کد خبر: ۶۶۷۸۰۸
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸
تعداد بازدید: ۵۵۲
آملی لاریجانی:
رییس قوه قضاییه گفتار، روش و منش مقام معظم رهبری در مواجهه مقتدرانه، عزتمندانه و حکیمانه با نظام سلطه را الگویی عملی برای همه مسئولان اعلام کرد و گفت: استقلال، امنیت و پیشرفت کشور حول محور ولایت فقیه است و مسئولان نباید به گونه‌ای سخن بگویند که بوی مخالفت و دوقطبی بودن از آن استشمام شود.

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تبریک میلاد مسعود کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) توجه به فضایل و جایگاه معنوی این امام معصوم را موجب حرکت در مسیر تعالی و کمال معنوی پیروان آن حضرت توصیف کرد و با ذکر روایتی به تشریح برخی از صفات و ویژگی‌های معنوی و اخلاقی آن امام بزرگوار پرداخت.

رئیس قوه قضاییه گفت: شیخ صدوق در روایتی از امام جعفر صادق (ع) در خصوص فضایل و ابعاد شخصیتی امام حسن مجتبی (ع) آورده است که «إنَّ الحَسَنَ بنَ عَلَّی بنِ أبی طالِبٍ (ع) کانَ أعبَدَ الناسِ فی زَمانِهِ» امام حسن (ع) در زمان خود عابد‌ترین مردم بودند «وَ أزهَدَهُم و أفضَلَهم» زاهد‌ترین و افضل مردم بود، «وَ کانَ إذا حَجَّ ماشیاً» وقتی هم که به حج مشرف می‌شدند پیاده می‌رفتند «وَ رُیَّما مَشی حافیاً» گاهی هم پا برهنه می‌رفتند «وَ کانَ إذا ذُکِرَ المَوتُ بَکی، وَ إذا ذُکِرَ القَبُر بَکی، وَ إذا ذُکِرَ البَعثُ وَ النُشورُ بَکی، وَ إذا ذُکِرَ المَمَرُّ عَلی الصِّراطِ بَکی، وَ إذا ذُکِرَ العَرضُ عَلی اللهِ تَعالی ذِکرُه شَهِقَ شَهقَةً یُغشی عَلَیِه مِن‌ها»، وقتی که نام مرگ و نام قبر برده می‌شد می‌گریستند، وقتی که صحبت از نشور و برانگیخته شدن در محضر حق تعالی و عبور از صراط مطرح می‌شد گریه می‌کردند و آنگاه که ذکر «عرض علی الله» می‌شد صیحه‌ای می‌زدند و بیهوش می‌شدند.

آملی‌لاریجانی ادامه داد: این‌ها احوال اولیای الهی و ائمه در مواجهه با عظمت باریتعالی است و باید در حد توان و بضاعت مورد توجه پیروان واقعی آنان قرار گیرد و همه توجه داشته باشیم وقتی امام معصومی همچون امام حسن مجتبی (ع) اگر در ذکر قبر و قیامت و صراط این چنین منقلب می‌شوند، افراد بی‌بضاعت و بی‌نوایی همچون این فقیر، چه باید بگویند و چگونه باید عمل کنند. در ادامه روایت آمده است «وَ کانَ إذا قامُ فی صَلاتِهِ تَرتَعِدُ فَرائِصُهُ بَینَ یَدی رَبَّهِ عزّوجلّ»، زمانی که به نماز می‌ایستادند در محضر حق تعالی پا‌هایشان می‌لرزید وَ «کانَ إذا ذُکِرَ الجَنَّةُ وَ النارُ اضطَرَابَ اضطِرابَ السَّلیمِ» وقتی که اسم بهشت و جهنم به میان می‌آمد مثل مار گزیده‌ای مضطرب می‌شدند وَ «سأل اللهَ تعالی الجَنَّةَ» از خدا بهشت می‌خواست وَ «تَعوذُ بِهِ مِنَ النَّارِ» از آتش جهنم استعاذه می‌کرد و «کان لایقرء من کتاب الله عزوجل یا ای‌ها الذین آمنوا الا قال: لبیک، اللهم لبیک» و هر‌گاه در قرآن به خطاب «یا ایها الذین آمنوا» می‌رسید، گویی این خطاب را هم اکنون احساس می‌کند و دریافت می‌کند، در پاسخ حق تعالی عرض می‌کرد: «لبّیک اللهم لبّیک». چنین تعابیر و چنین حالاتی قطعاً از آن کسی است که حضور حق را دائماً احساس می‌کند و با عین قلبش به حق تعالی نظر می‌کند.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مظلوم دکتر بهشتی، شهید قدوسی و شهدای هفتم تیر به فرا رسیدن هفته قوه قضاییه اشاره کرد و با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی تمام تلاش خود را برای دستیابی به اهداف و انجام درست وظایف قانونی و شرعی خود انجام می‌دهد گفت: امیدواریم اهداف بلند و تعالیم این بزرگان همواره مدنظر ما باشد و بتوانیم خدمات و حسنات شهید بهشتی و سایر شهدای قوه قضاییه را به نحو شایسته ادامه دهیم.

آملی لاریجانی با تبیین شخصیت شهید بهشتی و خدمات این شهید بزرگوار قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افزود: این سید جلیل‌القدر، اهل فکر و اهل فضیلت به دلیل همین خدمات و حسنات مغضوب دشمنان قرار گرفت و هیچگاه تهمت‌هایی را که از ناحیه دشمنان به ایشان زدند فراموش نمی‌کنیم، در حالیکه خلوص و ایثار و دلسوزی او بر کسی پوشیده نبود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه در هفته قوه قضاییه دستاورد‌ها، عملکرد و رویکرد‌ها و اهداف دستگاه قضایی از سوی مسئولان این قوه به اطلاع مردم خواهد رسید؛ مجموع خدمات قوه قضاییه را قابل توجه دانست و تصریح کرد: مجموع خدمات و تلاش‌های قوه قضاییه و سازمان های تابعه آن در شرایطی ارائه می‌شود که این قوه با محدودیت‌های شدید بودجه‌ای و نیروی انسانی مواجه است با این حال مسئولان عالی قوه قضاییه، مدیران جهادی و نیروهای زبده و خبره آن همواره در راه تحقق اهداف قوه قضاییه تلاش می‌کنند.

آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «کمبود‌ها و چالش‌های قوه قضاییه نمی‌گذارد خدمات این دستگاه آنطور که باید و شاید نمود پیدا کند» به سختی کار رسیدگی به ۱۵ میلیون پرونده ثبت شده در سال اشاره کرد و گفت: اطاله دادرسی و عدم اتقان برخی آرا و بسیاری از مشکلات دیگر قوه قضاییه عمدتاً به کمبود نیروی انسانی و بودجه مربوط است و امیدواریم همه اجزای نظام جمهوری اسلامی ایران به رفع این کمبود‌ها و حل و فصل چالش‌های دستگاه قضایی به عنوان یکی از ارکان اساسی این نظام کمک کنند.

رئیس دستگاه قضا توجه به آرمان‌های عدالت‌محور انقلاب اسلامی، احقاق حقوق عامه و بویژه حمایت از محرومان را در چارچوب نگاه توحیدی به انجام وظایف و خدمات، از محور‌ها و رویکردهای همیشگی قوه قضاییه اعلام کرد.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: توصیه همیشگی اینجانب به مدیران، قضات و کارکنان دستگاه قضایی این است که در کنار همه محدودیت‌ها و کمبود‌ها، با اخلاص و روحیه جهادی و در راه خدمت‌رسانی به مردم تلاش کنند.

آملی لاریجانی در ادامه به سخنان چند روز اخیر مقام معظم رهبری در جمع مسئولان و کارگزاران نظام اشاره کرد و مجموعه این سخنان در کنار منش و روش مقام معظم رهبری را الگویی عملی برای مسئولان نظام در مواجه مقتدرانه، عزتمندانه، مستقل و حکیمانه با نظام سلطه توصیف کرد و افزود: کوتاه نیامدن در مقابل دشمن و احساس ضعف و عجز نشان ندادن، برگرفته از روحیه‌ای انقلابی، معنوی و در عین حال حکیمانه و منطقی است که ریشه در آموزه‌های دینی و آیات قرآنی دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه برخوردهای عزت‌مندانه و مقتدرانه مقام معظم رهبری باید مدنظر همه مسئولان قرار گیرد، اظهار کرد: تجربه نشان داده است که هرگاه از خود ضعف نشان داده‌ایم، دشمنان فشار را بیشتر کردند و هرگاه با اقتدار در مقابل آن‌ها ایستاده‌ایم، عقب نشسته‌اند.

آملی لاریجانی بر لزوم حفظ وحدت و انسجام و حرکت همه مسئولان در زیر پرچم ولایت فقیه تاکید کرد و افزود: همه ما باید توجه کنیم مطابق اصل ۵۷ قانون اساسی تمام قوای نظام جمهوری اسلامی ایران زیر نظر امامت امت و ولایت مطلقه امر است پس در واقعیت و در عمل نیز باید این طور باشد و هیچ یک نباید به گونه‌ای صحبت کنیم که بوی اختلاف نظر، مخالفت و دوقطبی بودن از آن استشمام شود و بهانه‌ای به دست دشمنان نظام بدهد.

رئیس دستگاه قضا افزود: حتی کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند باید این واقعیت را بدانند و درک کنند که امنیت و پیشرفت کشور بر محور ولایت فقیه است و نگاهی کوتاه به وضعیت برخی کشورهای همسایه و سرنوشت انقلاب‌های منطقه نشان می‌دهد که «همه ما باید قدر این نعمت را بدانیم».

آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با تبریک آزادی فلوجه از دست تروریست‌های داعش به دولت و ملت عراق، تأکید کرد: حامیان تروریسم و داعش باید بدانند که جایی در عراق ندارند و در آینده نیز سایر مناطق اشغال شده به دست مردم عراق آزاد خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه «وحدت و انسجام دولت و ملت عراق»، در کنار توجه به هشدار‌ها ودلسوزی‌های مرجعیت در این کشور را موجب پیروزی‌های اخیر در مقابل تروریست‌ها دانست و افزود: عراق کشوری مهم با سرمایه‌های عظیم تمدنی، انسانی و مادی است که مطمع نظر کشورهای سلطه بوده است و از این رو باید مردم و دولت عراق همواره وحدت و انسجام خود را حفظ کنند.

آملی لاریجانی تصریح کرد: با کمک کشورهایی که حامی مقاومت مردم منطقه در مقابل تروریست‌ها و دشمنان هستند ان‌شاءالله آینده سوریه نیز با پیروزی همراه خواهد شد و دشمنان پاسخ دندان شکن الهی را دریافت خواهند کرد.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درباره طرح ارتقای سلامت قضایی و اداری در دستگاه قضایی ادامه یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: