کد خبر: ۷۵۹۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۴
تعداد بازدید: ۵۰۵
نوبخت: مدیران موسسات اعتباری متخلف هر کدام به کسی یا جایی وصل بودند/ الان هم دارند آزاد می‌چرخند/ اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ٢٠ درصد خریداری کنند

به گزارش خبرداغ،روزنامه شرق با محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیرین و برنامه ریزی گفت وگو کرده است.

بخشی از این مصاحبه را می خوانید:

‌برخی معتقدند افزایش قیمت ارز در ماه‌های اخیر حاصل پالس‌هایی بود که لایحه بودجه سال ٩٧ به بازار داد. این کارشناسان معتقد هستند نشانه‌هایی مبنی بر افزایش تورم و البته افزایش نرخ ارز رسمی در لایحه بودجه وجود داشت که سرمایه‌ها را به سمت بازار ارز سوق داد. با این ادعا موافق هستید؟ 
  باید ببینیم که ارز در سال جاری از چه زمانی افزایش پیدا کرد؛ براساس مطالعاتی که انجام شده است، افزایش نرخ ارز از شهریور آغاز شد. بسیاری معتقد هستند چون نرخ سود سپرده بانکی کاهش پیدا کرد، جاذبه برای گسیل سرمایه‌ها به سمت یک بازار غیرپولی به وجود آمد. پیش از آن مؤسسات اعتباری غیرمعتبر نرخ سود بالاتری را پیشنهاد می‌کردند، اما مشخص شده بود سرمایه‌گذاری در این مؤسسات مطمئن نیست، بنابراین بازار ارز هدف اول سرمایه‌گذاران شد. دولت برای کنترل این تقاضا تلاش کرد بازار پولی را با ارائه نرخ‌های ترجیحی مثل گواهی سپرده ٢٠ درصد جذاب‌تر کند تا وضعیت را متعادل و چسبندگی را در بازار بانکی و پول افزایش دهد. در نیمه اول امسال فاصله بین نرخ ارز سه‌هزارو ٣٠٠ تومانی که در لایحه بودجه ٩٦ دیده شده بود با نرخ ارز بازار آزاد چیزی حدود ٢٠٠ تا ٣٠٠ تومان بود که همیشه هم شاهدش بوده‌ایم. بالطبع بودجه پالس خاصی برای افزایش نرخ ارز نشان نداد. 
‌برخی معتقدند ١٣هزار‌میلیارد تومانی که به سپرده‌گذاران مؤسسات اعتباری منحل‌شده بازگردانده شد، راهی بازار ارز شده و در افزایش تقاضا مؤثر بوده است. تحلیلی دراین‌باره دارید؟ 
مطالعه‌ای دراین‌باره نداشته‌ایم که بتوانم این ادعا را رد یا تأیید کنم. دقت کنید که این رقم بین سپرده‌گذاران بسیار زیادی توزیع شده و البته ممکن است بخش کوچکی از آن راهی بازار ارز شده باشد. بعید می‌دانم ارتباطی وجود داشته باشد و قابل تأیید نیست. 
‌نکته دیگری که درباره دلایل افزایش نرخ ارز مطرح است، محدودیت‌های بانکی است که اخیرا نیز در سه کشور چین، ترکیه و امارات شاهدش بوده‌ایم. این محدودیت‌ها چه تأثیری بر بازار ارز داشته است؟ 
سؤال من این است که کی این محدودیت‌ها وجود نداشت؟ محدودیت‌ها که در سال‌های گذشته به مراتب شدیدتر بود. اینکه مبادلات بانکی ما روان نیست یا اخیرا در ترکیه و به‌خصوص امارات شاهد مشکلاتی بوده‌ایم، مانند همین عوارض و مالیاتی که اخیرا امارات وضع کرد، قابل کتمان نیست اما باید بگویم این معادله‌اي یک‌مجهولي نیست، بلکه یک ماتریس چندمتغیره است و عوامل مختلفی با ضرایب متفاوت در آن نقش داشته‌اند. 
‌اگر این یک ماتریس چندمتغیره است، چرا شاهد عملیات پلیسی در بازار ارز بودیم؟ 
یکی از متغیرها هم همین بود. کمااینکه فقط به همان ختم نشد و بانک مرکزی سه کار هم‌زمان دیگر انجام داد. گواهی سپرده ریالی، گواهی سپرده ارزی و پیش‌فروش سکه سه پیشنهادی بود که بانک مرکزی ارائه کرده است تا کسانی که می‌خواهند سرمایه خود را از بازار ارز خارج کنند، مجبور به چشم‌پوشی از منافع زودگذر این بازار نباشند و بتوانند از طریق این سه پیشنهاد به سود مناسبی برسند. بنابراین هم می‌توانند اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ٢٠ درصد خریداری کنند و هم اگر مایل هستند سرمایه‌شان را به قیمت ارز گره بزنند، می‌توانند روی گواهی سپرده ریالی ارز سرمایه‌گذاری کنند که علاوه بر دریافت سود چهار درصد، در زمان سررسید، سپرده خود را به قیمت ارز همان زمان پس بگیرند. اگر هم این دو پیشنهاد باب میل کسی نبود، می‌تواند سرنوشت سرمایه‌اش را به قیمت طلا گره بزند و به همین منظور پیش‌فروش سکه با قیمت‌های ارزان‌تر را آغاز کرده‌ایم. می‌خواهم بگویم دولت کسی را از بازار ارز به اجبار دور نکرده، بلکه سه پیشنهاد جذاب فراهم کرده تا هم از التهاب بازار ارز جلوگیری شود و هم فعالان این بازار ضرر نکنند. 
‌گفته می‌شود دولت نمی‌خواهد صادقانه دلایل نوسانات بازار ارز را بازگو کند. چرا شفاف درباره دلایل سیاسی و اجتماعی مؤثر در این التهاب صحبت نمی‌کنید؟ 
تأثیر دلایل سیاسی، اجتماعی و... بر این مسئله قابل کتمان نیست. ما همه دلایل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مؤثر بر این موضوع را بررسی کرده‌ایم که مفصل است. 
‌خب چرا درباره‌اش توضیح نمی‌دهید؟ چرا آقای روحانی، شما و دولت باید سپر بلا شوید و مسئولیت چیزهایی را بپذیرید که نقشی در آن نداشته‌اید. 
واقعیت این است که مسئولیت اقتصادی مشکلات با ماست و ما هم نباید و نمی‌خواهیم گریزی از پذیرش مسئولیت خودمان داشته باشیم. وقتی هم این مسئولیت را می‌پذیرفتیم، می‌دانستیم که با چه محدودیت‌هایی مواجه هستیم. از این جهت تصور می‌کنیم بهتر است به جای اینکه بخواهیم به نقش عوامل مؤثر دیگر در این مشکلات اشاره کنیم که بعدا متهم به فرافکنی شویم، ترجیح می‌دهیم امور را اصلاح کنیم. 
‌زورتان می‌رسد؟ 
قطعا در خیلی از موارد نه. محدودیت‌هایی داریم.
‌با این محدودیت‌ها چه خواهید کرد؟ 
تلاش می‌کنیم از فرصت‌ها استفاده کنیم (می‌خندد)، از این حرف‌ها بلدیم به شما بزنیم. 
