کد خبر: ۷۹۴۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۷
تعداد بازدید: ۲۷۹
معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: شناسایی افراد مبتلا به HIV مثبت یکی از استراتژی‌های ده‌گانه کنترل ایدز است.
شناسایی افراد HIV مثبت از استراتژی‌های کنترل ایدز
به گزارش خبرداغ ، «محمدرضا صائینی» در همایش اصول پیشگیری و کنترل HIV با بیان اهداف و اپیدمیولوژی HIV در جهان، ایران و استان، اظهار کرد: در زمینه کنترل و درمان بیماری ایدز، سنگ بزرگی در کشور و استان برداشته شده است، این حرکت بزرگ در دنیا نیز انجام شده و شواهد و علائم خوبی را نشان می‌دهد.

این مسئول ادامه داد: در دهه 80 موج نخست شیوع بیماری ایدز را در کشور از طریق سرم‌ها و فاکتورهای خونی آلوده که از فرانسه وارد شد، تجربه کردیم و موج دوم این بیماری در افراد معتاد تزریقی، کسانی که از سرنگ واحد استفاده می‌کردند آغاز شد. در آن دوره در راستای کاهش آسیب، متادون‌درمانی به‌عنوان نخستین و مهم‌ترین عامل وارد کشور شد، با وجود موج دوم در کشور، موج سوم از طریق رواج روابط جنسی وارد کشور شد که تا حدی توانستیم موج دوم را کنترل کنیم، اما موج سوم شیوع HIV  شتابان وارد کشور شد.

وی با اشاره به استراتژی ده‌گانه برای کنترل ایدز، یکی از راهبردهای اصلی این استراتژی را پیدا کردن افراد HIV  مثبت و درمان آن‌ها و نیز آموزش و کنترل بیماری از طریق این افراد دانست و گفت: شناسایی افراد HIV  مثبت یک راهبرد کلیدی است، بر طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی، اگر 90 درصد افراد HIV  مثبت را پیدا کنیم و تحت درمان قرار دهیم، می‌توانیم شیوع این بیماری را به زیر 200 برسانیم و اگر این اتفاق بیفتد در سال 2030 مبتلایان به HIV به 500 هزار نفر کاهش می‌یابد در غیر این صورت شیوع بیماری به 2.5 میلیون نفر می‌رسد که غیر قابل کنترل و درمان می‌شود.

صائینی تصریح کرد: وضعیت دنیا در سال 2018 طبق نمودار شیوع بیماری و با اقداماتی که از سال 2000 آغاز شده و اهداف و استراتژی‌هایی که تعیین‌ شده، انحنای رو به پایین را نشان می‌دهد، یعنی تأثیرات مثبت خود را گذاشته است و با پیاده کردن برنامه استراتژیک 90 درصد، میزان مرگ نیز به 300 هزار نفر می‌رسد در غیر این‌صورت این میزان به 2 میلیون و 100 هزار نفر می‌رسد.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اعلام آخرین آمار مبتلایان HIV  ایدز، تصریح کرد: در سال 2017 در دنیا 36 میلیون و 900 هزار نفر با ایدز زندگی می‌کنند و یک میلیون و 800 هزار نفر اچ آی وی مثبت و موارد مرگ نیز 900 هزار نفر یعنی 14 درصد گزارش شده که افزایش را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به این‌که در گذشته، وقتی فردی با علایم HIV  شناسایی می‌شد، ابتدا تحت کنترل قرار می‌گرفت و بعد درمان برای این فرد آغاز می‌شد و ممکن بود فرد 10 سال در آلودگی HIV قرار داشته باشد، اما درمان برای او انجام نمی‌گرفت، یادآور شد: اما هم‌اکنون به محض این‌که فرد با علایم HIV  مثبت شناسایی می‌شود، درمان برای او انجام می‌گیرد و این اقدام موثر واقع شده و آمار نشان می‌دهد و هم‌اکنون در جهان، در سال 2017 تعداد 36 میلیون و 900 هزار نفر HIV  شناسایی شده، یعنی 18 درصد میزان رشد منفی در بیماری و 34 درصد نیز در رشد منفی میزان مرگ را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: از سال 2000 و آغاز برنامه 90 درصد آمار گزارش شده از سازمان بهداشت جهانی، 36 درصد رشد منفی بیماری و 38 درصد نیز رشد منفی در میزان مرگ را نشان می‌دهد.

این مسئول، کشورهای قاره سیاه را آلوده‌ترین منطقه در جهان به بیماری ایدز با 25 میلیون و 700 هزار نفر دانست و گفت: تا سال 2017 سیر نزولی در موارد ابتلا به HIV  مثبت و نیز مرگ ناشی از این بیماری را داشتیم و  فردی که اچ آی وی مثبت دارد عمر 70 سال به بالا را می‌تواند تجربه کند و امید می‌رود  تا سال 2020، از 36 میلیون و 900 نفر، حدود 30 میلیون یعنی 90 درصد افراد را طبق برنامه استراتژیک تحت درمان قرار دهیم.

ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: