دكتر فرزاد شيدفر روز چهارشنبه افزود: گوجه سبز سرشار از انواع آنتي اكسيدان(مواد جلوگيري كننده از تشكيل راديكالهاي آزاد در سلول ها كه نقش مهمي در پيشگيري از سرطان دارند) مانند اسيدسيتريك و تركيبات فلاونوئيدي است.
وي خاطرنشان كرد: گوجه سبز داراي مقادير مناسبي از ويتامين «سي» - C - نيز هست و در تقويت لثه ها، نقش موثري دارد.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تهران، بهبود طعم دهان را يكي ديگر از خاصيت هاي مطلوب گوجه سبز برشمرد و افزود: گوجه سبز تاثير مثبتي در برخي بيماري ها مانند چربي و فشار خون دارد.
شيدفر ادامه داد: همچنين گوجه سبز داراي مقداري اسيدبنزوئيك است كه خاصيت ضدميكروبي دارد.
وي گفت: استفاده از گوجه سبز در تهيه لواشك و خورش ها علاوه بر بهبود طعم آن، ميزان ويتامين «سي» آنها را افزايش مي دهد.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان كرد: هر يكصد گرم گوجه سبز داراي 8.5 گرم كربوهيدرات، 2.8 گرم چربي، 1.6 گرم پروتئين و نيم گرم فيبر بوده و پنج درصد ويتامين «اي» - A - و 2.1 درصد ويتامين «بي 1» - B1 - و 1.9 درصد ويتامين «بي 2» - B2 - و 13 درصد ويتامين «سي» و 5.1 درصد كلسيم، پنج درصد آهن، 2.8 درصد نياسين، 2.2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسيم مورد نياز بدن را در روز تامين مي كند.
شيدفر افزود: مصرف گوجه ساز موجب تعادل اسيد در جريان خون بدن مي شود و به علت دارا بودن ويتامين «سي» در سلامت ميناي دندان موثر است.
وي تصريح كرد: با وجود تمام اين خاصيت هاي مثبت تغذيه اي، مصرف زياد گوجه سبز مسهل بوده و لازم است كه ميزان مصرف آن حتما كنترل شود.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تهران به گوجه سبزهاي نوبرانه اشاره كرد و گفت: اين گوجه سبزها معمولا ريز هستند و هسته هاي شفاف و تردي دارند و برخي افراد بويژه كودكان اين هسته ها را مي خورند كه بايد مراقب اين هسته ها بود زيرا آنها داراي تركيبات سمي سيانيدريكي بوده و تاثيرات نامطلوبي بر بدن بويژه روي گلبول هاي قرمز خون دارند.
به گزارش ايرنا، گوجه سبز هرچند علاوه بر طعم خوب داراي ارزش تغذيه اي هم هست اما در فصل بهار به عنوان نوبرانه به قيمتي گران تر در مقايسه با ساير محصولات عرضه ميشود.
گوجه سبز محصول مناطق نيمه گرمسيري و جنوبي كشور بوده و طي سالهاي اخير افزايش سطح زير كشت، بهرهوري و ميزان توليد گوجه سبز، مورد توجه قرار گرفته است.ایرنا