‌مسئله‌ای که این سکوت پیش می‌آورد کاهش اعتماد عمومی به دولت است. اخیرا در فضای مجازی فیلم کوتاهی از قول رئیس‌جمهور درباره دلار دست به دست می‌شد و کاربران می‌گفتند باید نگران قیمت دلار بود؛ چون رئیس‌جمهور گفته نباید نگران قیمت دلار باشیم. این نشان می‌دهد بخشی از جامعه به این نتیجه رسیده که هرچه شما می‌گویید خلافش اتفاق خواهد افتاد. این سلب اعتماد نگرانتان نمی‌کند؟ 
اینکه رقبای انتخاباتی ما هنوز انتخابات اردیبهشت‌ماه برایشان تمام نشده و در فضای مجازی فعالیت می‌کنند طبیعی است. خصلت مخالف و منتقد هم همین است. مگر اینها پیش از انتخابات چنین نکردند؟ نتیجه این رفتارهایشان چه بود؟ مردم فهیم هستند و به درستی محدودیت‌ها و غفلت‌های ما را تشخیص می‌دهند، همه‌چیز ما را می‌دانند و به همین دليل فکر می‌کنیم که به جای روشنگری درباره عملکرد غیرمنصفانه رقبایمان بهتر است وقتمان را صرف خدمت به مردم کنیم. 
در میان حرف‌هایتان به اصلاح امور اشاره کردید. ما شاهد هستیم که دولت در سال‌های اخیر تلاش کرده مجموعه اقداماتی را در راستای اصلاحات اقتصادی انجام دهد یا پیشنهاد کند. طبیعی است که برخی از این اقدامات یا پیشنهادها که از طرف دولت با عنوان اصلاحات اقتصادی مطرح می‌شود، در راستای سیاست‌های ریاضت اقتصادی است. دولت تلاش می‌کند جامعه را در اجرای این سیاست‌ها همراه و متقاعد کند؛ اما هم‌زمان شاهد هستیم که در اکثر این قوانین و برنامه‌ها، کانون‌های قدرت و نهادها و دستگاه‌های مختلف مستثنا می‌شوند. به نظر می‌رسد این استثنا قائل‌شدن از یک سو به مدل‌های اقتصادی شما ضربه می‌زند و از سوی دیگر این باور را در بخشی از مردم ایجاد می‌کند که گویی فقط قرار است آنها در این اصلاحات هزینه بدهند و دیگرانی هستند که از پرداخت این هزینه‌ها معاف می‌شوند. نگاه‌تان به این مسئله چیست؟ 
واقعیت امر این است که این مواردی که ذکر کردید، بخشی از همان مضایقی است که با آن روبه‌رو هستیم. بالاخره هر تصمیمی که ما بگیریم، برای آنکه وجه اجرائی پیدا کند، نیازمند تصویب در جای دیگری است و ممکن است در آنجا با برخی اصلاحات مدنظر ما موافقت نشود. ضمن احترام به آن نهادها که نظرات خودشان را می‌گویند، باید قبول کنیم که اینها محدودیت‌های ما هستند و با وجود این محدودیت‌ها باید تلاش کنیم که پیش برویم. 

‌شما تصمیم داشتید با افزایش قیمت بنزین منابع لازم برای برخی طرح‌های اشتغال‌زایی خود را فراهم کنید. پس از اعتراضات دی‌ماه مجلس تصمیم گرفت با این پیشنهاد موافقت نکند و در نتیجه منابعی از طریق افزایش قیمت سوخت برای دولت وجود نخواهد داشت. بااین‌حال شما معتقدید که طرح‌های اشتغال‌زایی مد نظرتان ادامه خواهد داشت. منابع آن از چه طریقی تأمین خواهد شد؟ 
من همواره درباره طرح‌های ایجاد یک میلیون شغل می‌گفتم که این برای ما یک انتخاب نیست؛ بلکه یک الزام است. نمی‌توانیم تحت هیچ شرایطی بگوییم که نمی‌خواهیم یک جهش در وضعیت اقتصادی و یک گسترش در وضعیت اشتغال‌مان ایجاد کنیم. در همین راستا مجلس حاضر شد سه هزار‌ میلیارد تومان از آن ١٧هزارو ٣٠٠ ‌میلیارد تومان مدنظر ما را تأمین کند و اجازه داد که برای تأمین بقیه آن از طرح‌های عمرانی خود استفاده کنیم. لایحه بودجه ٩٧ ظرفیت آن را دارد که ما را به چنین هدفی برساند. 
‌برای اولین‌بار پس از انقلاب شاهد رد کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس بودیم. انتظارش را داشتید؟ 
نه.
‌وقتی این اتفاق افتاد. چه احساسی داشتید؟ 
 (مکث می‌کند) تعجب کردم‌.
‌به نظرتان بازیگران اصلی مجلس هم تعجب کردند؟ 
واقعیتش را بگویم، نمی‌دانم. من همان روز هم در مجلس گفتم که اتفاقی نیفتاده و صرفا سه روز از وقت ما گرفته خواهد شد. همان‌طور که دیدید نهایتا هم نیم‌ساعت بیشتر جلسه تشکیل نشد و دو، سه اصلاح انجام شد و آن در راستای منطبق‌کردن لایحه با خواسته‌های دولت بود و در صحن به تصویب رسید؛ اما بالاخره من فرزند مجلس هستم و طبع مجلس را می‌دانم و برای نظر نمایندگان احترام قائل هستم.
‌به بحث مؤسسات اعتباری منحله برگردیم. درباره حواشی این مؤسسات بارها سخن گفته شده، اما معمولا درباره پشت پرده آنها سکوت می‌شود. چه کسانی پشت این مؤسسات بودند؟ 
اگر بخواهیم نفی کنیم که عده‌ای بدون داشتن پشتوانه‌های عملی و اجرائی توانستند بیایند و مجوزهایی را بگیرند و این میزان از منابع مردم را جذب کنند، حرف نادرستی زده‌ایم؛ به‌ویژه مقاومت‌هایی که پس از آن صورت گرفت و پشتیبانی‌هایی که داشتند. ما دو راه بیشتر نداشتیم؛ یا باید چشم بر هم می‌گذاشتیم و اجازه می‌دادیم این ‌هزاران ‌میلیارد تومان به ده‌ها برابر افزایش پیدا کند و دولت بعد با مشکل به‌مراتب بزرگ‌تری روبه‌رو شود، یا اینکه می‌آمدیم و اصلاحات را انجام می‌دادیم. ما ترجیح دادیم این تنش‌ها و مشکلات را به جان بخریم و جلوی اینها را بگیریم.
‌اینها که درباره‌شان حرف می‌زنیم چه کسانی بودند؟ 
شما این مؤسساتی را که نام آنها مطرح است، دنبال کنید و ببینید چه کسانی هستند و با کجاها مرتبط‌اند.
‌به کجاها مرتبط هستند؟ 
هرکدامشان بالاخره به یک نهاد و قوه‌ای وصل بودند. منظور من تشکیلات دولتی یا حکومتی نیست. بالاخره اشخاصی بودند که از این افراد پشتیبانی می‌کردند و به پشتوانه آنها توانستند از این فرصت‌ها استفاده بکنند و پول مردم را جمع کنند. 
‌برخورد مناسبی با این افراد صورت گرفت؟ 
فکر می‌کنم متناسب با اتفاقی که افتاد خیر؛ بعضی از آنها هم امروز آزاد هستند. 
‌این یک مسئله جدی است. به‌تازگی و بعد از آن که چندین حساب فعال در بازار ارز که بالغ بر ٢٠ هزار‌میلیارد تومان گردش مالی داشتند، مسدود شد، این سؤال مطرح شد آیا مسدودکردن حساب‌ها کافی است؟ آیا نباید پیگیری‌های جدی‌تری صورت بگیرد و پول‌های کثیفی که احیانا از این طریق پول‌شویی می‌شدند، ردگیری شوند و با دانه‌درشت‌های مرتبط برخورد شود؟ 
ما در همین راستا از ضابطان خود چه در نیروی انتظامی و چه وزارت اطلاعات انتظار داریم نتیجه را به قوه ‌قضائیه منعکس کنند و قوه محترم قضائیه نیز قاطعانه با متخلفان برخورد کند. 

مشکلات اقتصادی در کشور ما تا حدود زیادی به مسائل سیاسی، به‌ویژه سیاست خارجی گره خورده است؛ پیش‌بینی شما از آینده چيست؟
احتمالا با فرازوفرودهایی مواجه شویم، ولی تلاش ما ادامه خواهد داشت. وقتی امروز به گذشته نگاه می‌کنیم، به نظرم تصمیمات درستی گرفته‌ایم. برخی رقبای سیاسی ما که درفش کاویانی گرانی را در دست گرفته‌اند، در زمانی که پیش از ما تورم ٤٠درصدی را شاهد بودیم، سکوت کرده بودند. اصلا فرض کنیم این دولت در حل مشکل گرانی ناتوان است، پاسخ این است که به کدام وضعیت می‌خواهید برگردید؟ مگر مشکلات امروز محصول اعمال همان جریان فکری دولت سابق نیست؟ بگذریم. تلاش دولت درحال‌حاضر این است که بتواند با طرح و برنامه‌هایی که برای بهبود وضعیت کشور با تکیه بر توان داخلی تنظیم شده‌اند، به امور سروسامان دهد. به عبارتی درون‌زایی خود را بیشتر بکنیم تا اگر برون‌زایی در برخی موارد دچار اشکال شد، به مشکل برنخوریم. بنابراین ما معتقدیم درست عمل کرده‌ایم که سراغ شکستن دیوار تحریم رفتیم. ممکن است عده‌ای بگویند چند پاره‌آجر از آن دیوار باقی مانده است. بله؛ این دیوارها دیوارهای بلندی بودند. اگر آن روند ادامه پیدا می‌کرد، چه اتفاقی می‌افتاد؟
صادرات نفت ما را تا یک ‌میلیون بشکه تقلیل داده بودند و قدم بعدی مرحله نفت در برابر غذا بود. امروز که به آن روزها فکر می‌کنم، می‌بینم چقدر عاقلانه عمل کردیم. اگر آن اقدامات را نمی‌کردیم، با همان وضعیت به این ترامپ با این کله‌اش برمی‌خوردیم. ما قطع‌نامه‌ها را لغو و اروپا را به سمت خودمان متمایل کردیم و تأییدیه عدم فعالیت نظامی هسته‌ای را از آژانس گرفتیم. اگر اینها باقی می‌ماند، چه اتفاقی می‌افتاد؟ چه زمانی به خاطر دارید مسئول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا بیاید و هم‌زمان با ادعاهای رئیس‌جمهور آمریکا مقابلش بایستد و ادعاهایش را نفی کند؟ به همین دلیل است که امروز می‌بینیم جامعه جهانی نیز به این درک رسیده که این ایران نیست که به پیمان‌های بین‌المللی بی‌اعتناست، بلکه طرف مقابل این‌گونه رفتار می‌کند. درعین‌حال که ما تلاش می‌کنیم از این فرصت بین‌المللی استفاده کنیم، روی منابع داخلی‌مان متمرکز شده‌ایم و به همین دلیل بدون حساب‌کردن سرمایه‌گذاری‌های خارجی و با تکیه به منابع داخلی خودمان، برنامه ایجاد یک‌ میلیون شغل را در پیش گرفته‌ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
توی این دنیا هر کس صدای مارا میشنود به هر چیزی وهرکسی که ایمان واعتقاددارد به فریاد من بدبخت برسد .بابا سنم13سالم بود که باشناسنامه دیگران رفتم ازاین آب وخاک وناموس ودینم دفاع کردم تابعدازقطعنامه پیش خانوادم نیامدم.بعداز35سال خرحمال کردم وجون کندن وحداقل هزینه کردن به امید اینکه برای 3فرزند بیکار وعزبم یک زندگی حداقلی فراهم کنم گذاشتم موسسه ای که هم به نام امام معصوم مزین بود هم وابسته به نهادی بود که 1%هم فکر کلاه برداری وازیت کردن مردم رانمیکردم الان 7ماهه ازسرسید سپرده ام گذشته نه پولم را میدهند ونه سود درستی میدهند واین ماه هم حدود400هزارتومان بدون دلیل کم کردن بابا به خدا هزارتا مریضی کرفیم هزارتا مشکل خانوادگی برایم بوجود امده شما چه دین وآئینی می پرستید که اینقدر به بدبختی مردم بی تفاوتید پست ترین حکومت ها وپست ترین انسانها نسبت به هم نوع خود عکس العمل مثبت دارند ولی الان چند ماهه که هرچی التماس میکنیم ویانامه به این وآن میدهیم که ماگرفتاریم وپولمان را نیازداریم یکی توی این مملکت نیست بگه چه مرکته دیگه شورشو درآوردید به نام اسلام وحکومت اسلامی هرغلطی دلتان میخواهد میکنید وهربلایی سر مردم بدبخت می آورید تماش کنید یک مرگ موش بدهید بخوریم ازدست کثافتکاری های شما راحت شویم یامشکل ماراحل کنید وپولمان را بدهید.!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
الان در شک هستم که آیا دربلاد کفر مال مردم را به ناحق خورده اند یا اینکه دربلاد اسلامی باز دوباره هرچه جستجووتحقیق کردم چیزی به نام تضیع حق مردم وخوردن مال مردم به ناحق دربلاد کفر پیدا نکردم حتی در بعضی ازموارد که افرادی درجاهای مختلف سرمایه گذاری نموده بودند بعد ازمرگ آنان مبالغ هنگفتی را به عنوان سود به انواع مختلف به ورثه آن فرد سپرده گذار میدهند که انان حتی روحشان هم از این سرمایه گذاری ها خبرندارد .حالا چگونه میشود که در دنیای اسلام ودر کشور اسلامی واومل قراء اسلام یک عده ای مردم ساده که فقط نون بازوهایشان رامیخورند وبه هیچ وجه ازرانت دولتی وبیت المال استفاده نمیکنند بیایند وبرای بقاء زندگی خود در جاهایی سرمایه گذاری کنند که آدرس آنهارانهادهای دولتی وباتبلیغ توسط موسسات دولتی واسلامی ایرانی داده اندبعد همین نهادها وموسسات به نام اسلامی وتحت فرمان حکمای اسلامی دست رنج سالها زحمت وجون کندن آنها رابالا بکشد وبه هیچ آئینی هم اعتقاد نداشته باشد چرا باید کشورهای خارجی ودشمن ما وبه نوعی بلاد کفر مارابه رعایت نکردن حقوق شهروندی وبشر متهم کنند.مگر ما درقرآن که کتاب وهدایتگردینمان است نفرموده {ومن یعمل مثقال زرتن خیرن یره فمن یعمل مثقال زرتن شرن یره}بزرگان کشور ودین هم ماشااله همگی دررآس قدرت تصمیم گیری هستن پس هیچ جایی برای اما واگرها باقی نمیماند مگر اینکه واقعاآ بخواهند دزدی کنند که اون موقع مردم میدانند بادزدشان چه کنند.!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
زیاده خواه وطمعکاردولت ودوستانش میباشد نه مردم بیچاره گرفتار طمعکاری دولت .من با کسانی که سود غیر متعارف مثلآ28%ویا32%ویابه قول سیف 86%ازموسسات میگرفتن کاری ندارم حتمآ هردو طرف موافق این عمل بوده اندبنده 35 سال زحمت کشیدم وزره زره پول گذاشتم کنار البته با درمضیغه گذاشتن خانواده تا اینکه بشود روزی برای فرزندان بیکارم شغل وهمسر وزندگی حداقلی فراهم کنم سودی هم که به آن تعلق میگرفته اسمی 22%ولی واقعی 18.5%بوده که درهمان زمان اکثربانکهای دولتی وخصوصی سودی بیشتر ویابرابر به سپرده گذار میداده اند والان 7 ماهه که ازسررسیدسپرده ام میگذردوپولم را نمیدهند..دولت پس از انتخابات باموسساتی که حاظر به کمک وهمکاری جهت انتخابات بااونشده بودند به حقه کثیفی روآورد که ازرسانه های بیگانه وضد انقلاب به سپرده گذاران ثامن ومهر القاء کردند پس ازحدود 20سال ازتآسیس آنها که مردم هوشیارباشید این دوموسسه مجوز بانک مرکزی ندارند ومربوط به سپاه میباشند مردم که قبلآاز موسسات غیر مجاز ضربه خورده بودند بیکباره هجوم آورده وطلب پول خودکردند ومسولین هم درچندروز اول هیچ حمایتی از این موسسات نکردن وگذاشتن تاکارازکاربگذارد بعدآمدن ویک جملاتی نامفهوم به عنوان حمایت گفتن دراین بین مدیریت مهر قویتر بود وخودش را جمع کرد ولی مدیران ثامن ازخودوارفتگی نشان دادن وموسسه ومردم را گرفتار یک توطئه دولتی کردن که بعداز گذشت حدود 7ماه ازاین موضوع هنوز نه دولت کمک به حل آن میکندو{دادن به اصطلاح مجوز ووصل به شتاب }نه مدیران ثامن عرضه برطرف کردن مشکل رادارند دراین میان فقط سپرده گذارانی که پارتی نداشتن که پولشان رابگیرندومشکلات زیادی هم داشتن تاکنون گرفتاروسرگردان مانده اند وعده ای به جهت این مشکل دچار بیماریها..اختلافات خانوادگی..وبدبینی به نظام ومسولین شده اند گناهش به گردن چه کسی است {حق الناس.}
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
عزیز من خودتوگول نزن اون روستایی دورترین نقطه کشور ازتک تک مشکلات مردم باخبراست اونوقت چراباید مسولینی که تمام امکانات دراختیارشان است از مشکلات مردم بی خبرباشند برواگرعرضه دارید مسائل بوجودآمده توسط خودتان رابرطرف کنید اگرهم نمیتوانید اینقدر مرد وانسان باشید بگویید نمیشودحل کرد. بکشید کنارتا آنها که پاکدستن وایثارگرند بیایند ومشکلات را بدون حاشیه حل کنند..نمونه..بهمنی ادامه داد: ما ١٧٠٠ تعاونی را در آن زمان ساماندهی کردیم و یک‌نفر هم از سپرده‌گذاران اعتراض نکرد. به این موسسات وزارت تعاون مجوز داده بود مثل قرض‌الحسنه نیروی انتظامی که ما اینها را جمع کردیم. حالا یکی می‌گوید که شما آمده‌اید از ثامن‌الحجج تشکر کردید. بله من این کار را کردم، چون همین موسسه ٢٣ موسسه کوچک را جمع کرد، الان هم اگر یکی ١٠ موسسه را جمع کند، دست او را می‌بوسم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
خدایا تورابه فرق شکافته علی ابن ابیطالب وبه حق پهلوی شکسته فاطمه زهرا وبه حق گلوی بریده حسین ابن علی وبه حق خون پاک شهداء انقلاب وجنگ تحمیلی وبه حق تمام مظلومان کشور اسلامی دادمارا ازاین ظالمان دولتی وبانک مرکزی که به ناحق ثمره سالها بدبختی وجون کندن مارا که زره زره جمع کردیم تا زخمهای عفونی زندگیمان راکه توسط دولتیان نالایق وخائن به وجود آمده راالتیام ببخشیم ولی باخباثت تمام دارند حق مارا پایمال میکنند خدایا خودت سزای آنان رابده که خیلی گرفتار وبدبخت شدیم ماملت چقدر بدبخت وساده لوح هستیم که فکر میکنیم نمایندگان میتوانند حق پایمال شده مارا ازدولتیان بگیرند نماینده اگر زره ای فهم ودرک داشت یکه لحظه خودرا به جای مردمی که داروندار خود را جمع کرده اند وگذاشتن درون موسسات تا مرحم کوچکی باشد برای زخمهای سرباز کرده ازسوی دولت ولی همین نمایندگان با لابیگری خود ودولت چنان حق این مردم فلک زده را پایمال میکنند که هیچ آب از آب تکان نخورد فقط برای خودمان متاسفیم که به نام اسلام دارند پدر مردم رادر می آورند وهیچکس هم نمیتواند کاری بکند به جزء خدا خدایا داد مارا ازاین ظالمان بستان خداازتون نگذره که چقدر ظالم وستمگرید به ناحق ملیونها نفررادرون موسسات مالی گرفتارکردید وخودتون سرتون توی آخورانقلابه گیرکرده واصلآ اهمیتی به مردم بدبخت گرفتار نمیدهید امیدوارم توی همین دنیا چنان به فلاکت بیافتید که یزید گرفتارش نشده باشد بدن تک تکتان کرم بیافتد وبیماری های لاعلاج گرفتارشوید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
خداجای حق نشسته وباپارتی مسول وبزرگ زاده وغیر وغیر هم کاری ندارد این موضوعی که برای مردم درون موسسات مالی درست کردندبه جزء خیانت وخباثت هیچ اسم دیگری نمیتوان رویش گذاشت مردم با موسسه مهر وثامن الائمه بیش ازبیست سال بودکه بده بستان داشتن چه اون کسی که پول میداد وچه اون کسی که پول ازموسسات مذکور میگرفتند همگی ازته دل راضی بودندمردم ازبانکهای دولتی گله ومشکل زیادداشته ودارند ولی کسی ازاین موسسات ناراضی نبود چطورمیشود که به یکباره فیلمی ازشبکه ضدانقلاب پخش میشود ودولت وبانک مرکزی هم به گونه ای ازآن حمایت میکنند که مردم هشیارباشیدکه این دوموسسه وابسته به نهادهای انقلابی بوده ومجوزبانک مرکزی راندارندمردم هم چون قبلآازدیگرموسسات وابسته به دولت ضربه خورده بودند بیکباره هجوم آورده وطلب سپرده های خودکردند واین وضع حدود9ماهه که ادامه دارد ودولت با مردم واین موسسات دارد موش وگربه بازی میکند اما اینقدر شعورآن راتدارند که ببینند وقتی بی اعتمادی بوجود آمد خشک وتر با هم میسوزند لعنت خدا به کسانی باد که باعث آزارمردم وبدبینی آنها نسبت به نظام وخون شهداءمیشوندکه چه هزینه هایی برای این نظام شده واین جیره خواران دشمن دارند به مردم غیورایران اسلامی تحمیل میکنند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
آقا شما را به هر چه وهر که میپرستید اینقدر با اعصاب نداشته مردم بازی نکنید زودتر تکلیف سپرده گذاران ثامن الائیمه را مشخص کنید کافر که گیر نیاورده اید که بخواهید داخل پرس قرارش دهید تا مسلمان شود اکثر کسانی که داخل این موسسه سپرده گذاری کردند به خاطر اسم مقدسش وبا اطمینان به اینکه وابسته به نهادی بود که حتی یک درصد هم فکر کلاه برداری نمیکردند.الان نزدیک 8ماهه که نه زندگی داریم ونه اعصاب من باموسسه قرارداد 6ماهه بستم چون با برنامه ریزی که کرده بودم بعد 6 ماه نیاز به پولم داشتم الان حدود 6ماهه که شدیم عروسک کوکی اینهازندگیم دارد ازهم پاشیده میشود سلامتی خودم واعضاء خانواده به خطر افتاده 3تا بچه بیکار وعزب دارم جرم ما این است که به ارکان این نظام ایمان داریم وپارتی نداریم .آقایان هم که انگاری ما متجاوزان صهیون هستیم که میبایست متوسل به ارباب ویا کدخدا بشویم. تاکنون ودر هیچ حکومتی چنین مال مردم خوری صورت نگرفته ودر هیچ جایی از دنیا دیده نشده ایشالله بمیری دولت بااین اعتدال وعدالتت که بوی تعفنش همه جاراگرفته
چرا بانک مرکزی نسبت به رفع مشکل سپرده‌گذاران موسسه ثامن که براحتی حق برداشت از پول خود را در این موسسه ندارند، هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد؟
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: