کد خبر: ۹۴۲۲۶۴
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۱
تعداد بازدید: ۳۸۷
خزعلی گفت: حرکتی که زنان در ۴۰ سال گذشته در بخش‌های مختلف داشتند، چشمگیر است و وضعیت زنان اکنون با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست. سواد زنان از ۳۵ به ۹۵ درصد رسیده است.

خزعلی، معاون رئیسی: وضعیت زنان اکنون با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست / مساله حجاب را نباید سیاسی کنیم / در جریانات اخیر، وجه نامناسبی از زنان با کشته‌سازی نمایش دادندبه گزارش خبرداغ به نقل از ایرنا: معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: آزادسازی زنان زندانی در استان‌های کشور همزمان با میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و هفته گرامیداشت مقام زن انجام می‌شود.

انسیه خزعلی امروز چهارشنبه در نشستی مطبوعاتی به مناسبت گرامیداشت مقام زن و روز مادر اظهار داشت: رسیدگی به زنان و فرزندان بانوان زندانی در این هفته در دستور کار است.

وی افزود: در این هفته خدمات‌رسانی از جمله بررسی وضعیت کلی سلامت بانوان با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم انجام می‌شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور یادآور شد: برگزاری مسابقات مختلف در حوزه شهدا، مسابقات ورزشی، کارآفرینی، برگزاری نمایشگاه‌هایی از دستگاه‌های زنان و تاثیرگذاری در این حوزه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

خزعلی اظهارداشت: همچنین در این هفته اکران فیلم‌هایی مرتبط با نقش زنان، ارائه تخفیفات در زمینه موزه‌ها و اهدای بسته معیشتی به زنان در مناطق محروم مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در همه استان‌ها برای زنان جشن‌های بزرگی برپا می‌شود، افزود: همچنین از زنان کارآفرین و با ایده‌های برتر و فعال در همه استان‌ها از جمله تهران تقدیر و تجلیل می‌شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به پرسشی مبنی بر لزوم اتحاد زنان در جامعه و اقدامات صورت گرفته برای مشارکت همه اقشار در جامعه گفت: در جریانات اخیر از زنان استفاده ابزاری شد، وجه نامناسبی از زنان به طور غیر واقعی با کشته‌سازی نمایش دادند.

خزعلی افزود: حرکتی که زنان در ۴۰ سال گذشته در بخش‌های مختلف داشتند، چشمگیر است و وضعیت زنان اکنون با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست. سواد زنان از ۳۵ به ۹۵ درصد رسیده است.

وی عنوان کرد: همچنین گاهی ۶۰ درصد فرصت‌های دانشگاهی را زنان به خود اختصاص داده‌اند، میزان اعضای هیات علمی از ۲ درصد پیش از انقلاب به ۳۰ تا ۳۵ درصد رسیده است.

وی افزود: زنان در پیشرفت‌های اجتماعی مانند گروه‌های مردم نهاد، خیرین شرکت می کنند. تعداد نویسندگان زن پیش از انقلاب به ۱۰ نفر نمی رسید اما اکنون به ۴ هزار نفر رسیده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: ۸۰۰ ناشر زن داریم و حضور زنان در بخش‌های مختلف هنری و رسانه‌ای چشمگیر است که آنطور که باید برجسته نمی‌شود.

خزعلی درباره در نظر گرفتن بودجه برای زنان خانه‌دار در بودجه سال آینده توضیح داد: به صورت ویژه برای زنان خانه‌دار نام برده نشده است اما در بحث جمعیت، توانمندی زنان و مشاغل خانگی مرتبط با زنان خانه‌دار است.

وی با بیان اینکه بحث کمک به بیمه زنان خانه‌دار سال‌ها مطرح است، ادامه داد: اکنون با دادن بخش عمده‌ای از هزینه بانوان خانه‌دار بیمه می‌شوند اما آنچه که مد نظر ماست این است که بخشی را دولت عهده دار شود که هنوز اجرایی نشده است.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان افزود: برای زنان خانه دار روستایی دارای سه فرزند موضوع بیمه در نظر گرفته شده است و امیدواریم این موضوع گسترش یابد و شامل همه زنان خانه‌دار شود.

خزعلی یادآورشد: طرحی در شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم با عنوان زنان مولد برای زنان خانه‌دار که اقدامات و مدیریت چندگانه زنان خانه‌دار در این طرح دیده شده است که امیدواریم به نتیجه برسد.

وی همچنین برای اقدامات صورت گرفته برای زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: بخشی انجام شده اما باید به صورت وسیع‌تر این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان همچنین درباره آمار اشتغال زنان اظهار کرد: نرخ اشتغال، فارغ التحصیلی و سوادآموزی زنان فاصله زیادی با هم دارند و البته این به عوامل مختلفی بستگی دارد، یکی از مسائل مورد توجه در کشور ما این است که مسئله نفقه به عهده مرد است و زن نان‌آور خانه محسوب نمی‌شود، در سایر کشورها بسیاری از هزینه‌های زندگی به عهده زنان است.

خزعلی عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم با توجه به مسئولیت‌های که سپرده شده، اشتغال هم متفاوت است، اما باید مورد توجه باشد که زنان وقتی تحصیل می‌کنند و مهارت کسب کرده از مهارت خود استفاده کند، باید به سمتی برویم که انعطافی در ایجاد شغل بوجود آید.

وی افزود: بنابراین در برنامه هفتم این موضوع مورد توجه قرار گرفت و منعطف و شناور بودن ساعت شغلی باید دقت شود تا زنان بتوانند جذب کارهایی شوند که به زندگی آنها لطمه نزند. البته بسیاری از زنان در روستاها همواره همراه و شریک در امور بیرون از خانه هم هستند.

معاون رییس جمهور در امور زنان گفت: اگر مشاغل خانگی و فعالیت بیرون از منزل زنان روستایی ثبت شود، نرخ اشتغال بسیار بیشتر می‌شود.

خزعلی درباره لایحه منع خشونت علیه زنان افزود: این لایحه بیش از ۱۰سال است که ویرایش می‌شود و اکنون به مجلس رفته است و از دولت خارج شده و منتظر هستیم در مجلس به تصویب برسد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان درباره کنگره ملی و بین المللی زنان اثرگذار عنوان کرد: از همه استان‌ها خواستیم زنان تاثیرگذار را معرفی کنند، اگر فردی بخواهد می تواند در سامانه خود را معرفی کنند تا زنان تاثیرگذار را بشناسیم و از آنها تجلیل کنیم.

خزعلی ادامه داد: ۴ مصوبه را در ستاد ملی زنان داشتیم که یکی مسئله مشاوره زوجین نوپا برای پیشگیری از طلاق و تحکیم خانواده مورد توجه قرار گرفت.

وی درباره بحث عدالت جنسیتی اظهارکرد: عدالت جنسیتی یکی از مواردی است که زیرمجموعه عدالت محسوب می‌شود، عدالت فراگیر این موضوع را گسترش می‌دهد و عدالت در میان اعضای خانواده، ظلم به کودکان و غیره را فارغ از جنسیت مورد توجه قرار می‌دهد.

وی افزود: شاخص‌ها را تعدیل و تکمیل می کنیم و از وزارتخانه‌ها در ارتباط با کار بانوان اطلاعات کسب می کنیم که عدالت با توجه به مسئولیت چندگانه آنها مورد توجه باشد.

خزعلی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اگر لایحه منع خشونت علیه زنان تصویب می‌شد، بازهم از کمسیون مقام زن اخراج شویم یا خیر، اظهار کرد: اگر لایحه هم تصویب می‌شد بازهم لغو عضویت می‌شدیم ما هنوز هم می‌توانیم مشارکت کنیم، سال گذشته هم که عضو نبودیم، شرکت کردیم.

وی افزود: این اقدام کاملا سیاسی و خارج از روال قانونی بود، این حرکت ربطی به مسئله حقوق زنان نداشت، یک فشار و ارعاب و دروغ رسانه‌ای بود، کسی در این میان کشته نشده بود و لیستی که در جاهای مختلف مطرح شده بود، حقیقت نداشت، زنان در این موضوع ابزار شده بودند.

معاون رییس جمهور در امور زنان ادامه داد: ما در سال گذشته با همین شرایط از ۵۴ کشور، ۴۳ کشور به ما رأی دادند و از اقدامات و حمایت‌های از زنان افغانستان تقدیر کردند، بنابراین این موضوع زنان نبود.

وی درباره اقدامات برای کاهش خشونت اظهار کرد: در چند ماه نمی توان شاهد یک تحول عظیم فرهنگی بود،بخشی از سیاست‌گذاری‌ها برای کارهای فرهنگی و پیگیری‌ها وظیفه ماست، ما قدرت اجرایی نداریم.

وی افزود: اکنون در ۵ استان برنامه‌هایی را برای والدین دانش آموزان برگزار می‌کنیم تا بسیاری از مسائل خشونت کاهش یابد.کنترل و جهت‌دهی خشونت تا حدودی امکان دارد، راهکار و ارائه برنامه‌ها در حال انجام است. قانون باید مجری خوب داشته باشد.

خزعلی در پاسخ به پرسشی درباره بازدید وی از زندان‌های زنان اظهار کرد: در سه بار بازدید از زندان به مسائل سیاسی، بهداشتی و فرهنگی آنها توجه کرده‌ام ، شرایط زندانیان را بررسی کردم و موارد کذبی هم که مطرح بود را از زندانیان پرسیدم که حقیقت نداشت و پس از بازدید از زنان پس از اتفاقات اخیر کشور، مواردی خاص مانند بیماران زندانی یا زندانیان دارای فرزند کوچک را منتقل کردیم و گزارش بدست آمده از رئیس یکی از زندان‌ها مشخص شد که بسیاری از زندانیان آزاد شدند و سطح زندانیان زن کاهش پیدا کرد که البته به صورت مصداقی وارد موضوعات و موارد خاص نمی‌شوم.

معاون رییس جمهور در امور زنان درباره خبرنگاران زندانی اظهار کرد: زندانی‌ها را همه زندانی می‌بینیم، قشری به این موضوع نگاه نکنید، زندانی در هر شغلی اعم از پزشک و غیره شرایط یکسان دارند که آن زندانی بودن آن است. خبرنگار اگر جرمی مرتکب شود، چون خبرنگار است جرم آن نباید دیده شود؟ اگر خبرنگار به عنوان مجرم بازداشت شده باید به جرم آن رسیدگی شود و اگر مجرم نبود، آزاد شود.

وی افزود: مسئله حجاب یک مسئله فرهنگی و اجتماعی است و نباید آن را به مسئله سیاسی تبدیل کنیم، هرچند که دشمن می‌خواهد چنین کاری کند. در این زمینه باید نگاه را با مقیاس و شاخص‌های رهبری هماهنگ کنیم.

وی درپاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی آخرین قانون‌ها و مجازات‌های تعیین شده برای حجاب توضیح داد: در مورد مسئله حجاب قانونگذاران باید نظر دهند و حیطه اختیارات ما نیست.

معاون رئیس جمهور در امور زنان درباره مهاجرت نیروی انسانی توضیح داد: مهاجرت با توجه به تفاوت نرخ ارز موضوع جدی است، شرایط و معیشت ایجاد می کند، تلاش این بود که از بخشی از مهاجرت‌ها جلوگیری شود.

خزعلی افزود: در بخش پرستاران بحث تعرفه اجرایی شده که ۱۵ سال منتظر آن بودند یا رتبه بندی معلمان که ۱۰ سال بود انتظار آن را داشتند، تصویب شد. امیدواریم شرایط دولت اجازه دهد که تسهیلات بیشتری در اختیار پرستاران قرار گیرد.

خزعلی درباره نشست‌های خود با سردار اشتری گفت: نشست‌هایی با صاحب‌نظران برگزار کردیم و حتما با سردار رادان هم این چنین نشست‌هایی را خواهیم داشت و دیدگاه‌ها را منتقل می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: