کد خبر: ۸۰۹۰۹۶
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۸
تعداد بازدید: ۳۲۰
المانیتور:
همزمان با اجرایی شدن تصمیم دولت ترامپ برای گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، چشم‌ها باید متوجه مناطقی شوند که شاهد حضور سیاسی یا نظامی هر دو طرف در آنها هستیم. در حالی که کشورهایی مانند سوریه، لبنان و افغانستان نیز مناطق احتمالی بروز درگیری مستقیم یا نیابتی میان این دو کشور هستند، اما عراق از همه مستعدتر است.
ایران علاقه‌ای به درگیری نظامی با آمریکا ندارد، مگر آنکه مجبور شود / عراق و خلیج فارس می‌توانند محل درگیری‌های احتمالی باشد؛ جولان را هم فراموش نکنید

مکرم نجم‌الدین در المانیتور نوشت: همزمان با اجرایی شدن تصمیم دولت ترامپ برای گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، چشم‌ها باید متوجه مناطقی شوند که شاهد حضور  سیاسی یا نظامی هر دو طرف در آنها هستیم. در حالی که کشورهایی مانند سوریه، لبنان و افغانستان نیز مناطق احتمالی بروز درگیری مستقیم یا نیابتی میان این دو کشور هستند، با توجه به حضور نظامی آمریکا در عراق و سطح نفوذ ایران در این کشور که فراتر از شبه‌نظامیان و گروههای خاص به قلب تشکیلات نظامی آن تعمیم یافته، عراق مستعدترین محل برای بروز درگیری میان ایران و آمریکاست.

به گزارش خبرداغ ،  در ادامه این مطلب آمده است: سقوط حکومت صدام حسین متعاقب حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳ موجب ایجاد خلأ ای شد که هم ایران و هم آمریکا تلاش کردند طی ۱۶ سال گذشته آن را پر کنند. پیچیدگی‌های عراق امروزی مشتمل بر تبدیل آن به فضای نفوذ هر دو کشور ایران و آمریکاست. جنگ نیابتی با افزوده شدن بر اختلاف نظر میان این دو کشور، در عراق بالا گرفته است.

پیشروی پرشتاب داعش در سال ۲۰۱۴، به تهران و واشنگتن این فرصت را داد که در جبهه نبرد با تروریسم به طور غیرمستقیم با هم همکاری کنند. اما با سقوط داعش بار دیگر قواعد بازی در حال تغییر است. نگاه ایران به عراق تدریجا طی دهه گذشته تغییر یافته است. متحدان جمهوری اسلامی نسبت به روزهای آغازین اشغال عراق توسط آمریکا، آموزش بهتری دیده‌اند و تشکیلات بهتری دارند. به علاوه معلوم شده که دوره نفوذ ایران در عراق پساداعش تفاوت اساسی با دوره پیش از آن دارد.

در همین اواخر یعنی هفتم آوریل، رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای از نخست‌وزیر عراق عبدالمهدی در سفر به تهران خواست که هر چه زودتر فشار برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق را آغاز کند. او گفت: شما باید اطمینان بیابید که نیروهای آمریکایی هر چه زودتر از عراق عقب‌نشینی کنند... چراکه هر گاه حضور آنها در کشوری طولانی شده، اخراج آنها از آن کشور نیز بسیار دشوارتر شده است.

این اظهارنظر تنها ساعاتی پس از خبر رسانه‌ها مبنی بر قصد آمریکا برای تروریستی اعلام کردن سپاه صورت گرفت. نخست‌وزیر عراق نیز که تازه از سفر به تهران بازگشته بود، فورا به این خبر واکنش نشان داد و نهم آوریل اعلام کرد که عراق تلاش کرده آمریکا را از این تصمیم منصرف کند. او هشدار داد که این اقدام پیامدهای منفی برای عراق و منطقه خواهد داشت.

تحلیلگر امور ایران، عماد آبشناس به المانیتور گفته که ایران از حرکتی در پارلمان عراق برای الغای توافق امنیتی با آمریکا حمایت می‌کند. او افزود که اگرچه متحدان ایران در حال تلاش برای آن هستند اما پارلمان و دولت عراق هنوز با آن موافقت نکرده‌اند. پیشتر در ماه فوریه، رییس مجلس عراق، محمود الهلبوسی اعلام کرده بود که پارلمان عراق در حال مذاکره برای جابجایی نیروهای آمریکایی در عراق است.

همچنین باید گفت که متحدان ایران در عراق طی سال‌های گذشته چندین بار به آمریکا هشدار داده‌اند. قیس الخزعلی، جنگجوی شناخته‌شده عراقی و فرمانده نیروهای اصائب اهل الحق، در ۲۹ ژانویه با اشاره به رقابت میان ایران و آمریکا در عراق گفته بود که انتظار دارد در ماه‌های آتی پارلمان عراق لایحه اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را تصویب کند. خزعلی که طی اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی به مدت سه سال زندانی شده بود، چهره‌ای برجسته از حامیان ایران در عراق نمایش می‌دهد. گروه او و سایر گروه‌های مانند آن تا دندان مسلح هستند.

در طول جنگ سوریه، گروه‌هایی مانند اصائب اهل الحق، همراه با حزب‌الله النجبا و کتائب حزب‌الله، همگی در کنار ایران و حزب‌الله لبنان می‌جنگیدند. این گروه‌ها نقش مهمی در جنگ ایفا کردند و در مناطقی مانند حلب، سیده زینب در جنوب دمشق و طی سه سال گذشته در مرز عراق و سوریه حضور داشتند. وقتی این گروه‌ها در سوریه می‌جنگیدند، داعش به عراق یورش برد و باعث شد با ورود ایران به نبرد در عراق، فرصت برای سایر گروه‌های نزدیک به تهران فراهم شود تا در جبهه متشکل از نیروهای مردمی مشارکت کنند. در واقع جنگ با داعش فرصتی کم‌نظیر در اختیار ایران قرار داد تا گروه‌های خاموش و غیرفعال را بیدار کرده، آموزش دادن و تجهیز کردن آنها را که اکنون به نیروهای مسلح حکومتی عراق پیوسته‌اند، در دست بگیرد.

اکنون حضور نظامی آمریکا در عراق بسیار کمتر از سال‌های اشغال است. ترامپ اخیرا اعلام کرد که قصد دارد به منظور رصد رفتار ایران، این نیروها را در عراق حفظ کند. اکنون با تروریست نامیدن سپاه، گروه‌ها و احزاب هوادار ایران در عراق ممکن است حضور این نیروها را خصمانه تلقی کنند. البته مقامات ایرانی از اظهارنظر درباره احتمال برخورد میان ایران و آمریکا در مناطقی مانند عراق که شاهد حضور هر دو کشور است، طفره می‌روند.

حسین امیر عبداللهیان معاون سابق وزیر امورخارجه ایران، به المانیتور گفت که تصمیم دولت ترامپ برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، نشان‌دهنده دیوانگی رییس‌جمهور آمریکاست که باید درمان شود. او در ادامه گفت که ابن سینا قرن‌ها پیش متدهای مختلف درمان را به ما آموخت. با قدرت و خرد ایرانی، ما امیدهای ترامپ را به یأس تبدیل و او را به زانو زدن در برابر ملت بزرگ ایران وادار می‌کنیم.

در حالی که همچنان محل وقوع برخوردها مشخص نیست، آبشناس تحلیلگر ایرانی به ما می‌گوید که او نشانه‌ای از علاقه ایرانیان به درگیری نمی‌بیند مگر اینکه با فشار به آن سمت سوق داده شوند. او معتقد است به دلیل فقدان کانال‌های ارتباطی میان دو‌کشور، در خلیج‌فارس احتمال برخورد زیاد است. اما او چندان نگران نیست که عراق یا خلیج‌فارس به صحنه رویارویی دو طرف تبدیل شود. او می‌گوید من بیشتر به منطقه جولان نظر دارم چراکه با اعلام به رسمیت شناختن مالکیت اسراییل بر این منطقه از سوی ترامپ، گروه‌های نزدیک به ایران بهانه‌های زیادی در آنجا دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
آمریکا جنایتکارشماره یک ازسال 2011 تاکنون با کمک مالی عربستان سعودی جنایتکارشماره یک درسایه سکوت سازمان های بین المللی خیانتکارشماره یک مسئول اعزام داعش به کشورهای مختلف درسراسرجهان است.
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
آمریکا جنایتکارشماره یک مستقیما به القاعده کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند.
آمریکا جنایتکارشماره یک مستقیما به داعش کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند.

عربستان جنایتکارشماره یک مستقیما به القاعده کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند.
عربستان جنایتکارشماره یک مستقیما به داعش کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند.

اسرائیل جنایتکارشماره یک مستقیما به داعش کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند
اسرائیل جنایتکارشماره یک مستقیما به تروریست ها درسوریه کمک، حمایت و پشتیبانی می‌کند
حرف دل همه مردم دنیا
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
0
0
آمریکایی ها جنایتکارشماره یک ازسال 2001 تاکنون درسایه سکوت سازمان های بین المللی خیانتکارشماره یک درامور داخلی کشورها درسراسرمنطقه خاورمیانه وجهان دخالت می کنند و همچنان نیزادامه دهند.
جنایت ها، خیانت های، مداخله گری، دخالت های و تجاوزهای آمریکایی ها جنایتکارشماره یک علیه دیگر کشورها به خاطر ناتوانی، کوتاهی، سکوت، بی نظمی، و خیانت های سازمان های بین المللی بوده است.
سازمان های بین المللی شریک جرم جنایا وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکایی ها جنایتکارشماره یک درسراسرمنطقه خاورمیانه و جهان هستند.



همزمان با کودتای آمریکا علیه «مادورو»
پمپئو: ایران در امور داخلی ونزوئلا دخالت می‌کند!
«مایک پمپئو»، در حالی که دولت آمریکا پروژه کودتا را علیه دولت مادورو علنا و رسما پی‌گیری می‌کند ایران را به دخالت در امور داخلی ونزوئلا متهم کرد!

تاریخ: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۲




آمریکا طی دو سال اخیر و به خصوص طی چند ماه گذشته از هیچ دخالت سیاسی، نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی در امور داخلی ونزوئلا و برای سرنگونی دولت مادورو کوتاهی نکرده است. این کشور همه را به صف کرده تا هر طور شده دولت قانونی ونزوئلا را سرنگون و دولت دست‌نشانده خود را به ریاست خوان گوایدو مستقر کند. با وجود همه این مداخلات علنی و گسترده و رجز خوانی روزانه مقامات ارشد آمریکا مبنی بر احتمال حمله نظامی به ونزوئلا «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور در مصاحبه با صدای آمریکا مدعی شده که ایران در امور آمریکای جنوبی و ونزوئلا مداخله می‌کند!
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ با بخش انگلیسی VOA و در پاسخ به این سؤال که «آیا ایران در آمریکای لاتین حضور دارد؟» مدعی شد: «بله. شکی وجود ندارد که پول ایران در آمریکای جنوبی برای اهداف مخرب، حمایت از حزب‌الله، حمایت از سازمان‌های تبهکار فراملی و حمایت از تروریسم در سراسر منطقه صرف می‌شود.»
وی در ادامه با‌اشاره به گزارش‌های منتشرشده در مورد برقراری پرواز مستقیم میان پایتخت ایران و ونزوئلا گفت: «آن روز دیدید که پرواز مستقیمی از تهران به کاراکاس انجام شد. این، دخالت در آمریکای جنوبی است. این مسئله در راستای منافع بهینه مردم آمریکای جنوبی نیست و ایالات متحده، آماده است.» ادعای دخالت ایران در امور آمریکای جنوبی در حالی است که «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهور برزیل اخیراً و صراحتا از طرح همکاری با آمریکا برای ایجاد شکاف در ارتش ونزوئلا با هدف برکنار کردن «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا پرده‌برداری کرده بود. و جان بولتون هم صراحتا گفته بود آمریکای جنوبی حیاط خلوت آمریکاست و...!
ارتش دست نخورده ونزوئلا
روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» هم در گزارشی در همین ارتباط تحت عنوان «ارتش ونزوئلا علیرغم انتظارات، به مادورو حمله نکرد»، نوشته: «زمانیکه دولت ترامپ برای اولین بار در ماه ژانویه سال جاری میلادی خواستار استعفای دولت ونزوئلا شد و از رئیس‌جمهور این کشور خواست تا به «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا اجازه رسیدن به قدرت بدهد، انتظار می‌رفت که ارتش ونزوئلا خیلی به سرعت تغییر رویه دهد و شرایط را برای محقق شدن این امر فراهم آورد.» طبق این گزارش، نیروهای مسلح ونزوئلا در واقع عنصر کلیدی این راهبرد دولت آمریکا به حساب می‌آمدند به طوریکه برخی مقامات آمریکایی پیش‌بینی کرده بودند که ارتش ونزوئلا ظرف چند روز خیلی سریع تغییر رویه دهد. با این‌حال، حدود سه ماه از آن زمان می‌گذرد و بنا به گزارش واشنگتن‌پست، ارتش قدرتمند ونزوئلا همچنان تحت ریاست‌جمهوری مادورو به صورت دست نخورده باقی مانده است.یکی از مقامات ارشد سابق آمریکا که در زمینه سیاست ونزوئلا با دونالد ترامپ همکاری داشته است، معتقد است که دولت ترامپ و مخالفان ونزوئلا، بیش از اندازه‌ به شورش ارتش ونزوئلا علیه دولت مادورو امید بسته بودند. دولت ترامپ به طور مداوم از احتمال اقدام نظامی علیه دولت ونزوئلا خبر داده بود. بنا به گفته روزنامه واشنگتن پست، همین لفاظی‌های محکم دولت آمریکا درباره اقدام نظامی موجب شده بود که انتظارات مخالفان دولت مادورو از واشنگتن در این خصوص بیش از حد افزایش یابد.



آمریکایی ها جنایتکارشماره یک ازسال 2001 تاکنون درسایه سکوت سازمان های بین المللی خیانتکارشماره یک درامور داخلی کشورها درسراسرمنطقه خاورمیانه وجهان دخالت می کنند و همچنان نیزادامه دهند.
جنایت ها، خیانت های، مداخله گری، دخالت های و تجاوزهای آمریکایی ها جنایتکارشماره یک علیه دیگر کشورها به خاطر ناتوانی، کوتاهی، سکوت، بی نظمی، و خیانت های سازمان های بین المللی بوده است.
سازمان های بین المللی شریک جرم جنایا وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکایی ها جنایتکارشماره یک درسراسرمنطقه خاورمیانه و جهان هستند.
بابائی
United Arab Emirates
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
0
0
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
عربستان سعودی جنایتکارشماره یک ازسال 2001 تاکنون همراه با چند کشورجنایتکارشماره یک دیگر به سرکردگی آمریکا جنایتکارشماره یک که محل صدور تروریسم است نمی تواند دیگر کشورها را متهم کند.
وهانیت منبع اصلی تروریسم بین المللی است.
آمریکا جنایتکارشماره یک باید پاسخگوی دخالت درامورکشورباشد.
افغانستان به نظامیان خارجی نیاز ندارد.
لیبی به نظامیان خارجی نیاز ندارد.
عراق به نظامیان خارجی ندارد.
سوریه به نظامیان خارجی ندارد.
منطقه خاورمیانه به نظامیانخارجی نیاز ندارد.
سیاست های نادست وغلط آمریکا جنایتکارشماره یک درغرب آسیا خسارت زیادی به مسلمانان زده است.
آمریکا جنایتکارشماره یک خودش پدر و مادر واقعی تروریسم درسراسرمنطقه خاورمیانه و جهان است.
دربرایراششغالی آمریکا جنایتکارشماره یک سکوت نمی کنیم.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: