کد خبر: ۸۱۸۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸
تعداد بازدید: ۲۲۷
قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه درباره توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق می گوید: گزینه های واکنش ایران به انگلیس متعدد است. بهتر است از راه حقوق بین الملل و راه های بین المللی این موضوع پیگیری شود و ایران کانال های لازم برای این موضوع را بررسی کند.
ایران باید موضوع توقیف نفتکش در جبل الطارق را از راه حقوقی پیگیری کند؛ در غیر این صورت، ممکن است این اتفاق در جای دیگری در دنیا تکرار شود / مواضع دولت آینده انگلیس در قبال ایران، به ویژه پس از برگزیت به آمریکا نزدیک تر خواهد شد؛ چه جانسون نخست وزیر شود و چه هانت / اسپانیا از نظر حاکمیتی، نقش مستقیمی در جبل الطارق ندارد؛ اما با انگلیس بر سر این منطقه اختلاف دارد و علاقه مند به تنش با ایران هم نیست

به گزارش خبرداغ، قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه درباره توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق می گوید: گزینه های واکنش ایران به انگلیس متعدد است. بهتر است از راه حقوق بین الملل و راه های بین المللی این موضوع پیگیری شود و ایران کانال های لازم برای این موضوع را بررسی کند.

محبعلی در گفت و گوبا  «انتخاب» درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق گفت: بنا به گفته اسپانیایی ها و انگلیس ها، آمریکا درخواست توقیف این نفتکش را کرده است. این اقدام یک قدم بیشتر در جهت تنش بین ایران و آمریکاست و به نوعی افزایش محدودیت هایی است که آمریکایی ها برای فروش نفت ایران در نظر دارند.

او افزود: این که این نفتکش مذکور مقصدش کجا بوده، این که از نظر قانونی، وضعیتش به چه صورت بوده، خودش جای بحث دارد. این ها مواردی است که باید با دقت بحث شود تا ایران بداند که چگونه و از چه راهی می تواند با این اقدام آمریکایی ها و انگلیسی ها از نظر حقوقی برخورد کند. زیرا در غیر این صورت این اتفاق می تواند زمینه ساز تکرار آن در مناطق دیگر باشد. بالاخره آمریکایی ها عبور نفتکش های ایران را تحت کنترل دارند و اگر این روند ادامه پیدا کند، طبیعی است که می تواند واکنش های ایران را هم در پی داشته باشد.

محبعلی درباره موضع احتمالی دولت آینده انگلیس در قبال ایران هم گفت: روابط انگلیس و آمریکا یک روابط استراتژیک است. انگلیسی ها پیوند خود با آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم را یک پیوند راهبردی می دانند. آنها از نظر امنیتی هیچگاه از آمریکایی ها جدا نشدند و هر اتفاقی که افتاده، در کنار آمریکایی ها بودند. هم آقای هانت و هم آقای جانسون وزیر فعلی و سابق خارجه، که نامزدهای نخست وزیری هستند، نسبت به خانم می، رابطه بیشتر و نزدیکتری با آمریکایی ها دارند و طبیعی است که رابطه انگلیس و آمریکا باز هم تقویت شود.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: احتمال آمدن این دو نفر یعنی آقای هانت و جانسون زیاد است و در این صورت، اگر انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، طبیعی است که جایگزین این اتفاق، روابط نزدیک انگلیس با آمریکا و دوری هرچه بیشتر انگلیس از سیاست های اتحادیه اروپاست. اروپایی ها علاقه مند نبودند که برجام شکست بخورد و سعی می کردند که رابطه خود را با ایران حفظ کنند. اما برگزیت که احتمالا بعد از سپتامر، رخ دهد، مواضع آنها در قبال ایران را به آمریکا نزدیک تر می کند.


محبعلی با اشاره وضعیت حقوقی و حاکمیتی منطقه جبل الطارق گفت: این منطقه تحت حاکمیت انگلیس است. جبل الطارق یکی از این نقاطی بود که در همین برگزیت بحث و اختلاف بر سر آن وجود داشت و در نهایت اسپانیایی ها کوتاه آمدند و ادامه حاکمیت انگلیس را پذیرفتند. در نتیجه، اسپانیا عملا نقش مستقیم و حاکمیتی در جبل الطارق ندارد.

او در عین حال افزود: از نظر سیاسی اسپانیا در اتحادیه اروپاست و از آنجایی که علاقه مند نیست تنش با ایران را افزایش دهد می تواند کمک کننده باشند.

محبعلی با اشاره به اینکه گزینه های واکنش ایران به انگلیس متعدد است، گفت: بهتر است از راه حقوق بین الملل و راه های بین المللی این موضوع پیگیری شود و ایران کانال های لازم را بررسی کند، اما در درجه دوم اگر چنین تلقی شود که این اقدام فاقد پشتوانه حقوق بین المللی است وضعیت متفاوت خواهد بود.

محبعلی درباره اینکه آیا ایران می تواند از اختلاف اسپانیا و انگلیس در خصوص جبل الطارق استفاده کند گفت: این دو کشور هرچقدر هم با هم اختلاف داشته باشند، انقدر روابط آنها با هم پیچیده تر است که این امکان را به ایران نمی دهد که که اسپانیا را در وضعیتی قرار دهد که بین ایران و انگلیس، ایران را انتخاب کند یا حتی اروپا بین ایران و انگلیس، چنین کاری کند. آنها سعی می کنند که از قدرت چانه زنی خود استفاده کنند ولی این که ایران بتواند آن ها را مقابل هم قرار دهد، چنین شانسی وجود ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حرف دل همه مردم
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
0
0
از دستگاه دیپلماسی درخواست می‌شود پاسخ دندان‌شکنی به خباثت‌های انگلیس بدهد تا این‌قدر گستاخی نکند. انگلیس خبیث تصور می‌کند در دوران بریتانیای کبیر زندگی می‌کند به‌روی خودش نمی‌آورد که دیگر بریتانیای صغیر هم نیست؟! سراسر عمر این استعمارگر پلید خیانت و قتل و غارت ملت‌ها بوده است!


کسانی که دست‌وپا می‌زدند تا سفارت و جاسوس‌خانه روباه پیر بازگشایی شود، حالا ببینند که با چه جسارتی مشغول فعالیت علیه ملت ایران است! آیا سفارت ما هم در جزیره انگلیس در این سطح فعال است؟!


از رسانه‌ها و کیهان محترم درخواست می‌شود اسامی مهمانان ویژه سفارت دشمن کینه‌توز ملت ایران یعنی روباه پیر در ایام ماه مبارک را منتشر نمایند تا مردم نمایندگان وابسته را بتوانند شناسایی کنند.


انتظار داشتیم آقای روحانی و ظریف با اعلام تعطیل‌کردن سفارت روباه پیر در ایران پاسخ گستاخی و دزدی دریایی رژیم انگلیس را بدهند، اما این‌بار هم منفعلانه عمل کردند!


مکرون به خواسته ملت خودش اعتنایی ندارد و جنبش اعتراضی جلیقه زردها را به وحشیانه‌ترین شکل سرکوب می‌کند آن‌وقت عده‌ای ساده‌لوح یا خودفروخته در ایران وانمود می‌کنند رژیم فرانسه حکومتی عاقل است که می‌شود با آن مذاکره کرد!


به غرب‌زدگان و خائنان داخلی نظام عرض می‌کنم که اگر در طول این 4 دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حتی یک مورد از حسن نیت شیطان بزرگ نسبت به این ملت سراغ دارید نشان دهید بعد دم از مذاکره بزنید!


کسانی که از طرح‌های پرخسارت اینستکس، پالرمو، FATF و... حمایت می‌کنند و دل از برجام بدفرجام نمی‌کَنَند، قطعاً نمک‌گیر شده‌اند! و همان‌هایی هستند که گرای تحریم بیشتر به دشمنان می‌دادند.


دستگاه دیپلماسی! خاطرتان هست که برای نابودکردن انرژی هسته‌ای با سرعتی بیشتر از انتظار طرف غربی، همه سرمایه هسته‌ای را نابود کردید؟! چرا در پاسخ به خیانت‌های آمریکای پلید و اروپای خبیث این‌قدر تعلل و انفعال به‌خرج می‌دهید؟! اینستکس یک دام است نه یک گام! مطمئن باشید.
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
0
0
توقیف نفتکش ایرانی به خاطر جنایات وحشیانه وحشی گری وغیرانسانی آمریکایی ها جنایتکار شماره یک بوده است.

توقیف نفتکش ایرانی به خاطر جنایات وحشیانه وحشی گری وغیرانسانی انگلیسی ها جنایتکار شماره یک بوده است.

آمریکا، انگلیس، هر دو تروریست هستند.
آمریکا ازسال 2001 تاکنون تروریسم بین المللی است.
انگلیس لزسال 2001 تاکنون تروریسم بین المللی است.
آمریکا داعش جهانی است.
انگلیس داعش جهانی است.

آمریکا، عامل آوارگی مردم دنیاست
بسیاری ازآوارگان درجهان، قربانی مداخله جویی های آمریکا هستند.
نباید درقبال جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا سکوت کرد.
آمریکا بعنوان بزرگترین ناقض حقوق بشراست حق ندارد درباره حقوق بشر حرف بزند
آمریکا حق دفاع از حقوق بشر را ندارد.

آمریکا جنایتکار شماره یک سگ دست نشانده سازمان های بین المللی جنایتکار شماره یک به انگلیس جنایتکار شماره یک برای جنایت درسراسرمنطقه خاورمیانه و جهان پاداش می دهد.

آمریکا جنایتکار شماره یک با کمک مالی عربستان سعود و امارات 5 هزار تروریست سوادنی به یمن اعزام کرده است.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: