کاهش وزن اصول خاصی دارد و باید متناسب با شرایط بیمار باشد همچنین حفظ وزن کاهش یافته از اهمیت بالایی برخوردار است.
محققان
بر این باورند که کاهش وزن سبب کاهش بافت چربی می شود و حساسیت نسبت به
انسولین را افزایش می دهد؛ دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف
انسولین به وجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده تولید می
شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
بنیاد
بین المللی دیابت پیش بینی می کند تا سال 2040 میلادی، از هر 10 فرد بالغ،
یک نفر به دیابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلایان از 415 میلیون نفر در
سال 2015 به 642 میلیون نفر می رسد؛ همچنین هزینه مراقبت های بهداشتی 673
میلیارد دلاری در سال 2015، به 802 میلیارد دلار خواهد رسید.