کد خبر: ۷۸۱۴۸۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰
تعداد بازدید: ۲۹۵
قرایی مقدم، جامعه شناس بررسی کرد؛
قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه درباره چرایی تفاوت میان واکنش مردم ایران و ترکیه به یک بحران ارزی مشابه گفت: در ترکیه، مسئولان، بوروکراسی و دیوانسالاری اداری، اعتماد مردم را نسبت به عملکرد خود جلب کرده اند. به طوری که توسعه اردوغانیسم، اگرچه همراه با خودکاگمی اما همزمان با رشد اقتصادی، افزایش رفاه و توسعه تامین اجتماعی بوده است.

به گزارش خبرداغ ، اخیرا با بحران ارزی و سقوط یکباره ارزش لیر، اتفاقی مشابه ایران در ترکیه رقم خودر. بسیاری از مردم این کشور اما پس از درخواست اردوغان، بلافاصله ارزهای خود را به بازار آوردند و در مخالفت با تحریم های آمریکا، گوشی های آیفون خود را به صورت نمادین آتش زدند؛ اتفاقی که در ایران رخ نداد.

قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با «انتخاب»، درباره چرایی این تفاوت میان واکنش مردم ایران و ترکیه به یک بحران ارزی مشابه گفت: در ترکیه، مسئولان، بوروکراسی و دیوانسالاری اداری، اعتماد مردم را نسبت به عملکرد خود جلب کرده اند. به طوری که توسعه اردوغانیسم، همزمان با رشد اقتصادی، افزایش رفاه و توسعه تامین اجتماعی بوده است.

او ادامه داد: البته مردم ترکیه را نمی توان با ایران مقایسه کرد، چه از نظر فرهنگی و به طور مثال دسترسی به اروپا، وضعیت دو کشور متفاوت است.

چرا مردم ترکیه پس از بحران ارزی، به دعوت اردوغان، دلارهای خود را به بازار آوردند ولی در ایران این اتفاق رخ نمی دهد؟

قرایی مقدم افزود: از نظر جامعه شناسان، اعتماد بر دو گونه است که یکی از آنها اعتماد عمودی است؛ یعنی اعتماد به مسئولان که در کشور ما به دلایلی مانند رشوه گیری، حقوق های نامتعارف، خروج ارز و ... نخ نما و ضعیف شده است. به همین دلیل حتی در زلزله کرمانشاه دیدید که بسیاری کمک های خود را به سلبریتی ها دادند.

این جامعه شناس تاکید کرد: اعتماد یک پروسه درازمدت است. جامعه مانند آزمایشگاه شیمی یا فیزیک است که باید ببینید در آن چه ریخته اید و سپس منتظر جواب بمانید. دیر جواب می دهد ولی می دهد.

قرایی مقدم با ذکر مثال هایی از ژاپن، کره جنوبی، آلمان، آرژانتین و برزیل گفت: وقتی مردمی می بینند یک رئیس‌جمهور متخلف به زندان می ررود، اعتمادشان افزایش می یابد.

این استاد دانشگاه افزود: اردوغان کشوری را که نه گاز دارد نه نفت، وارد گروه 20 کرده و از نظر صنایع تحولی ایجاد کرده.

قرایی مقدم افزود: البته در آنجا هم خودکامگی وجود دارد و اخراج چندین هزار نفر بعد از کودتا، نشان از این موضوع و دیکتاتوری دارد ولی اصل موضوع جلب اعتماد را هم نمی توان منکر شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: