کد خبر: ۹۵۷۹۸۱
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۴
تعداد بازدید: ۹۲
آیا تابه‌حال برای شما پیش آمده است که تخم‌مرغی را بشکنید و لکه‌های ریز قرمز یا قهوه‌ای رنگ مرموزی را مشاهده کنید؟ ممکن است دیدن این صحنه کمی آزاردهنده باشد؛ اما تخم‌مرغ لکه‌دار می‌تواند کاملاً بی‌خطر باشد. محققان توضیح قانع‌کننده‌ای برای ظاهر عجیب این تخم‌مرغ‌ها ارائه می‌دهند.

وجود لکه‌های قرمز و قهوه‌ای در تخم‌مرغ نشانه چیست؟/ عکسبه گزارش خبرداغ به نقل از زومیت : آیا تابه‌حال برای شما پیش آمده است که تخم‌مرغی را بشکنید و لکه‌های ریز قرمز یا قهوه‌ای رنگ مرموزی را مشاهده کنید؟ ممکن است دیدن این صحنه کمی آزاردهنده باشد؛ اما تخم‌مرغ لکه‌دار می‌تواند کاملاً بی‌خطر باشد. محققان توضیح قانع‌کننده‌ای برای ظاهر عجیب این تخم‌مرغ‌ها ارائه می‌دهند.

لکه‌های قرمز و قهوه‌ای در تخم‌مرغ معمولاً لکه‌های خونی یا گوشتی هستند. وجود این لکه‌ها در تخم‌مرغ آن‌قدرها هم رایج نیست. کمتر از ۱ درصد تخم‌مرغ‌هایی که به‌صورت تجاری تولید می‌شوند، لکه دارند.

تخم‌مرغ‌های لکه‌دار اغلب اوقات پس از نوربینی حذف می‌شوند. نوربینی فرایند تعیین کیفیت تخم‌مرغ است که عیوب تخم‌مرغ را ازطریق تابیدن نور برجسته می‌کند. بااین‌حال، برخی از تخم‌مرغ‌های لکه‌دار از زیر نور هم قسر در می‌روند.

لکه‌های خونی و گوشتی چگونه ایجاد می‌شوند؟

هر دو نوع لکه‌ها در طول فرایند تشکیل تخمک ایجاد می‌شوند. لکه‌های خونی حین تخمک‌گذاری یا در خود تخمدان یا در لوله‌ای بین تخمدان و رحم مرغ به نام تخم‌راه ایجاد می‌شوند. تخمک‌ها در کیسه‌هایی پر از مایع در داخل تخمدان به نام فولیکول شروع به تشکیل می‌کنند. فولیکول‌ها شبکه‌ی متراکمی از رگ‌های خونی دارند.

زمانی‌که فولیکول پاره می‌شود تا تخمک آزاد شود، ممکن است رگ‌ها خون‌ریزی کنند و خونی که به بیرون نشت می‌کند، به سطح زرده‌ی تخم‌مرغ می‌چسبد. به‌همین‌دلیل، لکه‌های خونی معمولاً روی سطح زرده دیده می‌شوند. گاهی اوقات نیز خون‌ریزی در تخم‌راه رخ می‌دهد. در این صورت، لکه‌های خونی در سفیده‌ی تخم‌مرغ دیده می‌شوند.

وجود لکه‌های قرمز و قهوه‌ای در تخم‌مرغ نشانه چیست؟/ عکس

لکه‌های گوشتی از بافتی تشکیل می‌شوند که تخم‌مرغ حین عبور از تخم‌راه جمع‌آوری می‌کند و معمولاً در سفیده‌ی تخم‌مرغ دیده می‌شوند. اگرچه این لکه‌ها معمولاً قهوه‌ای رنگ هستند، گاهی اوقات با رنگ قرمز یا سفید نیز دیده می‌شوند. ممکن است خون به‌دلیل ترکیب با اکسیژن قهوه‌ای شود؛ ازاین‌رو، لکه‌های خونی گاهی با لکه‌های گوشتی اشتباه گرفته می‌شوند.

چرا لکه‌ها ظاهر می‌شوند؟

چندین عامل مختلف در تشکیل لکه‌های خونی یا گوشتی مؤثرند. تحقیقات نشان می‌دهد که عواملی مانند سن مرغ، تغذیه‌ی مرغ، محیطی که در آن زندگی می‌کند و ژنتیک همه باهم می‌توانند در به‌وجودآمدن این لکه‌ها دخیل باشند.

به‌عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین آ در رژیم غذایی مرغ احتمال تخم‌گذاری با لکه‌های خونی را افزایش می‌دهد. همچنین، تصور می‌شود که زندگی در محیط استرس‌زا یا محیط پرسروصدا، وجود باکتری‌ها یا ویروس‌های عفونی یا تغییرات دما نیز ممکن است به افزایش بروز این لکه‌ها منجر شود.

طبق گفته‌ی مرکز ایمنی تخم‌مرغ، خوردن تخم‌مرغ‌های دارای لکه‌های خونی یا لکه‌های گوشتی بی‌خطر است؛ البته تخم‌مرغ باید به‌طور کامل پخته شده باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: