کد خبر: ۶۸۳۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
تعداد بازدید: ۴۸۸
اگر به دنبال دلیلی برای تعیین بهای نفت هستید باید بدانید که هند هم اکنون گوی رقابت را از چین ربوده است.
به گزارش خبرداغ،هند در حال طغيان در بازار مصرف است و به زودي نقش كليدي در تعيين بازار تقاضا خواهد داشت. داده هاي جديد نشان مي دهد كه تقاضاي هند در سه ماه گذشته شتاب بيشتري نسبت به دوره ده ساله داشته است.

از طرفي بر اساس گزارش آژانس بين المللي انرژي، هند نفتی وارداتی را  صرفا خوراك پالايشي نمي كند بلکه  خود نيز ركورد مصرف 4 ميليون بشكه را در ماه هاي اخير زده است.

عرضه مازاد جهاني و مسائل مختلف سياسي و اقتصادي در كشورهايي همچون نيجريه و ونزوئلا فشار بر نفت خام كاهش داده  و تحلیل گران می گویند، انتظار دارند اين اتفاق در آينده نزديك نيز تداوم داشته باشد.‌

البته اتفاقات بزرگ تر دیگر از جمله تصميم به جدايي از اتحاديه اروپا از سوي بريتانيا و نشيب اقتصاد چين از ديگر عوامل عمده تأثير گذار بر بهاي نفت هستند. هرچند كه تقاضاي چين براي نفت كاهش يافته است، اما با افزايش تقاضاي هند منجر شده كه بهاي برنت روي 50 دلار تا پايان سال متعادل بماند.
هليما كرافت، مدير عامل و مدير بخش جهاني استراتژي كالا بازارهاي مركز آر بي سي می گوید: «ما انتظار داريم بازار در تعادل بماند و فكر مي كنيم عرضه مازاد نيز تا پايان سال به طور كلي رفع شود. كشورهاي عضو اوپك نيز اين نظريه را تقويت كرده اند و كشورهايي همچون عربستا ن و ايران نيز بازار را بيش از گذشته دچار مازاد نكرده اند. از طرفي منازعات سياسي و اقتصادي در نيجريه و ونزوئلا همچنان ادامه دارد و توليد نفت را با مشكل مواجه كرده است.»

نيجريه به دليل مشكلاتي كه با شبه نظاميان دارد، نمي تواند ميزان توليد خود را افزايش دهد. ونزوئلا نيز درگير تورم و كاهش درآمدهايش شده و با عدم پرداخت بدهي هاي خود به پيمانكاران توليد نفتش به شدت كاهش يافته است و اين شرايط ممكن است سخت تر شود.

از طرفي ليبي همچنان گزينه مردد عرضه نفت به شمار مي رود. پايانه هاي شرقي ليبي از سال 2014 تا كنون به دليل درگيري شورشيان با نيروهاي دولتي بسته مانده هست. دولتي كه از سوي سازمان ملل تشكيل شده، هم اكنون در حال مذاكره با طرفين براي ايجاد ارتباط و كاهش تنش ها بين آن ها است. اما  اگر پايانه هاي شرقي ليبي بازگشايي شوند و صد ها هزار بشكه به توليد نفت ليبي افزوده می شود و آن زمان باید منتظر كاهش قيمت نفت در بازار جهانی بود.

 عوامل زيادي در مورد بهاي نفت دخيل هستند كه هر كدام تأثير به سازيي در بهاي نفت دارند.  

با توجه به شرايط ويژه توليد كنندگان چشم بيشتر تحليلگران به مصرف كنندگاني همچون چين و به ويژه هند است و همچون گذشته ديگر تقاضاي چين تنها عامل بازار تقاضا در تعيين بهاي نفت نيست بلكه هم اكنون نقش هند بسیار مهم است.

منبع:Futures Now
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: