به گزارش (ایسنا) منطقه خراسان، این طرح شامل آجرهای توخالی از خاک رس و پوشیده از خزه است که پیشرفتی در علم نوظهور بیوفتوولتائیک محسوب میشود.
وی در این زمینه اظهار کرد: این روش دارای ویژگیهای تولید ارزانتر، خود تعمیر، خود همانندساز، زیست تجدیدپذیر و پایدارتر از فتوولتائیکهای استاندارد است.
این سیستم با استفاده از باکتری همزیست در کنار خزه الکتریسیته تولید میکند. زمان فتوسنتز خزه برخی از ترکیبات ارگانیک تولید و در ریشهها و خاک آزاد میشوند. باکتریها از این مواد تغذیه و ترکیب را شکسته و الکترون آزاد میکنند. خزهها با استفاده از فیبرهای کربنی و هیدروژل الکترونها را جذب و مانند آند رفتار میکنند با جمعآوری این الکترونها قادر به تولید الکتریسیته خواهیم بود.
نمونه اولیه این سیستم نشان داد که با 16 نمونه از این آجرها قادر به تولید سه ولت الکتریسیته خواهیم بود. شاید به نظر این تعداد زیاد باشد، اما برای روشنایی نور یک ساختمان با LED چنین نخواهد بود. به نظر وی این سیستم برای مکانهایی بدون پانل خورشیدی و خزه زیاد مناسب است.
این آجرها برای زندگی خزهها مناسب و دارای فضاهای خالی بسیار بوده و همچنین دارای سایه است تا از نور خورشید در امان باشد. این آجرها توانایی جذب آب باران را دارند و سیستم درونی آنها از هدر رفتن آب جلوگیری کرده و محیطی مرطوب ایجاد میکند. این آجرها در کنار هم بدون استفاده از هیچ ملاتی قرار میگیرند.
خزه فقط گیاهی نیست که میتوان در این موارد استفاده کرد بلکه به دلیل سبکی، تحمل خشکی، مراقبت کم و تحمل اوضاع شهری بهترین گزینه است.
انتهای پیام