کد خبر: ۷۷۳۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵
تعداد بازدید: ۶۵۷
بنا بر اخبار منتشر شده، رهبران دو کشور آمریکا و کرۀ شمالی برای ساعات اقامت در سنگاپور پیش از این دیدار تاریخی، دستورالعمل کاری رسمی ندارند. دونالد ترامپ بامداد دوشنبه در پیامی توییتری، حضور در سنگاپور را اتفاقی ارزشمند توصیف کرد. او نهار را در کاخ ریاست جمهوری این کشور به همراه لی هسین لونگ، نخست‎وزیر سنگاپور صرف کرد.
به گزارش خبرداغ به نقل از  آفتاب‌نیوز؛ رهبران دو کشور ایالات متحده آمریکا و کرۀ شمالی ساعت ۹ بامداد سه‌شنبه به وقت محلی در جزیرۀ سنتوزای سنگاپور با یکدیگر دست دادند.


آخرین تحولات نشست تاریخی سنگاپور در ادامه آمده است:

خبرگزاری دولتی چین در واکنش به نشست سنگاپور اعلام کرد که هیچکس انتظار ندارد که یک دیدار نیم‌روزه «تمام اختلافها را از بین ببرد و بی‌اعتمادی عمیقی که میان دو دشمن قدیمی وجود دارد را برطرف کند.»

چین هشدار داده است که به جای مسابقه برای رسیدن به نتایج، بهتر است مسیری دقیق و مستمر برای مذاکره انتخاب شود.

در بیانیه خبرگزاری شین‌هوا آمده است: «طی کردنِ مسیر رسیدن به هدف غیرهسته‌ای کردن شبه جزیره و برقراری صلح و رفاه در منطقه، نیاز به صبر و درایت دارد.»

گفته می‌شود کیم جونگ-اون، پس از دست دادن تاریخی با دونالد ترامپ، در راهروهای هتل خطاب به رئیس جمهوری آمریکا گفته است: «برای خیلی‌ها در سراسر جهان [آنچه اکنون در سنگاپور می‌گذرد] باور نکردنی و چیزی مانند فیلم تخیلی است.»

بر اساس برآوردها کرۀ شمالی دارای ذخایر معدنی فراوانی است که احتمالا ارزش آن به ۶ تریلیون دلار می‌رسد. احیای دوباره مسیرهای ریلی و جاده‌ای در این کشور می‌تواند به پیونگ یانگ برای استفاده از این منابع کمک کند.

پیش‌بینی می‌شود یکی از اولین اقدامات، بازگشایی خطوط ریلی و جاده‌ای میان کرۀ شمالی و کرۀ جنوبی باشد. اقدامی که پیش از این در ماه آوریل مون جائه-این و کیم جونگ-اون بر سر آن توافق کردند.

توافق احتمالی با آمریکا چه فوایدی برای کرۀ شمالی دارد؟

از نظر کارشناسان، هر نوع پیشرفتی در گفتگوهای سنگاپور، برای کرۀ شمالی که در حال حاضر یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، یک فرصت اقتصادی بزرگ محسوب می‌شود.

مون جائه-این، رئیس جمهوری کرۀ جنوبی طرحی را مبنی بر توسعۀ سه کمربند اقتصادی پیشنهاد کرده است. بر اساس طرح او، بهبودی روابط کرۀ شمالی با جامعه بین‌الملل، قلب صنعت کرۀ جنوبی را به اقتصاد کرۀ شمالی و سپس به اقتصاد چین و روسیه پیوند خواهد داد.

پس از گفتگوی رو در روی دو رهبر که تنها با حضور مترجمان انجام شد، جلسه گسترده‌تری با حضور مقامات دو کشور برگزار گردید. دو رهبر بار دیگر، برای سومین بار از از زمان دیدار، با یکدیگر دست دادند.

پس از مذاکرات رهبران دو کشور که برخی پیش‌بینی کرده‌اند مدت آن به دو ساعت نیز برسد، آنها به دیگر مقامات رسمی حاضر در سنگاپور خواهند پیوست و نهار را مشترکا خواهند خورد.

در صورت موفقیت کیم جونگ-اون و دونالد ترامپ در دستیابی به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در حوزه دیپلماسی، آنگاه انتظار می‌رود که تغییرات مهمی در چشم انداز امنیت در شمال شرق آسیا ایجاد شود.

بسیاری رویدادهایی را که هم اکنون در حال وقوع است، با فروریختن دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ میلادی که اروپا را تغییر داد، مقایسه می‌کنند.

دست دادن کیم جونگ-اون و دونالد ترامپ تنها چند ثانیه طول کشید و چند کلمه‌ای نیز میان آنها رد و بدل شد. سپس هر دو راهی اتاق جلسه شدند و در مسیر رسیدن به اتاق، در راهروی هتل به یکدیگر لبخند می‌زدند.

بسیاری از کره‌ای‌های ساکن سنگاپور در این روز دور هم جمع شدند تا دیدن این لحظات تاریخی را در کنار یکدیگر تجربه کنند.

رهبران دو کشور در حضور خبرنگاران با یکدیگر دیدار کرده و به یکدیگر دست دادند. هر دوی آنها ابراز امیدواری کردند که گفتگوهای موثری در پیش داشته باشند و به نتایج مهمی برسند.

دونالد ترامپ گفت: «احساس فوق‌العاده‌ای دارم. ما گفتگوهای مهمی خواهیم داشت که فوق‌العاده موفق خواهد بود. این باعث افتخار من است و شکی ندارم که ما روابط فوق‌العاده‌ای در پیش‌رو داریم.»

کیم جونگ-اون نیز گفت: «رسیدن به اینجا آسان نبود. برای برگزاری این نشست موانع بسیاری وجود داشت اما ما این موانع را پشت سر گذاشتیم و اکنون اینجا هستیم.»

رهبران دو کشور، هتل‌های محل اقامت خود را برای این دیدار تاریخی ترک کردند و هم اکنون رهسپار هتل جزیره سنتوزا هستند.

دونالد ترامپ در یکی از آخرین پیام‌های توییتری خود که از سنگاپور منتشر کرد، با اشاره به دیدار تاریخی پیش‌رو، مخالفان خود را بازندگانی توصیف کرد که همواره سیاستهای او را زیر سوال برده‌اند. او با اشاره به آمریکایی‌های زندانی در کرۀ شمالی، آزمایشهای موشکی و تحقیقات این کشور اعلام می‌کند که اکنون همۀ این حوادث متوقف شده‌اند. او با اشاره به مخالفانش می‌نویسد: «آنهایی که از همان ابتدا کارهای من را اشتباه می‌دانستند، دیگر چیزی نمی‌توانند بگویند.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که نسبت به نتایج نشست سنگاپور خوشبین است. او دونالد ترامپ و کیم جونگ-اون را به دلیل «از بین بردن چرخۀ مخاطرات که در سال گذشته نگرانی‌های بسیاری را بوجود آورده بود» ستود. او اعلام کرد که سازمان ملل از این گفتگوها حمایت می‌کند.

آقای گوترش اعلام کرد که سازمان ملل آماده کمکهای انسانی به کرۀ شمالی است. سازمان ملل هم اکنون در تلاش برای تامین بودجه ۱۱۱ میلیون دلاری برای کمک به مردم کرۀ شمالی است و دونالد ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که باید کشورهای آسیایی به جای آمریکا برای تامین این کمک مالی، وارد عمل شوند.

بنا بر اعلام کاخ سفید، دونالد ترامپ روز دوشنبه با مون جائه-این، همتای خود در کرۀ جنوبی گفتگو کرده است. رئیس جمهوری کرۀ جنوبی نقش قابل توجهی در کاهش تنش‌ها در شبه جزیرۀ کره و گام برداشتن پیونگ یانگ در مسیر ضد هسته‌ای شدن ایفا کرده است.

دو رئیس جمهور در جریان این تماس تلفنی تاکید کرده‌اند که پس از نشست سنگاپور نیز برای حل و فصل اختلافات در کره «هماهنگی نزدیکی» با یکدیگر داشته باشند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز دوشنبه در واکنش به گفتگوهای سنگاپور گفت: «موضع ما دربارۀ تحولات شبه جزیره کره مشخص است. ما خواستار صلح و ثبات شبه ‏جزیرۀ کره هستیم و از هر گامی که برای رسیدن به این هدف و توسعه و رفاه این منطقه ‏برداشته شود، استقبال می‌کنیم.»

با این وجود او هشدار داد: «با توجه به سوابق آمریکا و ترامپ و عدم اجرای تعهدات ‏این کشور بویژه در خصوص برجام که حتی متکی به قطعنامۀ شورای امنیت نیز بود، به ‏رفتار آمریکا و ترامپ خوشبین نیستیم. معتقدیم دولت کرۀ شمالی هم باید با هوشیاری و ‏دقت عمل کند. ماهیت رفتارهای دولت آمریکا به گونه‌ای است که نمی‌توان نسبت به ‏آن خوشبین بود و ما همواره با بدبینی به رفتارهای این کشور نگاه می‌کنیم. »

بنا بر گزارش رسانه‌ها، رهبر کرۀ شمالی پس از بازدید طولانی و شبانۀ خود از سنگاپور، تحت تاثیر تمیزی و زیبایی این شهر قرار گرفته است. او به ابراز احساسات مردم واکنش نشان می‌داده و اهالی شهر را با این بازدید غیرمنتظره شگفت زده کرده است.

او در جریان این بازدید شبانه گفته است که قصد دارد در آینده از دانش و تجربۀ پیشرفت سنگاپور در زمینه‌های مختلف استفاده کند.

بنا بر اخبار منتشر شده، رهبران دو کشور آمریکا و کرۀ شمالی برای ساعات اقامت در سنگاپور پیش از این دیدار تاریخی، دستورالعمل کاری رسمی ندارند. دونالد ترامپ بامداد دوشنبه در پیامی توییتری، حضور در سنگاپور را اتفاقی ارزشمند توصیف کرد. او نهار را در کاخ ریاست جمهوری این کشور به همراه لی هسین لونگ، نخست‎وزیر سنگاپور صرف کرد.

کیم جونگ-اون روز یکشنبه پس از ورود به سنگاپور با نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد و شب هنگام نیز به همراه گارد حفاطتی خود، وزیر خارجۀ سنگاپور و جمع قابل توجهی از خبرنگاران برای گردش به ساحل رفت. او حتی با ویویان بالاکریشنان، وزیر خارجۀ سنگاپور عکسی سلفی گرفت که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

ترامپ و اون ناهار چه می‌خورند؟

ناهار کاری دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی ساعت ۱۱:۳۰ به وقت محلی در سنگاپور صرف خواهد شد و غذاهای موجود در این برنامه شامل انواع غربی و کره‌ای می‌شود.

رهبران دو کشور و همراهانشان می‌توانند برای استارتر از میان کوکتل میگو با سالاد آواکادو، کرابوی انبه سبز یا اویسئون، نوعی غذای کره‌ای متشکل از سبزیجات بخارپز انتخاب کنند.

وعده اصلی از میان دنده گوساله، گوشت خوک شیرین شده و کمی ترد با برنج سرخ شده یا ماهی قزل آلا با سس سویا و تربچه سرو می شود. همچنین تارت شکلات تلخ یا بستنی وانیلی به عنوان دسر سرو خواهد شد.

این خبر به روزرسانی شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: