کد خبر: ۷۱۸۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۷
تعداد بازدید: ۳۲۰
جهانگیری در شبکه سه:
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: جوانان یک ظرفیت بزرگ هستند آینده یک کشور ما نباید آنان را مشغول به کارهای کنیم که سودی برایشان ندارد. سازکار سیاسی ما باید مشخص شود تا این سرمایه عظیم به هدر نرود.
منافع ملی خط قرمز ما است/ جوانان ظرفیت بزرگ جامعه ما استبه گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، اسحاق جهانگیری در برنامه گفت و گو با جوانان که از شبکه سه سیما پخش شد، در پاسخ به این سوال که آیا تقسیم‌بندی‌های سیاسی‌ها درست است و آیا این تقسیم بندی ها جوانان را درگیر منازعات سیاسی می‌کند، گفت: انتخابات نه تنها در کشور ما بلکه در همه کشورهای جهان مهم است و ما برای این که دمکراسی را نهادینه کنیم باید به احزاب و جریان های قدرت مانور بدهیم .

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما باید کاری کنیم که انتخابات ما به سمت حزبی شدن برود،‌سازو کار حزب مشحص است، احزاب برای اداره کشور یک سلیقه مشخص دارند و این یک تجربه موفق در تمام دنیا است. ما باید کاری کنیم که انتخابات ما به سمت پارلمانی برود.

جهانگیری خاطر نشان کرد: احزاب با ائتلاف با پارلمان می توانند سلامت انتخابات را تضمین کنند. انتخابات برپایه تحزب باعث می‌شود که مردم به افرادی که ناشناخته هستند رای ندهند و هر کسی هم وارد کارزار انتخابات نشود.

این نامزد انتخاباتی تاکید :عدم وجود تحزب و جریان‌ها باعث می‌شود افراد به مخفی کاری سیاسی بیافتند. ما در منطقه ای زندگی می کنیم که خیلی انتخابات مطرح نیست اما ایران کشوری است که انتخابات آن مهم تلقی می‌شود. باید قدم‌های بزرگی برداریم تا به یک انتخاب مطلوب برسیم.

او در ادامه با بیان این که گروهای سیاسی گرد احزاب تشکیل می شوند گفت: وجود احزاب یک نیاز جدی برای عرصه سیاسی است این امر می تواند سرنوشت یک کشور را بسازد. درست که با یکدیگر رقابت دارند اما باید این رقابت را به رفاقت تبدیل کنند.

جهانگیری تاکید کرد: منافع ملی باید بر هر چیزی ارجحیت داشته باشد ، منافع ملی باید خط قرمز ما باشد و ما بر این اساس اقدام کنیم.

او در ادامه افزود: جوانان یک ظرفیت بزرگ هستند آینده یک کشور ما نباید آنان را مشغول به کارهای کنیم که سودی برایشان ندارد سازکار سیاسی ما باید مشخص شود تا این سرمایه عظیم به هدر نرود.

جهاگیری در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که برای رفع آسیب‌های اجتماعی چه برنامه‌ای دارید عنوان کرد: هر وقت بحث جوانان مطرح می شود نمی‌دانم چرا تهدیدهای جوانی مطرح می‌شود جوانان فرصت‌هایی هستند که در کشور ما وجود دارد. قشر تحصیل کرده جوانان می‌تواند ده‌ها فرصت برای کشور ایجاد کنند.

او افزود: باید قبل از این که اعتیاد را درمان کنیم به سراغ این برویم که چرا جوانان سراغ اعتیاد می‌روند. وقتی جوانان ما محدودیت‌ها را در مقابل خود می‌بینند، دنبال شادی و نشاط می‌گردند اما آن را نمی‌بینند. کنسرت و سینما می‌خواهد برود به مشکل بر می‌خورد و با محدودیت رو به رو می‌شود و به اعتیاد روی می‌آورد.

این نامزد انتخاباتی تاکید کرد: نباید فرصت جوانی را از جوانان بگیریم مردم ایران هیچ‌گاه پا از ارزش‌ها فراتر نگذاشته‌اند و همیشه آن را رعایت می‌کنند.

برخی با برخوردهای انتظامی دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت : این دولت تمام تلاش خود را برای رفع آسیب‌های اجتماعی به کار برد. بعضی‌ها با برخورد‌های انتظامی فقط می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند. این اشتباه است و باید ما مشکلات را ریشه یابی کنیم.

او خاطر نشان کرد: آسیب‌های اجتماعی برای مقام معظم رهبری بسیار مهم است. گزارشاتی در این زمینه تهیه شد و به ایشان ارائه شد. چندین جلسه با حضور رهبری و سایر سران قوا گذاشته شد و مسائل اجتماعی مورد بحث قرار گرفت.

جهانگیری افزود: در وزارت کشور شورای اجتماعی با ریاست رئیس جمهور تشکیل و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی نیز ارائه شد.

این نامزد انتخاباتی خاطرنشان کرد:‌ امروز دیگر اعتیاد جرم نیست بلکه بیماری است که باید در طول یک مدت درمان شود،‌دیگر نباید این نگاه بر خانواده شخص معتاد باشد که آنها خانواده یک فرد مجرم باید این نگاه برداشته شود .

آمار اعتیاد در جامعه کاهش یافته است

او خبر داد: خوشبختانه امروز آمار اعتیاد کاهش پیدا کرده است مراکز ترک اعتیاد نیز به وجود آمدند که به این امر کمک شایانی کرده اند

این نامزد انتخاباتی در پاسخ به سوالی درباره روند کاهش تورم بر سطح معیشت مردم چقدر تاثیر داشت گفت: تورم معنای عامیانه‌اش این است که وقتی میزانش بالا می‌رود به همان اندازه در آمد مردم هم کاسته می‌شود. به این معنا که اگر کسی دو میلیون تومان حقوق می‌گیرد و تورم ۳۰ درصد است او باید ۳۰ درصد از حقوق اش را برای تورم خرج کند که در این شرایط برای کسی که حقوق پایینی دارد معیشت سخت و دشوار می‌شود و اتفاقا کسانی که ثروتمند هستند و املاک و دارایی هایی فراوانی دارند در این شرایط وضعیت مناسبی پیدا می‌کنند؛ چرا که قیمت املاک و دارایی های آنان به شدت افزایش پیدا می‌کند که یکی از دلایل رشد جهشی مسکن در دولت قبلی نیز همین بوده است.

او ادامه ادامه داد: مردم ظرف دوره کوتاه در سال‌های گذشته شاهد این بودند که ارزش دارایی‌شان به یک سوم کاهش پیدا کرد و هیچ ایرانی نبود که ازآن دوران ضرر نکرده باشد. سفره مردم در آن دوران کوچک شد و مردم وقتی به بازار می رفتند می دیدند که نمی‌توانند کالایی که می خواهند خریداری کنند.

جهانگیری عنوان کرد: هر چه تورم کمتر شود معنایش این است که قدرت خرید مردم بالاتر می‌رود و ما اگر بتوانیم تورم را به نقطه‌ای برسانیم که در برابر آن درآمد مردم را بیش از میزان تورم افزایش دهیم وضع مردم عوض می‌شود. به همین دلیل در سال‌های اخیر تمرکز دولت به کاهش تورم بود؛ چراکه همه ایرانی‌ها از آن وضعیت در رنج و ناراحتی بودند. اما این نکته هم وجود دارد که مردم دیدند که در دوره ای با تورم ۴۰ درصدی یک باره  از ارزش دارایی‌های‌شان کاسته شد اما در حال حاضر به صورت ۵ درصدی این میزان تورم در حال کاهش است و همین موضوع نشان دهنده نیازمندی به کار بیشتر و زمان بیشتر برای حل مشکل تورم است.

جهانگیری در پاسخ به اینکه در بخش مسکن چه برنامه ای برای تامین مسکن ارزان برای جوانان دارید گفت: یکی از مسایلی که جوانان با آن روبرو هستند مسکن است و اتفاقی که در طی سالهای گذشته افتاد، جهش قیمت مسکن بود. برای خانه اولی‌ها صندوق سپرده گذاری ایجادشد تا وجهی را بگذارند و دولت دوبرابر آن به آنها وام دهد که در تهران ۸۰ میلیون تومان است و در شهرستان ۶۰  میلیون تومان است که فکر می کنم اگر حدود ۳۰ یا ۴۰ میلیون سپرده بگذارند با وامی که دریافت می کنند بتوانند در برخی نقاط تهران آپارتمان ۲۰۰میلیونی تهیه کنند .

او ادامه داد: هشت درصد سود مناسبی است و در دوره ۲۵ ساله باز پرداخت می شود و کسی که از سپرده اولیه استفاده می کند می تواند با مجموعه اقداماتی که برای خانه اولی ها در نظر گرفتیم دارای مسکن شود. تصمیمی که برای روستاییان گرفته شد این است که سالی ۲۰۰ هزار سپرده بتوانیم پرداخت کنیم و در بافت فرسوده تسهیلاتی را برای جوانان در نظر گرفتیم که امکانات بیشتری را به وجود می آورد تا جوانان صاحب مسکن شوند .

جهانگیری در رابطه با اشتغال پایدار جوانان که از مهمترین مسایل دغدغه ایران است گفت: متولدین دهه ۶۰ به مقطعی رسیدند که ازدواج و اشتغال دغدغه اصلی آنهاست و سالی یک میلیون نیروی کار به بازار کار مراجعه می‌کند. اکنون ۵ میلیون دانشجو داریم که سالی یک میلیون فارغ التحصیل می شوند که کار می کردند .

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بحث شرکت های دانش بنیان از جمله تمهیدات دولت است گفت: شرکت‌های دانش بنیان از جمله شرکت‌هایی است که فارغ التحصیل را می‌توان جذب و برای اشتغال موردحمایت قرار داد.بیش از ۱۰۰ هزار نفر متخصص در این شرکت ها فعال هستند که عمدتا از دانشجوها تشکیل شده است و از کارهای دیگری که نسبت به آن توجه شده این است که در کنار دانشگاه پارک علم و فناوری احداث کنیم که دانشجو بتواند از این مرکز رشد استفاده کند و ایده هایش را به فناوری تبدیل کند و اگر علاقمند بود خود سرمایه گذاری کند و یا با گروهی ایده ها را به سرمایه گذاری برساند.

او گفت: بسته‌ای تهیه کردیم که فارغ التحصیلان در بنگاه‌های صنعتی مشغول شوند و در دوره‌های شش ماهه مورد حمایت دولت قرار گیرند. کار دیگری که انجام شده است بنگاه کوچک و متوسط است که توسط کارآفرینان ایجاد می شود که در این بنگاههای کوچک می توان با ۶۰ میلیون سرمایه گذاری ایجاد تولید کرد.

جهانگیری با اشاره به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری گفت: سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال استباط می‌شود که نیاز به تلاش بیشتر دارد و اشتغال جز از طریق تولید و سرمایه گذاری در کشور محقق نمی‌شود. ایجاد اشتغال راه خود را دارد و اگر بخواهیم پایدار بماند باید فضای تولید و سرمایه گذاری را فراهم کنیم. امیدواریم بتوانیم از این چالش به سلامت عبور کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: