کد خبر: ۸۳۶۴۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۲
تعداد بازدید: ۱۸۹
طی یک رأی گیری دو حزبی، نمایندگان مجلس سنای آمریکا بودجه 738 میلیارد دلاری پنتاگون را تصویب کردند که شامل مجوز اعمال مجازات های جدید علیه سوریه، ایران و روسیه به اتهام آنچه نمایندگان آمریکایی جرایم جنگی در سوریه خوانده اند، میشود.

جزئیات تحریم‌ آمریکا علیه ایران، روسیه و سوریهبه گزراش خبرداغ به نقل از تابناک  ، طی یک رأی گیری دو حزبی، نمایندگان مجلس سنای آمریکا بودجه 738 میلیارد دلاری پنتاگون را تصویب کردند که شامل مجوز اعمال مجازات های جدید علیه سوریه، ایران و روسیه به اتهام آنچه نمایندگان آمریکایی جرایم جنگی در سوریه خوانده اند، میشود.

این رأی گیری که در نهایت با نتیجه 86 رای موافق به 6 رای مخالف در مجلس سنا که تحت کنترل حزب جمهوری خواه است انجام شد، به دنبال رأی گیری مشابه دو حزبی هفته گذشته در مجلس نمایندگان بود که تحت کنترل دموکرات ها است. انتظار می رود رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ به سرعت این مصوبه را امضا کرده و به شکل قانون در آورد.

این لایحه شامل قوانینی است که مجازات هایی را برای مدت شش ماه علیه مقامات دولت، مسئولان لشگری و کشوری سوریه و هر شخص دیگری را که به ادعای سنای آمریکا مسئول قساوت های جمعی در هشت سال جنگ داخلی سوریه تلقی می شود، اعمال میکند. این لایحه که به «قانون حمایت از غیرنظامیان سوری "سزار" سال 2019» یا به اختصار «قانون سزار» مشهور است، به لایحه هزینه های دفاعی "ضروری برای تصویب" سنا اضافه شده است.

این تحریم ها تقریبا گسترده است و می تواند گروه های نظامی و متعارف دولت سوریه، روسیه و متحدان ایران را هدف قرار دهد. شرکت های بین المللی انرژی که به دنبال توسعه مجدد بخش نفت سوریه هستند، و همچنین هر شرکتی که قطعات هواپیما از جمله بالگردها را برای دولت سوریه تأمین می کند می توانند به عنوان هدف تحریم در این قانون باشد. حتی اشخاصی که اقدام به ارائه وام به دولت سوریه می کنند نیز طبق این قانون مشمول مجازات می شوند.

این تحریم ها به احتمال زیاد دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را در تلاش های خود برای یافتن کمک های بین المللی برای بازسازی کشورش تحت فشار قرار میدهد.

این قانون در حالی به تصویب سنا و مجلس آمریکا رسیده است که پیش از این چندین نشست بین الملل برای ارائه کمک های جهانی به دولت سوریه برای بازسازی این کشور از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس، چین و روسیه برگزار شده بود. اما با اعمال تحریم های جدید چهره جنگ زده کشور سوریه همچنان به حالت قبلی باقی خواهد ماند و توسعه و بازسازی این کشور برای مدت قابل توجهی به تاخیر خواهد افتاد.

همچنین با تصویب این لایحه، تمامی فعالیت های نظامی روسیه در سوریه میتواند مشمول تحریم های آمریکا شود. چرا که اکنون بخش اعظمی از زیرساخت های نظامی و دفاعی دولت سوریه از سوی روسها تامین و مدیریت میشود. این امر به نظر حرکت سنای آمریکا برای جلوگیری از پر شدن خلاء ناشی از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، توسط روسیه است.

همچنین به شکلی جالب توجه این قانون در حالی به تصویب رسیده است که در اوایل هفته جاری ویکی لیکس اقدام به انتشار مستندات و مدارکی کرد که طبق آنها سناریوهای طراحی شده توسط آمریکا و متحدانش برای نسبت دادن جنایات جنگی از جمله حملات شیمیایی دوما به دولت سوریه را برملا ساخت.

اسناد افشا شده از جمله ایمیل‌های داخلی سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی (OPCW) - که در مورد واقعه دوما تحقیق کرده است - تضاد گسترده‌ای در بخش‌های مختلف با گزارش ارگان رسمی دیده بان سلاح‌های شیمیایی سازمان ملل نسبت به نتیجه گیری‌هایی که قبلاً توسط این نهاد بین المللی در مقصر دانستن دولت سوریه در این حمله شده بود، نشان می دهد. این بخشی از سیل فزاینده یادداشت‌ها و اسناد متباین با روایت آمریکایی بود که فشار غرب را برای جنگ در سوریه ـ که منجر به دو حمله بزرگ ایالات متحده و متحدینش به دمشق شده بود ـ نشان می دهد.

آنچه اما بیش از همه در این قانون جالب توجه است نام گذاری آن تحت عنوان قانون «سزار» است. قانون سزار به نام یک پلیس سوری با نام "سزار" نامگذاری شده است که به ادعای مقامات آمریکایی بیش از 50000 عکس از وقایع جنگ سوریه را به خارج از این کشور برده است. عکس هایی که به گفته آمریکایی ها نشان از قساوت های دولت بشار اسد دارد، اما بعید نیست که مانند سناریوی دوما و حملات شیمیایی ادعایی، چند صباحی دیگر، اسناد مربوط به دستهای پشت پرده غربی در آنها منتشر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: