کد خبر: ۷۰۹۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷
تعداد بازدید: ۲۲۰
معاون وزیر امور خارجه کشورمان که در راس هیاتی برای شرکت در نشست مقامات عالیرتبه اجلاس شورای حقوق بشر عازم ژنو شده است، در سخنرانی خود در این نشست مواضع جمهوری اسلامی ایران در مسائل حقوق بشری را تشریح کرد.
شورای حقوق بشر به جای اتهام‌زنی باید مسیر گفت‌وگو را هموار کندبه گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، سید عباس عراقچی در بخشی از سخنرانی خود ضمن اشاره به طرح حسن روحانی، رییس جمهور اسلامی ایران در سازمان ملل درخصوص «جهان ضد خشونت و افراطی‌گری» که در آذر ماه ۱۳۹۲ طی قطعنامه‌ای به تصویب مجمع عمومی رسید و با تاکید بر اهمیت و ضرورت حمایت جهانی از اجرایی شدن این قطعنامه، گفت: علیرغم برخی پیشرفت‌ها در حوزه حقوق‌بشر به ویژه در حوزه ساختاری و مفهومی، اما تحقق حقوق‌بشر در سطح جهانی با چالش‌های نوظهوری مواجه است. 

او ادامه داد: ظهور گروه‌های افراطی و خشن در نقاط مختلف جهان، از گروه‌های تکفیری در منطقه خاورمیانه گرفته تا گروه‌هایی که اسلام‌هراسی و بیگانه‌هراسی را در غرب ترویج می‌کنند، از مهمترین این چالش‌ها به شمار می‌روند. 

معاون وزیر خارجه در همین ارتباط تاکید کرد که پایان بخشیدن به حمایت‌های ایدئولوژیکی، مالی و نظامی و طرفداران افراط‌گرایان خشنی مانند داعش و خودداری از به حاشیه راندن و بی‌احترامی به ادیانی مانند اسلام و پیروان آن، یک ضرورت اساسی است.

رییس هیات کشورمان در اجلاس شورای حقوق‌بشر پس از اشاره به وضعیت فلسطین اشغالی و نقض سیستماتیک حقوق‌بشر فلسطینی‌ها توسط رژیم اسراییل و عدم اجرای ده‌ها قطعنامه سازمان ملل از سوی این رژیم برای پایان بخشیدن به کشتار وحشیانه مردم سرزمین‌های اشغالی، به اوضاع یمن و برخورد منفعلانه جامعه بین‌المللی نسبت به بمباران غیرنظامیان بی‌گناه این کشور، به ویژه زنان و کودکان، تخریب بیمارستان‌ها، مساجد، مدارس و اماکن مربوط به سازمان ملل در یمن توسط نیروهای مهاجم خارجی پرداخت و این اقدامات را به منزله جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت خواند و از جامعه بین‌المللی خواست تا فورا از تمامی ابزارهای در دسترس برای پایان بخشیدن به کشتار وحشیانه مردم این کشور و پاسخگو کردن مرتکبان این جنایات استفاده کند. 

عراقچی ضمن اشاره به سابقه تمدنی و فرهنگی اسلامی ایران و تاکید بر حمایت کشورمان از ارتقای حقوق‌بشر و همکاری با مکانیسم‌های حقوق‌بشری سازمان ملل، به منشور حقوق شهروندی اعلام شده از سوی رییس جمهور اشاره و آن را برای تمام دستگاه‌های اجرایی داخلی جمهوری اسلامی ایران لازم‌الاجرا دانست. 

رئیس هیات کشورمان در ادامه سخنرانی خود گفت: تصویب قطعنامه وضعیت حقوق‌بشر در ایران در شورای حقوق بشر را کاملا بی‌اساس و غیرقابل قبول می‌دانیم. استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر و مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل توسط برخی کشورهای خاص را چالشی جدی برای پیشبرد اهداف شورا و موجب تضعیف جدی و بی‌اعتباری آن دانسته و خواستار اجتناب از چنین رویکردهایی هستیم. 

‎عراقچی در همین ارتباط تاکید کرد که شورای حقوق بشر باید سازوکاری برای همکاری جهت پیشبرد حقوق بشر در جهان از طریق گفت‌وگوی سازنده باشد، نه محفلی برای اتهام‌زنی و ایجاد اختلاف. 

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد که گفت‌وگو بر مبنای احترام متقابل اساس سیاست جمهوری اسلامی ایران است و مذاکرات هسته‌ای و برجام مهمترین نشانه پایبندی ایران به اصل گفت‌وگو است. شورای حقوق بشر نیز در موضوع حقوق بشر به جای اتهام‌زنی و صدور قطعنامه‌های بی حاصل، باید مسیر گفت‌وگو و تعامل را با کشورها هموار کند. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: