کد خبر: ۷۷۴۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳
تعداد بازدید: ۳۶۲
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران به خاطر توقیف غیرقانونی دو میلیارد از اموال بانک مرکزی شکایتی به دیوان لاهه مطرح کرده است. این دادگاه ۱۲ اکتبر برای استماع نظرات تشکیل می‌شود.
بهرام قاسمی: شکایت ایران به دیوان لاهه به دلیل توقیف غیرقانونی ۲ میلیارد از اموال بانک مرکزی/ برجام را هنوز مستحکم می‌دانیم/ چیزی که حال خوشی ندارد و در بستر بیماری است، ترامپ و سیاست‌های ایالات متحده است

به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه یاد و خاطره شهدای هفت تیر را گرامی می‌داریم، گفت: از این تریبون سلام و دورد شما، خودم، آقای ظریف و وزارت امور خارجه را به تیم ملی می‌فرستم که با همت خودشان برای شادی ملت ایران و وجه کشور تلاش می‌کنند. امیدواریم آنها امروز با یک بازی شرفتمدانه برای وجهه ایران عزیز و شادی مردم تلاش داشته باشند.

کشورهای اروپایی برای توقف تجاوز به یمن تلاش کافی داشته باشند

وی درباره افزایش حملات به یمن اظهار داشت: سیاست ما درباره یمن از ابتدا روشن بوده است. تجاوز ائتلاف نظامی به رهبری عربستان را محکوم می‌کنیم و وارد یک بحران جدی بشری شده‌ایم و امیدواریم جامعه جهانی این شرایط خطیر و دشوار مردم یمن را بیش از گذشته درک کنند و کشورهای اروپایی برای توقف تجاوز به یمن تلاش کافی داشته باشند.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: ایران تلاش کرده است با ارتباطی که با کشورها و دولت‌های دیگر دارد، صدای قربانیان تجاوز عربستان به این کشور مظلوم را منتقل کند. ما به دنبال توقف حملات و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم یمن هستیم.

شکایت ایران به دیوان لاهه به دلیل توقیف غیرقانونی ۲ میلیارد از اموال بانک مرکزی

قاسمی درباره برگزاری دادگاه لاهه درخصوص به شکایت ایران از آمریکا در سال ۹۵ تصریح کرد: ایران به خاطر توقیف غیرقانونی دو میلیارد از اموال بانک مرکزی شکایتی به دیوان لاهه مطرح کرده است. این دادگاه ۱۲ اکتبر برای استماع نظرات تشکیل می‌شود.

وی درباره تاثیر جنگ تجاری اروپا و آمریکا بر روابط اتحادیه اروپا با ایران خاطرنشان کرد: کشورها و مناطق مختلف و اتحادیه و پیمان‌هایی که در جهان بوده و هست، اهداف و منافع خود را دنبال می‌کنند و تعامل خود را با دیگر کشورها و سازمان‌ها براساس منافع‌شان تنظیم می‌کنند. ما شاهد پیچیدگی‌های بسیار روابط ایالات متحده با دیگر مجامع هستیم یکی از این‌ها جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا است. این وضعیت جدید میان اروپا و آمریکا وجود دارد اما نمی‌توانیم بگوییم این وضعیت چه آثاری بر روابط اروپا با دیگر کشورها دارد.

بسته پیشنهادی اروپا باید مورد توافق روسیه و چین هم باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که بسته پیشنهادی اروپا به ایران مورد اجماع روسیه و چین نیز است، ابراز داشت: بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام با توجه به علاقه‌مندی سایر شرکای ایران در برجام که شامل ۴+۱ ایران می‌شود، بحث‌هایی مبنی بر حفظ برجام بدون آمریکا ایجاد شد. ما نباید دچار اشتباه شویم که صرفا از سه کشور اروپایی سخن بگوییم و دو کشور دیگر را هم نام ببریم. هر پنج کشور مسئول هستند و برای حفظ برجام مسئولیت دارند زیرا از طرف‌های اصلی مذاکرات برجام بودند.

قاسمی افزود: هر بسته‌ای به ایران پیشنهاد شود تا ایران بخواهد پس از دریافت این بسته‌ها و پیشنهادات تصمیمات مقتضی را دریافت کند باید مورد توافق سه کشور اروپایی و روسیه و چین نیز باشد. قطعا این بسته نمی‌تواند جدا از رفتار روسیه و چین تلقی شود.

برجام را هنوز مستحکم می‌دانم

وی درباره برنامه‌های سفارتخانه‌های ایران برای حفظ برجام بیان کرد: بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، برنامه‌ریزی‌های لازم در وزارت امور خارجه صورت گرفته و تمامی سفارتخانه‌های ایران در دنیا دستورالعمل‌های لازم برای انجام امور دریافت کنند تا به دولت‌های مستقر صحبت کنند. هیات‌هایی نیز به برخی از کشورها اعزام شده‌اند. این رایزنی‌ها برای تشریح مواضع ایران است. بخشی از این مسائل دنبال شده و بخشی از این رفت و آمدها در حال انجام است.

رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای و عمومی وزارت امور درباره اظهارنظر عراقچی مبنی بر اینکه برجام در آی.سی.یو است هم یادآور شد: برجام، برجام است و در شرایط خاص خودش است. از هر زاویه‌ای به آن می‌توان نگریست. همه تعابیر می‌تواند درست باشد و غلط نیست اما من برجام را هنوز مستحکم می‌دانم و با توجه به مکانیزمی که با هوشیاری تیم مذاکره‌کننده دارد، هنوز پابرجا است و بازمانندگان برای دوران پس از امریکا در حال طراحی هستند.

سیاست‌های ترامپ درباره ایران حال خوشی ندارد

قاسمی اضافه کرد: چیزی که حال خوشی ندارد و در بستر بیماری است، ترامپ و سیاست‌های ایالات متحده است که نهایتا نتوانست توافق هسته‌ای را تحمل کند و به صورت یکجانبه با این نیت که ایران را مجبور به خارج کردن از برجام بکند، از توافق هسته‌ای خارج شد اما همه کشورها در حال تلاش هستند تا رضایت ایران را جلب کنند تا ایران در این توافق بماند.

وی در پاسخ به این سوال که معاونت اقتصادی وزارت خارجه درباره اپک رایزنی‌ای انجام داده است؟ عنوان کرد: من از رایزنی معاونت اقتصادی با طرف روس اطلاعی ندارم. جمهوری اسلامی برای حفظ منافع خود با همه کشورها رایزنی می‌کنند. مسئله اپک نیز جزو وظایف وزارت نفت است و این وزارتخانه مسئولیت خود را به خوبی انجام داد.

تلاش‌‌‌‌‌‌‌های پمپئو و دوستانش نتیجه‌ای نمی‌گیرد 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه ایران خشم جهانی علیه خود را احساس می‌کند، گفت: آمریکا به دنبال دشمنی دیرینه خود در دوران ترامپ به رویکردهای خصمانه‌ای روی آورده است که یکی از آنها فشار اقتصادی و جنگ روانی است. این اقدامات با خروج امریکا از برجام شدت بیشتری یافته است تا موجب فشار و نارضایتی بکنند اما فکر می‌کنم مردم ایران با توجه به تجارب قبلی، توجهی به این فشارها نمی‌کنند و تلاش‌‌‌‌‌‌‌های پمپئو و دوستانش نتیجه‌ای نمی‌گیرد و باید در نهایت در سیاست خود تجدید نظر کنند.

ایران از یک سیاست متوازن براساس منافع و مصالح خود پیروی می‌کند

قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا  مبنی بر اینکه، شرکت‌های روسی و چینی‌ بعد از خروج آمریکا از برجام، همانند دیگر شرکت‌ها به همکاری‌شان به ایران خاتمه دادند. از طرفی، روسیه برخلاف رایزنی‌های پیشین خود با ایران به ناگهان با عربستان در مورد افزایش تولید نفت به توافق رسید که اقدامی برخلاف رایزنی‌ها و منافع ایران بود. از سویی بانک‌های چینی هنوز حساب ایرانیان مقیم چین را به بهانه ایرانی بودن و ترس از تحریم امریکا بلوکه می‌کنند. ایران تا کی و تا کجا می‌‌خواهد به روسیه و چین اعتماد کند؟ ایران چه ضمانتی را از این دو کشور می‌خواهد دریافت کند؟ اظهار داشت: بحث بستن حساب‌های ایرانیان در چین بحث جدیدی نیست. تغییر مکانیز‌م‌ها در چین موجب خلل در حساب‌ ایرانیان شده است.

وی اضافه کرد: اینکه چین و روسیه محدودیت در مبادلات تجاری‌شان ایجاد کرده است یک پیشداوری است. ایران سیاست خودش را برای تعامل با تمامی کشورها قرار داده است و از یک سیاست متوازن و متعادل براساس منافع و مصالح خود پیروی می‌کند. 

چشم بسته با هیچ کشوری رابطه نداریم 

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه قطعا این هیچ کشوری همسان و همگون درخصوص مسائل جهانی فکر نمی‌کنند، تصریح کرد: اگر صحبت روابط با روسیه و چین می‌شود نباید فکر کنیم درخصوص همه موضوعات یکسانی و اشتراک نظر داشته باشیم. قطعا با هیچ یک از کشورها اشتراک نظر صد در صدی نخواهیم داشت ولی با روسیه و چین به عنوان دو شریک ایران در برجام و عضو شورای امنیت و روابط همسایگی، باید روابط خوبی با یکدیگر برخوردار باشیم و این روابط خوب منافاتی با روابط کشورهای دیگر ندارد. با وجود این روابط خوب، ممکن است که روابط ایران در برخی از مسائل اختلافی پیش بیاید ولی با توجه به عزم رهبران دو کشور، این اختلافات نیز قابل حل شدن است.

قاسمی تاکید کرد: ما قطعا دنباله‌رو با دیگران نداریم و چشم بسته با هیچ کشوری رابطه نداریم زیرا اگر این رابطه را داشتیم قطعا این وضعیت در عرصه بین‌المللی نداشتیم و استقلال کنونی را هم نداشتیم.

درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند را اطلاعی نداریم 

وی درباره ادعای اخراج دو دیپلمات ایرانی در هلند نیز خاطرنشان کرد: درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی را اطلاعی نداریم و نه تکذیب و نه تایید نمی‌کنم ولی در روابط کشورها می‌تواند موضوعات بسیاری وجود داشته باشد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه مبنی بر اینکه موگرینی گفته است که ما در حال رایزنی با ایران درخصوص مسائل منطقه‌ای و موشکی هستیم. آیا این سخنان را تایید می‌کنید؟ ابراز داشت: من عین صحبت‌ها را نشنیده‌ام ولی اینکه اگر چنین صحبتی شده باشد غیرطبیعی نیست. علیرغم اشتراکات و روابط کهنی که با کشورهای اروپایی داریم ولی اختلاف نظر و دیدگاه هم داریم.

انتخاب مجدد آقای اردوغان برای ما بسیار خوشایند است

قاسمی ادامه داد: برخی از مسائل و سیاست‌های ایران در نزد اروپایی‌ها می‌تواند مورد نقد و پرسش باشد ولی ما هم از سیاست‌های اتحادیه اروپا و رویکردهای آنها در سوریه و یمن نیز سوال داشته و نقد داریم. نکته مهم این است که نباید فکر کنیم کشورها درخصوص همه موضوعات صد در صدی می‌توانند یکسان فکر کنند. 

وی درباره انتخاب مجدد اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور ترکیه بیان کرد: انتخاب مجدد آقای اردوغان برای ما بسیار خوشایند است و از این تریبون به ایشان و مردم ترکیه تبریک می‌گویم که یک انتخابات باشکوه، پرشور و فراگیر را تجربه کردند. این انتخابات پرشور و فراگیر می‌تواند پایه‌ای برای امنیت بیشتر و توسعه و ثبات برای این کشور دوست و همسایه ما باشد. ما برای دولت منتخب مردم آرزو موفقیت می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: وضعیت جدید در آینده می‌تواند نوید جدیدی برای روابط دو کشور در سطوح مختلف باشد که این علاوه بر همکاری‌های پیشین باشد. امیدواریم علاوه بر روابط دوجانبه در همه سطوح و ابعاد، در زمینه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات، همکاری‌هایمان را بیشتر کنیم.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: