کد خبر: ۷۸۱۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
تعداد بازدید: ۲۲۷
فاطمه هاشمی می گوید: مردمی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند و از مسئولان انتظار رسیدگی دارند و در عین حال مشاهده می‌کنند که مسئولان همواره با یکدیگر اختلاف دارند چگونه می‌توانند به آنها اعتماد کنند. به صراحت عنوان می‌کنم که استخوان‌های مردم زیر بار فشارهای اقتصادی خرد شده و اکنون سفره اقشار ضعیف جامعه به‌شدت متزلزل است.
فاطمه هاشمی: استخوان مردم زیر بار گرانی خرد شد/ به نظر می‌رسد برخی از افراد اساسا برای برهم زدن نظم عمومی جامعه به صحنه آمده‌اند/ آقای روحانی که دارای تفکر اعتدالی بودند تنها به تغییر اندک مدیران در بالا اکتفا کردندبه گزارش خبرداغ ، روزنامه «آرمان» با فاطمه هاشمی رفسنجانی گفتگو کرده است.

بخشی از گفتگو با وی را بخوانید:

آیا هشدارهایی که کارشناسان سیاسی و اقتصادی دی ماه سال گذشته دادند جدی گرفته شد؟چرا در هفته‌های گذشته دوباره شاهد برخی تجمعات بودیم؟

به نظر من مسئولان هشدار‌های ناشی از ناآرامی‌های دی ماه سال گذشته را جدی گرفتند. با این وجود سیاست‌زدگی و لج بازی‌هایی که بین برخی از آنها به وجود آمده اجازه نمی‌دهد که مشکلات مردم به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد. در شرایط کنونی که کشور در وضعیت بحرانی قرار گرفته مخالفان داخلی بیشتر از مخالفان خارجی به کشور و دولت ضربه می‌زنند.

آیا در شرایطی که کشور با مشکلات پیچیده‌ای مواجه شده زمان سوال از رئیس جمهور است؟ این در حالی است که کسانی که طرح سوال از رئیس جمهور را مطرح کرده‌اند به خوبی از دلایل مشکلات کشور آگاهی دارند و می‌دانند که چه کسانی مسبب وضعیت کنونی هستند.


این مسأله به خوبی نشان می‌دهد که برخی از نمایندگان مجلس به دنبال حل مشکلات مردم نیستند، بلکه با فضاسازی‌های گوناگون به دنبال تقابل هستند. حتی در داخل دولت به طور نمونه استیضاح وزیری در مجلس و حمایت وزیر دیگر از این استیضاح نشان‌دهنده این موضوع است. کشور ما در گذشته نیز با بحران‌های زیادی مواجه بوده و ما موفق شده‌ایم از این بحران‌ها به راحتی عبور کنیم.

تجربه تاریخی نشان می‌دهد که در مقاطعی که مجموعه حاکمیت اعم از دولت، مجلس، قوه قضائیه و سایر نهادهای حاکمیتی در تعامل سازنده و مثبتی با یکدیگر قرار داشته‌اند و همگی به مطالبات مردم توجه کرده‌اند عبور از بحران‌ها با هزینه کمتر و راحت‌تر صورت گرفته است.

در دوران جنگ کشور در بدترین وضعیت ممکن قرار داشت و علاوه بر درگیر بودن در جنگ در بسیاری از زمینه‌ها با تحریم نیز مواجه شده بود. در آن زمان مردم به مدیران و نظام اعتماد داشتند و به همین دلیل کشور از این بحران عبور کرد.

این در حالی ‌است که در شرایط کنونی مردم مشاهده می‌کنند که شخصیت‌های مختلف تلاش می‌کنند آبروی یکدیگر را ببرند و به همین دلیل اعتماد خود را در بین مردم از دست داده اند. مردم هنگامی که مشاهده می‌کنند مسئولان با هم اختلاف دارند امید خود را از دست می‌دهند.

این در حالی است که مسئولان باید به صورت شفاف، مشکلات و موانع و همچنین راه حل‌ها را برای مردم توضیح بدهند و آنها را نسبت به آینده امیدوار کنند. مردم به خوبی به خاطر دارند که در دوران جنگ پدرم چگونه در خطبه‌های نماز جمعه به صورت شفاف با مردم صحبت می‌کرد و مردم را نسبت به وضعیت کشور و موانع و مشکلات موجود آگاه می‌کرد و در عین حال مردم را نسبت به آینده امیدوار می‌کرد. ایشان بی‌واسطه و صادقانه با مردم سخن می‌گفت.

چرا بخش‌هایی از جامعه امید خود را نسبت به حل بهنگام مشکلات اقتصادی از دست داده‌اند؟

به نظر می‌رسد برخی از افراد اساسا برای برهم زدن نظم عمومی جامعه به صحنه آمده‌اند. اغلب این افراد نیز خود را به برخی ذی‌نفوذان متصل می‌کنند اما در واقع آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. به همین دلیل در مرحله نخست باید این افراد شناسایی شوند و حسابشان از اعتراضات واقعی مردم جدا شود.

نکته دیگر اینکه آقای روحانی که دارای تفکر اعتدالی بودند تنها به تغییر اندک مدیران در بالا اکتفا کردند و مدیران میانی و پایینی دولت را تغییر ندادند.به همین دلیل در بدنه دولت در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها مدیرانی حضور داشتند که از موافقان جدی برنامه‌های آقای روحانی نیستند.

این مدیران تنها به فکر ضربه زدن به دولت هستند. به نظر من در شرایط کنونی یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور این است که افرادی در بدنه دولت قرار دارند که به جای اینکه به فکر حل مشکلات کشور باشند به فکر منافع گروهی، باندی و شخصی خود هستند و به همین دلیل به نظام و دولت ضربه می‌زنند. باید هرچه زودتر جلوی این افراد گرفته شود.

زیرا کمترین زیان چنین روندی برای حوزه‌های مدیریتی کشور دامن زدن به سلب اعتماد عمومی و به‌خصوص ترویج بیش از پیش منفعت محوری فردی با گسترش فسادهای سیستماتیک در اداره امور کشوراست. در شرایط کنونی مردم با شرایط نامناسبی از نظر اقتصادی زندگی می‌کنند.

این در حالی است که در رسانه‌های گروهای مرتب از «خ»، «چ»، «ر»، «ز» و «د» صحبت می‌کنند که دچار فساد اقتصادی شده‌اند و از بیت‌المال سوءاستفاده کرده‌اند. مسئولان باید هرچه زودتر با این افراد برخورد کنند. مسئولان نباید وقت و انرژی خود را صرف لج بازی با یکدیگر کنند. بدون شک دود لجبازی مسئولان در نهایت به چشم مردم و نظام خواهد رفت.

مشکل دیگر امروز ما در اداره امور کشور موضوع بسیار حیاتی عدم بهره‌مندی کشور از یک تفکر مدون و استراتژیک در مجموعه مسائل ملی و بین‌المللی است تا ضمن ممانعت از اقدامات جزیره‌ای دولت‌ها،سبب پیوستگی سیستماتیک در کارکرد قوا و به‌خصوص در نظام اداری و اجرایی کشور شود. بنده در هفته‌های گذشته یک سفر به چابهار داشتم و از نزدیک دیدم که مردم در این منطقه در فقر مطلق زندگی می‌کنند.

مردمی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند و از مسئولان انتظار رسیدگی دارند و در عین حال مشاهده می‌کنند که مسئولان همواره با یکدیگر اختلاف دارند چگونه می‌توانند به آنها اعتماد کنند. به صراحت عنوان می‌کنم که استخوان‌های مردم زیر بار فشارهای اقتصادی خرد شده و اکنون سفره اقشار ضعیف جامعه به‌شدت متزلزل است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مصائبی
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۹
0
0
خدالعنت کندبرکسانی که پایه گذاربرهم زدن جامعه شدندوتبدیل به یک معضل شده اللهم العنهم جمیعا
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: