کد خبر: ۷۴۱۹۰۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
تعداد بازدید: ۵۶۹
در مراسم بزرگداشت یادروز حافظ شیرازی
مراسم بزرگداشت یادروز لسان‌الغیب حافظ شیرازی با حضور علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برگزار شد.

مونسان: مسیر را هموار کنیم تا در این روز دوستداران ادبیات پارسی در آرامگاه حافظ گردهم بیایندمراسم بزرگداشت یادروز حافظ شیرازی امروز چهارشنبه 19 مهر 96 با حضور علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسماعیل تبادار استاندار فارس، مسئولان استان فارس، شعرا و هنرمندان و مردم فرهنگ‌دوست شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرداغ به نقل از میراث آریا، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این مراسم گفت: «سلام و عرض ادب دارم حضور میهمانان فرهیخته و ارجمندی که به احترام بزرگ‌ترین شاعر غزل‌سرای ایران زمین و چهره بی‌بدیل ادبیات پارسی در این محفل فرهنگی گردهم آمده‌اند.»

او ادامه داد: «بیستم مهرماه روز بزرگداشت شاعر، عارف، فیلسوف و اندیشمندی است که آوازه‌اش زمان و مکان را درنوردیده است. شاعری ایرانی با شهرتی جهانی که شرق و غرب را شیفته کلام خود کرده و ایران دوستان بسیاری را از سراسر جهان به این سرزمین کهن دعوت کرده است.»

مونسان تصریح کرد: «بی‌‌شک حافظ فقط متعلق به ما ایرانیان نیست  و فقط ایرانیان، شیفته کلام او نیستند. هر کسی در هر گوشه‌ای از جهان وقتی قصد سفر به ایران می کند مشتاق حضور در آرامگاه اوست، چراکه زبان حافظ و کلام و اندیشه او روایت دغدغه‌های تمام بشریت است. از این منظر حافظ تنها یک شاعر غزل‌سرا نیست و او را نمی‌توان در وزن و قافیه خلاصه کرد، بلکه علامه‌ای است که بر قله دانش و معرفت ایستاده و با تکیه بر معارف قرآنی، با کلام پرمغز و موزون خویش، گذشته و آینده، زمین و زمان، درون و برون را سیر می کند و تصویری شگرف و عمیق از هستی فراروی ما قرار می‌دهد.»

معاون رئیس‌جمهوری اضافه کرد: «از این روست که رهبر فرزانه انقلاب در وصف او می فرمایند: "حافظ یک عالم زمانه است؛ یعنی درس‌خوانده و تحصیل‌کرده و مدرسه‌رفته است. فقه و حدیث و کلام و تفسیر و ادب فارسی و ادب عربی را آموخته. حتی آن‌چنان‌که حدس زده می‌شود، از اصطلاحاتی که در نجوم و غیره به کار رفته، در این علوم هم دستی داشته و تحصیلی کرده، یک عالم است. این عالم، بساط علم‌فروشی و زهدفروشی و دین‌فروشی را هرگز نگسترده، که آن روز چنین بساط‌هایی رواج داشته. این عالم در بخش عمده‌ای از عمرش، راه سلوک و عرفان را هم پیموده."» 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ادامه داد: «معظم‌له توصیفشان از این شاعر و عارف بزرگ را با این عبارت تکمیل می‌فرمایند که "حافظ اگر افتخار نمی‌کرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را حافظ نمی‌گذاشت" و این یعنی کلام حافظ ترجمان زیبای آیات الهی به زبان نغز و دل انگیز شعر است. تخلّص بزرگترين شاعر غزل‌سرای پارسی "حافظ" است؛ چرا كه با قرآن مجيد، پيوندي ژرف و شگرف داشته است. او فقط از بردارنده كلام الله نيست، بلكه از فضيلت قرآن پژوهي نيز بهره‏مند است و این معرفت قرآنی را در بسیاری از غزلیات او می بینیم.»

او با قرائت این بیت از حافظ شیرازی "حافظا در كنج فقر و خلوت شبهای تار/ تا بود وِردت دعا و درس قرآن غم مخور"، گفت: «از سویی آنچه در آثار حافظ آمده بیان متعالی‌ترین مفاهیم انسانی و الهی و اخلاقی است که دغدغه‌های بشریت در بستر زمان و در جوامع مختلف را در بر می گیرد، و از این روست که اسطوره غزل ایران زمین در تمام کشورهای جهان شناخته شده و پژوهشگران و نویسندگان بسیاری در شرق و غرب ضمن مطالعه عمیق شعر حافظ، آثار بسیاری درباره او به نگارش درآورده‌اند. در عظمت حافظ همین بس که گوته شاعر بزرگ آلمان و نابغه ادبیات جهان را مبهوت خود می‌کند. او که بزرگ‌ترین شخصیت ادبی قرن نوزدهم است شیفته خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی می‌شود، بر او رشک می‌برد و با افتخار لقب "مریدی" حافظ را نصیب خود می‌سازد.» 

معاون رئیس‌جمهوری افزود: «درباره حافظ، پژوهشگران و حافظ‌شناسان بسياری اظهارنظر كرده‌اند و تأملات بسياری درباره ديدگاه حافظ به هستی، عشق، عبادت ، زهد و... داشته اند، اما نكته قابل توجه اين است كه حافظ تلفيق شايسته و خردمندانه شاعران پيش از خود است. پروفسور آنه‌ماری شيمل، شرق شناس آلمانی در باب اهميت و دليل ترجمه شعر حافظ به غرب می گوید: "در صحبت از شيراز قرن هشتم تا چهاردهم (شمسی) حتی در صحبت از اين شهر در نزد تمام غربيان تحصيل كرده، بلافاصله تنها يك نام تداعی می‌شود: محمد شمس‌الدين حافظ."»

مونسان یادآور شد: «حافظ نه‌تنها شاعر بزرگ اسلامی، بلکه سفیر بزرگ صلح و دوستی ایرانیان و جهانیان است و تمام کسانی که به ایران می آیند علاقه و ارادت خاصی به حافظ و زیارت آرامگاه او دارند. با چنین ویژگی‌هایی، و با چنین ظرفیت عظیمی، بر ماست که کلام و اندیشه او را آن‌گونه که شایسته است درک کرده و پیام‌های انسانی و اخلاقی‌اش را به جهانیان معرفی کنیم. و اینجاست که اهمیت تلاش مشترک دستگاه‌های فرهنگی ضرورتی دوچندان پیدا می‌کند و رسالتی سنگین را بر دوش ما می‌گذارد... و شایسته و بایسته است که در سایه همکاری و هم‌فکری با هم مسیری را هموار کنیم تا در چنین روزی از سراسر جهان دوستداران ادبیات پارسی، اینجا و در آرامگاه لسان‌الغیب گردهم بیایند و شکوه این روز و این مناسبت، در تمام جهان جلوه‌گری کند.»

او در پایان این بیت از حافظ شیرازی را خواند: «بر سر تربت ما چون گذری، همت خواه/ که زیارتگه رندان جهان خواهد بود.»

معاون رئیس‌جمهوری در این مراسم ابراز امیدواری کرد در سال‌های آینده برنامه‌ها و مراسم‌های بزرگ‌تری با حضور شاعر دوستان، حافظ‌دوستان و ایران‌دوستان در روز بزرگداشت حافظ برگزار شود.

در این مراسم شعرا و پژوهشگران ادبیات فارسی مطالب و موضوعاتی را در مورد حافظ شیرازی شاعر بزرگ ایرانی مطرح کردند.

همچنین در این مراسم پنجمین نشان درجه‌یک حافظ‌شناسی توسط علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استاد سعید حمیدیان اعطا شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: