کد خبر: ۸۱۱۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۹
تعداد بازدید: ۳۶۳
یک مقام خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه از کشورهای اروپایی خواسته اجرای کانال تسهیل تجارت میان ایران و اروپا را به اجرایی شدن FATF از سوی ایران گره بزند.
آمریکا از اروپا خواست اجرای «اینستکس» را به FATF گره بزندیک مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه گفته کشورهای اروپایی  بعید است بتوانند به تعهدشان مبنی بر دور نگاه داشتن «اینستکس» از پولشویی و تأمین مالی «تروریسم» استفاده نشود، عمل کنند. 

به گزارش خبرداغ ، «اینستکس» سرواژه‌ای متشکل از حروف ابتدایی عبارت «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» است که اتحادیه اروپا ثبت آن را 11 بهمن‌ماه سال گذشته اعلام کرد. کشورهای اروپایی مدعی هستند هدف از راه‌اندازی این ساختار،  تسهیل تجارت مشروع میان عاملان اقتصادی اروپا و ایران است.

خبرگزاری رویترز نوشته کشورهای اروپایی خواستار آن هستند که اجرایی شدن کانال اینستکس منطبق با ملزومات مطرح‌شده در «گروه ویژه اقدام مالی» یا (FATF) باشد. 

«گروه ویژه اقدام مالی» (FATF) یک سازمان بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ در پاریس توسط سران گروه هشت (G8) و با مأموریت ادعایی پولشویی تأسیس شد. سران گروه جی-۸ ضرورت تشکیل چنین نهادی را یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پولشویی عنوان کردند. 

در سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، آنچه «تأمین مالی تروریسم» خوانده شده در دستور کار فعالیت‌های گروه ویژه اقدام مالی FATF قرار گرفت. نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی و در سطح کشورها رسالت اصلی FATF محسوب می‌شود. 

با وجود این، مواضعی که مقام‌های آمریکایی ابراز می‌کنند نشان می‌دهد که آنها FATF را ابزار مناسبی برای اعمال هر چه موثر تحریم‌ها علیه کشورهای ناهمسو با سیاست‌های آمریکا می‌دانند.  

به نوشته رویترز، «سیگال مندلکر»، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی روز سه‌شنبه گفته اینکه مکانیسم عمل اینستکس منطبق با FATF باشد برای طرف ایرانی دشوار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: