کد خبر: ۶۸۵۹۵۱
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
تعداد بازدید: ۶۸۱
پاک‌آیین:
سفیر اسبق کشورمان در تایلند با مهم‌خواندن سفر رئیس‌جمهوری به سه کشور آسیای جنوب شرقی این اقدام را در راستای نگاه به شرق در سیاست خارجی کشورمان ارزیابی کرد.
به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، محسن پاک آیین گفت: این سفر نشان‌دهنده اهمیت آسیا برای کشورما است و بیانگر این است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی، اعتدال میان نگاه به غرب و نگاه به شرق را رعایت کرده است و سفر رئیس جمهوری به سه کشور آسیای جنوب شرقی در مسیر تقویت سیاست نگاه ایران به شرق قابل تفسیر است.

سفیر سابق کشورمان در آذربایجان با بیان اینکه از طریق این سفر ایران می‌تواند جایگاه بهتری از روابط خود با کشورهای آسیای جنوب شرقی را مطرح و تعریف کند. گفت: نگاه به شرق یعنی نگاه به آسیا به عنوان بزرگ‌ترین قاره جهان، قاره‌ای که تشنه انرژی است و ایران می‌تواند انرژی آن‌ها را تامین کند و از طرفی ایران هم دنبال تکنولوژی‌های نو وشرکای تجاری است می‌تواند از قابلیت‌های موجود در این کشور‌ها استفاده کند.

پاک آیین با اشاره به شرکت آقای روحانی در دومین اجلاس سران گفت‌و‌گوی همکاری آسیایی گفت: این اجلاس اهمیت زیادی هم برای کل آسیا و هم برای ما دارد. اگرچه این اجلاس در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده است اما برای دومین بار است که در سطح سران کشور‌ها تشکیل می‌شود. ایران در سال ۸۳ به عضویت آن در آمده است که این موضوع تحول مثبتی برای ایران در راستای ارتباطات خود بوده است.

سفیر سابق ایران در تایلند که با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت گفت‌وگو کرده است، گفت: ایران اکنون می‌تواند از طریق فعال شدن در مجمع گفت‌و‌گوی آسیایی پل ارتباطی کشورهای منطقه و کشورهای آسیایی باشد، همچنین ایران می‌تواند با افزایش همکارهای اقتصادی با بازار چهارصد میلیون نفری آ. سه. آن و آسیا رابطه برقرار کند و از ابعاد مهم محیط زیستی، فرهنگی، گردشگری، انتقال تکنولوژی و فروش نفت و گاز به آن نگاه کند. ایران می‌تواند نگاه اقتصادی خاصی به این منطقه داشته باشد و با توجه به اینکه ۳۴ کشور مهم در این مجمع عضویت دارند فرصت‌های جدیدی را در آسیا بوجود بیاورد.

پاک‌آیین با بیان اینکه منافع اقتصادی حاصل از گسترش و تعمیق روابط با کشورهای آسیایی و آسیای جنوب شرقی بسیار روشن است گفت: ما در خصوص مسایل سیاسی نیز با کشورهایی نظری ویتنام، مالزی و تایلند اشتراکات زیادی داریم.

به گفته این دیپلمات کشورمان تقریبا در همه مواضع سیاسی ایران از جمله در خصوص سوریه، یمن، لبنان، فلسطین و بحثی که رئیس جمهوری در سازمان ملل با عنوان مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری مطرح کرد این کشور‌ها حامی و هم فکر ایران محسوب می‌شوند.

پاک‌آیین که سفیر کشورمان در تایلند بوده است، در خصوص روابط ایران با این کشور نیز گفت: بطور خاص در روابط ایران با تایلند، این دو کشور با همدیگر روابط تاریخی زیادی داشته‌اند که از حدود ۴۰۰ سال پیش بر می‌گردد که مبادلات و رفت و آمدهایی وجود داشته و این در حافظه تاریخی دو کشور وجود دارد. امروز ایران و تایلند می‌توانند از لحاظ اقتصادی مکمل همدیگر باشند. تایلند برای توسعه صنعت خود نیازمند انرژی است و ایران به نوعی می‌تواند با تایلند وارد سرمایه گذاری‌های مشترک شود در حوزه‌های نفت و گاز، صنعت خودرو و قطعات، و کشاورزی نوین که فرصت‌های مهمی برای هر دو طرف است. با توجه به اینکه تایلند اولین کشور تولید کننده برنج جهان است، در زمینه مبادلات محصولات کشاورزی مذاکرات خوبی می‌تواند انجام شود.

سفیر اسبق کشورمان در بانکوک با اشاره به فرصت‌های پدیدآمده در پسا برجام و اجرایی‌شدن آن گفت: در این فضای مثبتی که بعد از برجام برای همکاری‌ها بوجود آمد یک هیات بلند پایه اقتصادی از این کشور به ریاست معاون نخست وزیر تایلند به ایران آمدند که نشانگر علاقمندی تایلندی‌ها به گسترش روابط با ایران است. تایلند نه تنها برای ایران بلکه برای غرب آسیا اهمیت فراوانی قائل است. در این منطقه که ۱۳ نمایندگی سیاسی وجود دارد و در کشورهای گفت‌وگوی همکاری آسیا و جنبش عدم تعهد و گروه ۷۷ با غرب آسیا ارتباط دارد. تایلند و کشورهای غرب آسیا به ایران به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا نگاه ویژه‌ای می‌تواند داشته باشد. در زمینه سیاسی نیز در راستای ابعاد مختلف به مانند خشونت و تروریسم، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و حوادث و بحرانهای منطقه‌ای همسویی وجود دارد. اخیرا تایلند حدود صد میلیون دلار به اردن و لبنان بطور جداگانه کمک کرده است برای پناه دادن به پناهجویان سوری و در همین مسیر هزار دلار هم کمک کرده است به مردم یمن که نشان از همسویی سیاست با ایران دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: