کد خبر: ۶۵۸۴۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۳
تعداد بازدید: ۶۳۲
بر اساس یک پژوهش جدید، ورزشکاران جوان نباید برای پیشگیری از ایست قلبی ناگهانی غربالگری شوند؛ زیرا غربالگری‌ها بیشتر از آنکه مفید باشد، آسیب می‌زند.
تحلیل و بررسی شواهد موجود که در ژورنال پزشکی بریتانیا چاپ شده است، نشان می‌دهد که هیچ مدرکی دال بر نجات‌بخشی غربالگری وجود ندارد، اگرچه موسسه خیریه قلب بریتانیا می‌گوید هر هفته جوانان زیادی به دلیل ناآگاهی از ابتلا به عارضه قلبی می‌میرند. با اتفاقات اخیر برای ورزشکاران، چنین عوارضی بیشتر موردتوجه عموم قرار گرفته است.

       نویسندگان مطالعه اخیر روی مضرات و مزایای برنامه‌های غربالگری برای جلوگیری از ایست قلبی در ورزشکاران غیرحرفه‌ای ۱۴ تا ۳۴ ساله، بررسی مفصلی انجام دادند. آن‌ها پی بردند که شواهد اندکی مبنی بر نجات بخشی این برنامه‌ها وجود دارد.

       برای مثال انجمن قلب اروپا، استفاده از نوار قلب را برای بررسی مشکلات در فعالیت الکتریکی قلب توصیه کرده است. این روش اشکالاتی دارد؛ زیرا همه علائم و نشانه‌های مرتبط با بیماری قلبی را نشان نمی‌دهد و حساسیت این آزمون عموما کم است.

       به گفته محققان در مجموع ۲۵ درصد از بیمارانی که با احتمال مرگ ناگهانی قلبی روبه‌رو هستند، شناسایی نخواهند شد. همچنین تعداد زیادی از مثبت‌های کاذب در ارتباط با برنامه‌های غربالگری وجود دارند که به معنای شناسایی اشتباه افراد سالم به عنوان بیمار است و منجر به تشخیص و درمان بیش‌ازحد و افراطی می‌شود.

       پژوهشگران می‌گویند امکان دارد ۵ درصد از افراد سالم به دنبال آزمون نوار قلب، مشکوک به بیمار قلبی شناسایی شوند و تا ۳۰ درصد از کسانی که غربالگری می‌شوند، برای آزمایش‌های بیشتر قلبی عروقی ارجاع داده می‌شوند. پیامدهای ناشی از تشخیص اشتباه شامل اضطراب و آسیب‌های روانی است. ورزشکاران نیز ممکن است به طور موقت یا مادام‌العمر ورزش را کنار بگذارند که می‌تواند سبب بروز مشکلاتی برای دریافت بیمه یا یافتن شغل شود.

       محققان تنها یک مطالعه را یافتند که حاکی از نجات‌بخشی غربالگری بود؛ تحقیقی در سال ۱۹۷۶ در ایتالیا، نشان از کاهش ۹۰ درصدی مرگ‌ومیر در یک منطقه به دنبال غربالگری اجباری داشت.

       دکتر استیون کاکس مدیر موسسه خطر قلبی برای جوانان با نتیجه‌گیری این ژورنال مخالف است و می‌گوید: «این غربالگری برای جامعه ورزش و همه افراد نجات‌بخش است. در بریتانیا هر هفته حداقل ۱۲ جوان زیر ۳۵ سال به طور ناگهانی از یک عارضه قلبی تشخیص داده نشده فوت می‌کنند. ۸۰ درصد از این مرگ‌ها با هیچ نشانه قبلی یا علامت خطری همراه نیستند؛ به همین دلیل غربالگری پیشرفته بسیار حیاتی است. ورزش به‌خودی‌خود نمی‌تواند سبب این مرگ‌ها شود، اما در برخی موارد می‌تواند مشکل موجود را تشدید کنند.مثال‌های زیادی از جوانانی وجود دارد که با غربالگری، مبتلا به عارضه‌های قلبی کشنده تشخیص داده شدند و اگر با موفقیت شناسایی و درمان نمی‌شدند، امروز زنده نبودند.» سپید


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: