کد خبر: ۶۵۹۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
تعداد بازدید: ۲۰۹۵
یکی از مشکلات ما، پیش و پس از پیروزی انقلاب در برابر برخی از گروهک‌ها این بود که آن‌ها انقلاب اسلامی را نمی‌پذیرفتند و بجای آن اسلام انقلابی را قبول داشتند و می‌گفتند آن‌جا که مبارزه است، اسلام را قبول داریم و جایی که مبارزه نیست، اسلام را نمی‌خواهیم.

رویس جمهور: ما به دنبال انقلاب اسلامی هستیم، نه اسلام انقلابیحسن روحانی در سخنرانی صبح امروز خود، به مناسبت هفته گرامیداشت هفته معلم با بیان این‌که برخی به‌اشتباه به‌دنبال اسلام انقلابی به جای انقلاب اسلامی هستند، گفت: انقلاب اسلامی به این معنا است که در جامعه تحرک بزرگی را به وجود بیاوریم و انقلابی را در ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بپا کنیم که هدف آن اسلام و ارزش‌های اسلامی باشد.

او اضافه کرد: اسلام انقلابی به این معنا است که ما اصل و اولویت را، انقلاب و مبارزه می‌دانیم و بخشی از اسلام که ما را دعوت به جهاد و مبارزه می‌کند، قبول داریم.

رئیس جمهور یادآور شد: یکی از مشکلات ما، پیش و پس از پیروزی انقلاب در برابر برخی از گروهک‌ها این بود که آن‌ها انقلاب اسلامی را نمی‌پذیرفتند و بجای آن اسلام انقلابی را قبول داشتند و می‌گفتند آن‌جا که مبارزه است، اسلام را قبول داریم و جایی که مبارزه نیست، اسلام را نمی‌خواهیم.

او با اشاره به نظر شهید مطهری درخصوص تفاوت اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: به تعبیر آن معلم بزرگ، مبارزه وجهاد تنها یکی از ابعاد اسلام است و اگر اسلام را می‌خواهیم و مبارزه را دنبال می‌کنیم، صرفاً برای اجرای قرآن، اسلام و فرهنگ اسلامی و سیره پیامبر (ص) و ائمه علیهم السلام است.

روحانی تصریح کرد: همین امروز هم این مشکل را داریم و باید کتاب مطهری را بازخوانی کنیم. همین امروز باید معلمان ما برای جوانان تشریح کنند که ما انقلاب اسلامی داریم و معتقد به اسلام انقلابی نیستیم. همان کسانی که معتقد به اسلام انقلابی بودند، قاتل آن معلم بزرگوار بودند و آن معلم بزرگوار را به شهادت رساندند.

او با اشاره به برخی خاطراتش با شهید مطهری، اعلام کرد: آن شهید بزرگوار دردهای ما را می‌شناخت و مرهم آن را هم به خوبی می‌شناخت و هرکجا که مشکلی می‌دید با شهامت بپا می‌خاست.

او با اشاره به آغاز به کار جلسات جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: شهید بهشتی و شهید مطهری به‌عنوان بزرگان آن جمع مطرح بودند و ما در خدمت‌شان بودیم و در همه بحث‌ها شهید مطهری با صراحت نظرات خود را تبیین می‌کرد.

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: ما امروز نیازمند تشریح ابعاد فرهنگ اسلام و انقلاب اسلامی هستیم و شهید مطهری و آثار او به‌عنوان بزرگترین مرجع برای مراجعه به افکار و اندیشه‌های آن معلم شهید، برای فهم فرهنگ اسلام و راه صحیح انقلاب اسلامی است.

روحانی یادآور شد: شهید مطهری یک سرمایه بزرگ برای جامعه دیروز، امروز و فردای ما است و ما از این سرمایه‌ها به عنوان سرمایه‌های بزرگ برای جلوگیری لز انحراف نسل جوان انقلابی و نسل جوان عاشق کشور و فداکار برای پیشرفت کشور از آن منابع و مآخذ به‌خوبی استفاده می‌کنیم.

رئیس جمهور اعلام کرد: این سخن کاملاً بر حق است که اگر ما به دنبال توسعه و پیشرفت و تحول هستیم، منشا و یا بزرگترین عامل آن معلمان سراسر کشور هستند. این معلم به معنای عام کلمه هرکسی است که در زندگی کلمه‌ای را به ما می‌آموزد و شاید مادر و پدر اولین و بزرگترین معلمان همه ما هستند و سپس هنگامی که پس از خانواده به مدرسه وارد می‌شویم، این معلمان هستند که به ما آموزش می‌دهند.

او گفت: در سطح جامعه نیز بزرگان و فرهیختگان و صاحبان بیان و قلم، معلمان جامعه هستند. اما معلم به اصطلاح امروز ما به مفهوم مربیان و معلمان هم آموزش و هم پرورش در سطح ابتدایی و متوسطه و پیش‌دبستانی امروز بار بسیار سنگینی را بر دوش دارند.

روحانی اعلام کرد: معلمی شغلی نیست که بخواهیم با حقوق و مزایا و فوق‌العاده کار او را پاس بداریم و جبران کنیم. معلمی از مقوله عشق است اگر معلمی عاشق کار خود نباشد و این شغل را برای آن هدف مهم که تعلیم و تربیت جامعه است، نخواهد، راه به جایی نمی‌برد؛ چراکه تعلیم کار الهی است و اولین کسی که به انسان تعلیم داد، خداوند بود.

رئیس جمهور اضافه کرد: اساساً شرف انسان بر فرشتگان در سایه تعلیم و تالم است این انسان است که جایگاهی دارد که می‌آموزد و اندیشه‌اش در حال تحول است. اگر معلم اول خدا است معلم ثانی ما هم انبیا و به ویژه خاتم‌الانبیا (ص) است. او معلم انسان‌ها در مسیر آشنایی وحی الهی، خرد و حکمت است. پیامبر راه عقلانیت، راه الهی و صراط مستقیم را به ما می‌آموزد.

روحانی با بیان اینکه اگر ما می‌خواهیم امروز کشورمان متحول شود آمار‌ها و شاخص‌ها می‌گوید کجا هستیم، اظهار داشت: ما نمی‌خواهیم شعار بدهیم و خودبزرگ‌بینی داشته باشیم و نمی‌خواهیم هم خودکم‌بینی داشته باشیم. پیشرفت‌های کشور را هم نباید نادیده بگیریم ما باید به روزی افتخار کنیم که بی‌سوادی نداشته‌ باشیم و آنهایی که از دبیرستان و دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند نسبت به کسان دیگری که درکشورهای دیگر هستند امتیاز بالاتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه ما امروز در شرایط بسیار خوبی برای رشد جامعه‌مان قرار داریم، یادآور شد: ما باید همه توان و کوششمان را برای توسعه کشور به کار بگیریم. این توسعه از دبستان و دبیرستان و آموزش و پرورش شروع می‌شود. هرچقدر در دوره دبستان و دبیرستان سرمایه‌گذاری کنیم حاصل آن را در دوران بالا‌تر درو خواهیم کرد.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما هرکاری که بخواهیم انجام بدهیم باید در نوجوانی و آغاز جوانی انجام دهیم. وقتی سبک زندگی، اخلاق و شخصیت انسانی شکل گرفت تغییر آن هم بسیار مشکل خواهد بود کما اینکه در علم و دانش هم بیشترین یادگیری در سنین نوجوانی صورت می‌گیرد و هرچه سن بالا‌تر می‌رود یادگیری هم سخت و ثبت آن دشوار‌تر می‌شود.

روحانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با آموزش زبان‌های خارجی تصریح کرد: یکی از سوالاتی که شب گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح بود این بود که چطور در اروپا بچه‌های دبستانی و دبیرستانی علاوه بر زبان مادریشان به دو زبان دیگر مسلط هستند؟ چرا ما در این زمینه یک قدم عقب هستیم و چگونه باید تغییر دهیم. هرچقدر جوانانمان به چند زبان آشنا باشند یک دریچه فهم و علم و شناخت به روی آن‌ها باز می‌شود. ترجمه هیچ وقت نمی‌تواند کار آن زبان را انجام دهد. کسی که زبان عربی را بلد است می‌داند که خواندن قرآن چه لذتی دارد و درک بیشتری را از آن نسبت به کسی که ترجمه آیات را می‌خواند می‌برد.

وی با طرح این سوال که چگونه می‌خواهیم به علم جهانی دسترسی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اینکه چه زبانی را بیاموزیم هم به امکانات ما و هم به خواست مردم ما مرتبط است مردم باید بخواهند، دانش‌آموز باید بخواهد. وقتی در مدرسه‌ای ۹۸ درصد دانش‌آموزان بخواهند یک زبان را بیاموزد و دو درصد دانش آموزان بخواهند زبان دیگری را بیاموزند نمی‌توانیم که برای آن دو درصد معلم بگذاریم.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه اگر ما بتوانیم چند زبان خارجی را یاد بدهیم به نفع دانش کار کرده‌ایم، ابراز داشت: در شبه‌قاره هند دو میلیارد انسان وجود دارد وقتی این جمعیت عظیم به انگلیسی مسلط است ببنید که در IT چه کار کرده‌اند؟ ما باید زبانی را یاد بدهیم که در کنارش علم هم راحت‌تر به دست بیاید.

ادامه دارد...

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: