کد خبر: ۸۱۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۷
تعداد بازدید: ۳۲۱
معاون اول رییس جمهور گفت که نرخ ارز نیز امروز به آرامش نسبی رسیده و باید به سمت واقعی شدن حرکت کند.البته دولت در این زمینه عجله نمی کند و ترجیح می دهد با یک حرکت اقتصادی حساب شده این موضوع را به نتیجه برساند.
جهانگیری: نرخ ارز به آرامش نسبی رسیده و باید به سمت واقعی شدن حرکت کند

معاون اول رییس جمهور با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سالجاری تاکید کرد: برگزاری انتخابات آزاد، سالم، رقابتی، قانونمند و مشارکتی می‌تواند ضمن فعال و با نشاط نگاه داشتن جامعه و کشور، دشمنان را مایوس و وادار به عقب نشینی کند.

به گزارش خبرداغ به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون اول رئیس جمهور صبح امروز "پنجشنبه" در همایش فرمانداران سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار می شود، با بیان اینکه تردیدی نیست که کشور در شرایط پیچیده، حساس و دشواری قرار گرفته است، گفت: مدیران در شرایط کنونی و برای عبور از تهدیدها وظیفه دارند به دنبال کشف و خلق فرصتهای جدید باشند و در مقابل تهدیدها منفعل نشوند.

دکتر جهانگیری افزود: بی سابقه ترین تهدیدهای آمریکا بعد از خروج این کشور از برجام به کشورمان تحمیل شد تا در مرحله نخست به اصل نظام و بعد از آن به اقتصاد کشور و زندگی مردم آسیب وارد کند. راهبردی که آمریکایی ها در تحریم پیش گرفته اند، این است که علاوه بر اعمال فشار بر جمهوری اسلامی، منطقه را هم دچار التهاب کنند.

وی با بیان اینکه سیاست آمریکا در ایجاد گروه های تروریستی و اختلاف افکنی در منطقه برهم زدن امنیت خلیج فارس و خاورمیانه است، اظهار داشت: هدف آنها تامین امنیت رژیم صهیونیستی است چرا که این رژیم جز در یک فضای ناامن امکان حیات ندارد.

معاون اول رئیس جمهور با تبیین راهبرد جمهوری اسلامی ایران در برابر راهبرد دشمن، تصریح کرد: راهبرد کشور در مسائل داخلی همانطور که مقام معظم رهبری در سالگرد ارتحال امام (ره) گفتند؛ "مقاومت" و در عرصه منطقه ای استفاده از قدرت جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه است.

دکتر جهانگیری خاطرنشان کرد: ایران همواره حافظ صلح، امنیت و ثبات در منطقه بوده و اگر نقش آفرینی ایران در این زمینه نبود، سرنوشت عراق و سوریه و برخی دیگر از کشورهای منطقه نامعلوم بود. جمهوری اسلامی همواره از دولتهای قانونی و مردم منطقه در برابر توطئه های آمریکا حمایت کرده است.

وی با اشاره به اینکه تا کنون آمریکایی ها از بخش عمده ای از اهدافشان ناامید شده و شکست خورده اند، گفت: تحلیل سیاستمداران آمریکا مبنی بر اینکه سال ۹۷، سال پایان جمهوری اسلامی بود، نادرست از آب درآمد. آنها به صراحت اعلام می کردند که ایران جشن ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب خود را نمی تواند ببیند و فکر می کردند در سایه جنگ روانی و ایجاد ناآرامی داخلی در پی خروج از برجام نظام جمهوری اسلامی دچار چالش جدی می شود، اما امروز شکست این تحلیل آمریکایی ها بر همگان عیان شده است.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: تلاش آمریکایی ها برای صفر کردن فروش نفت ایران و فروپاشی اقتصاد کشور شکست خورده است، اما باید بدانیم آمریکایی ها همچنان بر راهبرد خود پافشاری می کنند. چنانکه همین دیروز رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که تحریم های سخت تری علیه ایران اعمال خواهد کرد.

دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه نمی توان با اتکا به راهکارهای سنتی و نخ نما از این مرحله حساس عبور کرد، اظهار داشت: امروز، زمان نشان دادن فهم و عزم و اراده متفاوت برای رویارویی با مشکلات است. مهمترین بروز و ظهور این فهم و اراده این است که دولت بتواند از ظرفیتهای درونی اعم از توان مردمی و نهادهای مدنی کشور برای عبور از این وضعیت استفاده کند.

وی ایجاد ارتباط مستحکم میان دستگاههای دولتی با نخبگان کشور و گروه های مرجع را ضرورت امروز کشور عنوان و تصریح کرد: باید بپذیریم که دولت تدبیر و امید به رغم آنکه پایگاه اصلی اش نخبگان جامعه بودند، اما نتوانست ارتباط قابل قبولی با این پایگاه اجتماعی خود برقرار کرده و از ظرفیت آنها برای حل مسائل کشور استفاده کند.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ترمیم و تقویت سرمایه اجتماعی برای دولت مهمترین مساله است. باید اعتماد مردم را به دولت، با فعالیت و تلاش بیشتر و نیز گفتگو و تقویت ارتباط با آنها ارتقا داد. در این زمینه استانداران نقش کلیدی دارند و باید در استانها با گروههای مرجع و نخبگان ارتباط بگیرند تا توان اداری کشور را برای حل مشکلات افزایش دهند.

دکتر جهانگیری گفت: استانداران و فرمانداران باید چشم بینا و گوش شنوای نظام باشند. همواره مسائل را رصد کرده و درد دل مردم را بشنوند. این سیاست برای ما راهگشاست. همین که مردم این حس را داشته باشند که مسئولین با آنها "همدرد" بوده و گروهی متفاوت نیستند، ارزشمند است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه تلاش هایی برای ایجاد فاصله و شکاف میان مردم و دولتمردان انجام می شود، از نمایندگان دولت در استان ها و شهرستان ها خواست تا در سریع ترین زمان به مسائل مردم توجه و رسیدگی کنند تا یک مساله کوچک به مساله ای اساسی و بزرگ تبدیل نشود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه قدرت دولت در مرحله اول قدرت نرم است، اظهار داشت: قدرت سخت باید جایی استفاده شود که از همه ظرفیتهای قدرت نرم استفاده شده است و قدرت نرم، میزان نفوذ دولت در افکار عمومی است.

دکتر جهانگیری تاکید کرد: این انگاره که می خواهد دولت را بی تفاوت و یا ناکارآمد نشان دهد، انگاره خطرناکی است که گاهی از سوی دستگاه های رسمی نیز منتشر می شود. کسانی که به این موضوع دامن می زنند، توجه ندارند که آتش به خرمن سرمایه اجتماعی کشور می اندازند.

وی با بیان اینکه دشمنان دائم به دنبال القای ناکارآمدی دولت هستند، اضافه کرد: برخی در داخل آگاهانه یا ناآگاهانه، به خیال مقابله با این ترفند دشمن، می گویند نظام ناکارآمد نیست، بلکه دولت ناتوان است. این عده توجه ندارند که دولت بخش اصلی نظام است. متاسفانه گاهی دروغی می سازند و بر مبنای آن دهها دروغ دیگر به مسئولان دولت نسبت می دهند، تا پایگاه دولت و مسئولان دولتی را در میان مردم تضعیف کنند. اما این تحلیل اشتباه است زیرا تضعیف دولت، پایگاه اجتماعی آنها را تقویت نمی کند و مردم هیچگاه رو به عقب باز نمی گردند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: باید کاری کنیم مجموعه نظام کارامد نشان داده شود. راهکار تحقق این هدف، ارتباط وثیق دولت با جامعه و به ویژه نخبگان کشور است. امروز گفتگو فقط یک فضیلت نیست بلکه ضرورت جامعه است. قطعا باطل السحر مقابله با همه تهدیدهای خارجی و داخلی، همبستگی و انسجام ملی است.

دکتر جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات پیش رو اظهار داشت: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی همیشه مهم بوده و هست. ایران جزو معدود کشورهای منطقه است که همه مسئولین آن با رای مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب می شوند و نقش مجلس شورای اسلامی نیز در نظام تصمیم گیری کشور بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: انتخابات مجلس در هر شرایطی مهم است و امروز که در شرایط خاص هستیم، می تواند به نقطه ای برای عبور از مشکلات پیش رو تبدیل شود. برگزاری انتخابات آزاد، سالم، رقابتی، قانونمند و مشارکتی می تواند، جامعه و کشور را فعال، زنده و بانشاط نگه دارد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برگزاری انتخابات باشکوه می تواند سرمایه اجتماعی تضعیف شده را احیا کند، تصریح کرد: چنین انتخاباتی می تواند، دشمنان را مایوس و به عقب براند. یکی از کارکردهای انتخابات پیش رو مایوس کردن دشمن در مقطع کنونی است.

دکتر جهانگیری از نمایندگان دولت در استان ها و شهرستان ها خواست تا به وظایف قانونی خود بدون هیچ تنازلی در جهت صیانت از رای و حق الناس عمل کرده و زمینه را برای برگزاری انتخاباتی با مشارکت بالا و معنادار در اسفند ۹۸ فراهم کنند.

وی ادامه داد: پیش نیاز انتخاباتی با مشارکت حداکثری، این است که همه مردم احساس کنند، کسی را در میان کاندیداها دارند تا برای رای دادن به او پای صندوق بیایند. باید به مردم اطمینان دهیم که انتخابات کاملا قانونمند برگزار شده و از آرای آنها به عنوان حق الناس حراست می شود. از این رو باید مسئولان استان به دنبال ارتباط با نخبگان و گروه های مرجع به منظور جذب مشارکت بیشتر مردم در انتخابات باشند.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش، ضمن ارائه تحلیلی از شکست آمریکا در آسیب زدن به نظام جمهوری اسلامی، به موضوع اقتصاد به عنوان هدف دوم آمریکا برای فروپاشی نظام پرداخت و گفت: تردیدی در این نیست که آمریکایی ها بعد از خروج از برجام، ضرباتی به اقتصاد کشور زدند و باعث کاهش ارزش پول ملی، افزایش تورم و شوک های روانی در جامعه شدند، اما نتوانستند از این نقشه نیز موفقیتی به دست آورند.

دکتر جهانگیری گفت: تلاش آنها برای نابودی کامل منابع درآمدی ایران با شکست مواجه شد. در این دولت وزارت نفت تلاش وسیعی برای به شکست کشاندن نقشه دشمن در راستای به صفر رساندن فروش نفت انجام داد و از همه ظرفیت ها برای فروش نفت استفاده شد و هر کس در این زمینه راهکار موثری ارائه کرد، مورد استقبال قرار گرفت.

وی تاکید کرد: ما تنها از راهکار کسانی استقبال نکردیم که فکر می کردند شرایطی بوجود آمده که می توانند به بهانه تحریم، منابع نفتی را از دست مردم خارج کرده و بابک زنجانی درست کنند. ما به اینها مجوز ندادیم. این فریادها علیه وزارت نفت، فریاد امثال بابک زنجانی ها است.

معاون اول رئیس جمهور در همین ارتباط به ماجرای توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیسی ها در تنگه جبل الطارق اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها و انگلیسی ها باید هم از دست ما عصبانی باشند و از عصبانیت کاری خلاف عقل، منطق و قانون انجام دهند، هر چند برای آنها بی آبرویی به دنبال بیاورد. توقیف این نفتکش به بهانه های واهی به این دلیل است که می بینند ایران به رغم همه تلاش آنها، روش هایی برای فروش نفت خود پیدا می کند، از همین رو به سیم آخر زده و جرقه ای ایجاد می کنند که ممکن است دامن خود آنها را هم بگیرد.

دکتر جهانگیری به برنامه های آمریکا برای تحریم کانون های صادرات کشور نظیر پتروشیمی و فولاد اشاره کرد و افزود: با وجود دشمنی های آمریکا، صادرات غیرنفتی سه ماهه امسال ۱۱ و نیم میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مجموع واردات سه ماهه کشور که ۱۰ میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار بوده است، تراز تجاری مثبت یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار را نشان می دهد.

وی اظهار داشت: این تراز تجاری مثبت در هیچ کشور منطقه نظیر ندارد و ما به صادرات کالاهای غیرنفتی به منظور تامین نیازهای کشور ادامه خواهیم داد. یکی از دغدغه های ما این بود که ممکن است ارز صادرات غیرنفتی به چرخه اقتصادی کشور باز نگردد. خوشبختانه در سه ماهه اخیر، ۵ میلیارد دلار ارز صادرکنندگان کالا و خدمات در سامانه نیما در اختیار واردگنندگان قرار گرفته است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نرخ اشتغال ایجاد شده در سه ماهه اول ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل تصریح کرد: بر اساس گزارش های رسمی مرکز آمار، در بهار سال ۹۸ تعداد شاغلین کشور ۲۴ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۶۴ نفر اعلام شده که نسبت به بهار پارسال بیش از ۳۲۱ هزار نفر افزایش نشان می دهد. اقتصاد کشور در شرایط مواجهه با سنگین ترین تحریم های تاریخ خود توانسته نرخ بیکاری ۱۲.۱ درصدی در بهار ۹۷ را به ۱۰.۸ در بهار امسال برساند.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه این شاخص های مثبت اقتصادی نشان می دهد که ما دچار فروپاشی اقتصادی نشده ایم، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دغدغه های نظام در ۱۴ ماه گذشته این بود که برای تامین کالاهای خاصی دچار کمبود شویم. البته در مقاطعی با این مشکل روبرو شدیم، اما از مهمترین تصمیمات دولت این بود که کالاهای اساسی با اطمینان در اختیار مردم قرار بگیرد. در این زمینه ۲۵ کالای اساسی با قیمت های مناسب در شبکه توزیع در اختیار مردم قرار گرفت که از نظر وزنی ۴۷ درصد و از نظر ارزشی ۵۴ درصد نسبت به سه ماهه سال ۹۷ افزایش یافته است.

وی گفت: در حال حاضر میزان ذخایر کالاهای استراتژیک کشور در برخی اقلام دو برابر میزان تعیین شده از سوی شورای عالی امنیت ملی است. کالا به قدر کافی در کشور وجود دارد، اما قبول داریم که در نظام توزیع مشکلاتی وجود دارد که فرمانداران باید با نظارت و در هماهنگی کامل با بخش بازرگانی کوچکترین نیازهای دورافتاده ترین روستاهای کشور را نیز رصد و تامین کنند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه تالارهای بورس در همه کشورها میزان الحراره اقتصاد آنهاست، اضافه کرد: با وجود همه تلاش های دشمن برای فروپاشی اقتصاد ایران، شاخص بورس در سال ۹۷، ۸۶ درصد افزایش یافت و این ارتقای شاخص در سه ماهه اول سال ۹۸ نیز با رشد ۳۹ درصدی ادامه یافته است. معنای این ارقام این است که مردم به اقتصاد کشور اعتماد دارند و به جای آنکه سرمایه خود را روی کالاهای نقد شونده که می تواند آثار مخربی داشته باشد، متمرکز کنند، در بورس سهام خرید می کنند.

دکتر جهانگیری اظهار داشت: نرخ ارز نیز امروز به آرامش نسبی رسیده و باید به سمت واقعی شدن حرکت کند.البته دولت در این زمینه عجله نمی کند و ترجیح می دهد با یک حرکت اقتصادی حساب شده این موضوع را به نتیجه برساند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از وضعیت مطلوب کشور در خصوص بدهی های ارزی خارجی سخن گفت و تصریح کرد: کل بدهی خارجی کشور در سال ۹۶، ۱۲.۴ میلیارد دلار بود که امروز و با وجود فشارهای سنگین اقتصادی به ۹.۵ میلیارد دلار رسیده است. البته ما در فرصت های لازم از منابع خارجی نیز در توسعه کشور بهره خواهیم گرفت.

دکتر جهانگیری با اشاره به سفر خود به شهرستان های لامرد و مهر در استان فارس و بازدید از دو طرح مهم اقتصادی با سرمایه گذاری چند صد میلیون دلاری گفت: زمانی طرح های بزرگ تنها در شهرهای بزرگ صنعتی نظیر اصفهان و تبریز اجرا می شد. امروز در شهرستان های ۱۰۰ هزار نفری کشور این طرح ها اجرا می شوند به طوری که در بخش پروشیمی و نفت و گاز ۲۰ طرح مهم تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید که ظرفیت تولید در این بخش را با یک جهش بزرگ به ۹۰ میلیون تن می رساند. از این منظر است که می گویم وضعیت شاخص های اقتصادی کشور خوب است.

وی از استانداران و فرمانداران خواست با تمرکز روی طرح هایی که تا پایان این دولت قابل اتمام است، اجازه ندهند بهره برداری از آنها به سال های بعد موکول شود تا مردم هر چه سریع تر از منافع آن بهره مند شوند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز کشور به معنای واقعی به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است، افزود: عده ای دنبال تضعیف روحیه عمومی مردم و روحیه مدیران هستند اما نباید اجازه دهیم اداره کشور و زندگی مردم تحت تاثیر این تلاش ها و القائات قرار گیرد. نگذارید شما مدیران را از ارتباط با بخش خصوصی بترسانند چرا که بخش خصوصی موتور اصلی حرکت اقتصادی کشور است. کسانی که بخش خصوصی را با چند مفسد اقتصادی بازداشت شده یکی معرفی می کنند، به کشور جفا می کنند.

دکتر جهانگیری با اشاره به حضورش در همایش معرفی فرصت های کسب و کارهای جدید که دیروز به همت وزارت ارتباطات برگزار شده بود، اظهار داشت: دیروز در میان جوانانی که بعضا از یک منطقه کوچک، یک استارتاپ راه اندازی کرده بودند، حضور یافته و دیدم که آمریکا ممکن است بتواند فروش نفت ایران را تحریم کند، اما فکر و مغز و جوانان این کشور را نمی تواند تحریم کند. این جوان ها خیلی پر انرژی هستند و راه های جدیدی در اقتصاد کشور باز می کنند.

وی از استانداران و فرمانداران خواست، ظرفیت های گردشگری، نوسازی بافت های فرسوده و استارتاپ ها در رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال را به عنوان دو اولویت مهم دولت در سال ۹۸ بیش از گذشته جدی بگیرند و تصریح کرد: یکی از فرصت های تحریم، تقویت نگاه به توانمندی ها و ظرفیت های داخلی است که امروز شاهد شکوفا شدن نتایج این نگاه نیز هستیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تحدید منابع بودجه سال ۹۸ و کاهش رقم بودجه در نشست شورای هماهنگی سران قوا خاطرنشان کرد: باید منابع حذف شده از بودجه ۹۸ را از طریق فروش دارایی های دستگاه های دولتی، جلوگیری از ریخت و پاش در دستگاه های دولتی و ارائه ایده های کارآمد برای شفاف کردن منابع پنهانی بدون آسیب رسیدن به معیشت مردم جبران کنیم.

دکتر جهانگیری تاکید کرد: مسئولان دولتی در استان ها قاطعانه جلوی هر گونه ریخت و پاش را بگیرند، چرا که مردمی که در سختی هستند وقتی اینگونه اتلاف بیت المال را مشاهده کنند، روح شان آزرده می شود.

وی با اشاره به اینکه هر کس ایده ای در زمینه اجرای دستور مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختارهای اقتصادی و بودجه کشور دارد، از آن استقبال می کنیم، گفت: کارشناسان حجم یارانه های پنهان در جامعه را حدود ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می کنند که اگر بتوانیم نیمی از این مبلغ را البته بدون لطمه وارد شدن به معیشت مردم آزاد کنیم، از مجموع بودجه یکسال کشور بیشتر است.

معاون اول رئیس جمهور از تلاش های همه مسئولان دولتی به ویژه وزیر کشور در کمک به اجرای برنامه های دولت صمیمانه تشکر کرد و اظهار داشت: وزیر کشور، فردی جدی، دلسوز و ایستاده پای اداره کشور است. در اتفاقات سال ۹۶، مردانه پای کار ایستاد و مسایل بوجود آمده را مدیریت کرد. در چنین مواقعی است که افراد کاردان و دلسوزان واقعی مردم خود را نشان می دهند.

در ابتدای این مراسم دکتر عرف رئیس ستاد انتخابات کشورضمن ارایه گزارشی از آغاز فعالیت های ستاد انتخابات کشور، از برگزاری نشست های منطقه ای به منظورتحقق مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت در انتخابات اسفند ۱۳۹۸ خبر داد و گفت: مشارکت پرشور و رقابت سالم و جدی خواست مردم و نظام است و به عنوان مجری این رخداد تلاش خواهیم کرد تا همه سلایق خانواده انقلاب فرصت حضور در انتخابات را داشته باشند و مردم به عنوان داور نهایی تعیین کنند کدام سلیقه مجلس را برای ۴ سال آینده اداره کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: