کد خبر: ۹۵۰۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
تعداد بازدید: ۱۱۴
سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق برآوردها ۸۳ درصد کودکان خیابان از اتباع هستند که بین آن‌ها فراوانی افغانستانی‌ها بیشتر است و بیش از ۶۰ درصد از آن‌ها اتباع غیرمجاز هستند.
۸۳ درصد کودکان خیابان از اتباع هستندبه گزارش خبرداغ به نقل از ایرنا : محمدرضا حیدرهایی روز سه شنبه با تاکید بر اینکه عمده‌ترین علت حضور کودکان در خیابان، فقر است، افزود: توزیع مواد مخدر از سوی کودکان را رد یا تائید نمی‌کنم، ممکن است مواردی باشد، اما علت اصلی حضور کودکان فقر و مهم‌تر از آن مهاجرت است.

وی ادامه داد: بسیاری از این کودکان تبعه افغانستان هستند و خانواده آن‌ها هیچ منبع درآمدی ندارد و مجبورند به صورت خانوادگی کار کنند و بابت امرار معاش، درآمدی به دست بیاورند. البته تائید نمی‌کنیم کودک کار کند، اما یکی از علل اصلی حضور کودکان در خیابان، مهاجرت است.

نگهداری تعدادی از کودکان خیابان در مراکز بازتوانی کودکان دارای اختلال سوء مصرف مواد

سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از نگهداری تعدادی از کودکان خیابان در مراکز بازتوانی کودکان دارای اختلال سوء مصرف مواد خبر داد و گفت: در برخی کودکان به مواردی رسیدیم که خودشان دارای اختلال سوء مصرف مواد بودند.

حیدرهایی اضافه کرد: به این علت سراغ ایجاد مراکز نگهداری از کودکان بدسرپرست و بی سرپرست دارای اختلال سوء مواد رفتیم. کودکان بدسرپرست ممکن است تعدادی از کودکان خیابان باشند یعنی محل ورود کودکان به مرکز از خیابان باشد که یا دستفروشی یا تکدی‌گری می‌کردند و خودشان دچار سوء مصرف مواد بودند.

وی افزود:، چون امکان اینکه این کودکان را به مراکز نگهداری کودکان خیابان معمولی یا مراکز شبه خانواده ببریم و نگهداری کنیم، میسر نبود؛ زیرا این کودکان تجربیاتی داشتند که ممکن نبود آن‌ها را کنار سایر کودکان نگهداری کرد، بنابراین مجبور شدیم در سه استان سیستان و بلوچستان، تهران و مازندران، مراکز کودکان دارای اختلال سوء مصرف مواد راه‌اندازی کنیم. صرفا تخصص این مراکز بازتوانی کودکان دارای اختلال سوء مصرف مواد است.

توزیع مواد مخدر از سوی کودکان خیابان را تائید یا رد نمی‌کنم

سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره توزیع مواد مخدر از سوی کودکان خیابان گفت: موضوع ورود به اعتیاد و مصرف مواد مخدر در حوزه نیروی انتظامی قرار دارد. طبق قانون اطفال و نوجوانان اگر چنین مواردی باشد و مواردی که کودکان تحت مدیریت باندها باشند و باندی شناسایی شود، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی موظفند در این خصوص ورود کنند و هم نسبت به متلاشی کردن باندها و هم هدایت کودکان به دستگاه حمایتی اقدام انجام دهند. اعتیاد حوزه تخصصی ما نیست و ما چندان در این حوزه ورود نمی‌کنیم.

سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: من بین کودکان کار به کودکانی که تحت پوشش باند مافیای باشند، برخورد نکردم. ممکن است باشد و این موضوع که باندها هم در موضوع کودکان خیابان نقش دارند، رد نمی‌کنم. در تعریف کلی باند، اگر از دو تا چند نفر در یک کار غیرقانونی سوء استفاده شود، مخصوصا اگر کودک باشند، استثمار شوند و در کسب کار غیر مجازی از این گروه استفاده کنند، باند تشکیل داده اند. برخی از این کودکان توسط بزرگ‌تر سر چهارراه‌ها آورده می‌شوند، اما باند به آن معنا که در برخی فیلم‌ها می‌بینیم که مردی ۶۰ کودک را هدایت می‌کند و کودک شب برمی‌گردند و نزد این آقا هستند و دوباره صبح سطح خیابان‌ها پخش می‌شوند، برخورد نکردم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: